Mød Lukas fra Staby Efterskole

Her giver Lukas dig et indblik i hverdagen og mulighederne på Staby Efterskole. Læs med og bliv inspireret til dit valg af efterskoleophold.

Mød Lukas fra Staby Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, for jeg gerne ville prøve noget anderledes og nyt. Jeg ville gerne prøve at gå i skole på en ny måde end i folkeskolen. I et efterskoleliv er du tidligt oppe og i gang med mange forskellige aktiviteter hele dagen, og du er sjældent alene, fordi du også bor med en roomie. Det var det liv, jeg godt kunne tænke mig at opleve, og derfor jeg valgte at tage på efterskole. 

Da jeg besøgte Staby Efterskole for første gang, blev jeg virkelig tiltrukket af de faciliteter skolen har, og det område den ligger omkring. Vi er et par kilometer fra den nærmeste by, men det betyder, at vi sagtens kan finde på et tage en cykeltur derind, hvis vi har lyst til at gå i Netto eller andet. Derudover har vi skov hele vejen rundt om skolen og en stor sø, som vi kan bade i om sommeren. Det gjorde vi i begyndelsen af skoleåret, og det var virkelig hyggeligt, når vi var en stor gruppe, som svømmede rundt der sammen.

Jeg kan klart anbefale Staby Efterskole til alle, der drømmer om at tage på efterskole. Du bliver en del af et helt unikt fællesskab, som du ikke kan finde mange andre steder. 

Generelt bruger vi naturen meget, fordi vi har meget sport og motion. Vi har blandt andet en Outdoor- og fodboldlinje. Jeg har selv valgt fodboldlinjen, selvom jeg oprindeligt er gymnast og har dyrket springgymnastik det meste af mit liv. Jeg synes, at det er fedt, at jeg på Staby har mulighed for at dyrke min nye fodboldinteresse, samtidig med, at jeg stadig kan holde springgymnastikken ved lige. Vi har lige været til Vestjysk Mesterskab, hvor vi spillede fodbold mod en masse andre efterskoler. Det var en virkelig fed og sjov oplevelse.

Jeg er blevet meget gladere for at gå i skole efter, at jeg startede på efterskolen. Jeg er specielt blevet glad for matematik og fysik. Det er svært at forklare, hvad det skyldes, men jeg synes, at undervisningen er rigtig spændende, og vi får mulighed for at arbejde med nogle sjove projekter. I folkeskolen var jeg ikke altid glad for at gå i skole, men det har virkelig ændret sig, siden jeg kom på efterskole. Staby Efterskole er en faglig efterskole, men der er samtidig masser mulighed for at dyrke sport, og den kombination er ret genial.

Vi har et helt unikt fællesskab på hele efterskolen, og vi kommer alle rigtig godt ud af det med hinanden. Der er ingen, der bliver holdt udenfor, og vi er heller ikke opdelt mellem 9. og 10’ende klasser. Det giver et stort, bredt og helt unikt fællesskab, hvor der er plads til alle.

Er du interesseret i at gå på Staby Efterskole?

Læs mere om Staby Efterskole