Mød Emil fra OrkesterEfterskolen

Emil giver dig et indblik i hverdagen og mulighederne på OrkesterEfterskolen. Læs med her og bliv inspireret til dit valg af efterskoleophold.

Mød Emil fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg spiller musik, og jeg ville gerne blive bedre og dygtiggøre mig indenfor mit instrument. Der var mange, der havde anbefalet at et efterskolehold, og derfor tænkte jeg, at det kunne være en god ide for mig. På den måde var det nok en kombination af, at jeg gerne ville blive bedre musikalsk og opleve, hvordan det ville være at gå på efterskole.

Da jeg første gang var ude at se Orkesterefterskolen, kunne jeg mærke, at det var en rigtig rar og hyggelig stemning, og jeg kunne mærke, at det her var et sted, hvor jeg gerne ville gå. Der var en helt særlig atmosfære, og jeg kunne mærke, at alle var venner med alle. Eleverne spillede en koncert for os, og man kunne tydeligt fornemme fællesskabet gennem musikken. Det var en ret vild fornemmelse.

Den første uge på efterskolen havde vi ikke adgang til vores mobil eller computer. Det betød, at vi ikke blev distraheret af alt muligt andet og kun have fokus på at være sammen og lære hinanden at kende. Det var virkelig fedt, fordi jeg føler, at vi lærte hinanden at kende på en helt ny måde.

På efterskolen bor vi i huse af 8-9 personer, og jeg bor i et blandet hus med både drenge og piger. Det fungerer rigtig fint, men jeg føler ikke, at vi kun bruger tid sammen med vores eget hus. Vi går på en lille efterskole, så selvom du bor med en mindre gruppe, så betyder det ikke, at du ikke kender de andre på efterskolen. Vi kender alle hinanden og har et rigtig godt fællesskab på tværs af hele efterskolen, og det var også noget af det, der tiltalte mig meget, da jeg skulle vælge, hvilken efterskole jeg gerne ville gå på.

Jeg elsker vores onsdage, fordi det er den dag, hvor vi spiller musik hele dagen. Det er klart min yndlingsdag, hvis jeg skulle vælge én bestemt dag. De dage, hvor vi ikke har musikundervisning, spiller vi også musik, når vi har fri eller om aftenen, og det er også rigtig hyggeligt. Vi har nogle små grupper, som vi selv har lavet, hvor vi nogle gange går ned i vores øvelokale og spiller sammen. Det er også en rigtig fed måde at hænge ud med ens venner på.

Er du interesseret i at gå på OrkesterEfterskolen?

Læs mere om OrkesterEfterskolen