Mød Jonas fra Lomborg Efterskole

Vil du gerne på efterskole? Læs med her, hvor Jonas giver dig et indblik i hverdagen og mulighederne på Lomborg Efterskole.

Mød Jonas fra Lomborg Efterskole

Jeg havde kun hørt godt om efterskolelivet, og derfor vidste jeg, at jeg også gerne ville på efterskole. Da jeg skulle vælge, hvor jeg gerne ville gå, var det vigtigt for mig at finde en efterskole, hvor jeg havde mulighed for at være aktiv og dyrke sport – og meget gerne springgymnastik. Jeg faldt over Lomborg Efterskole, fordi der var et springcenter og mange muligheder for at dyrke forskellige sportsgrene. Jeg kunne også godt lide, at du ikke vælger ét bestemt linjefag, og det betyder, at du ikke er låst fast, men kan afprøve flere ting i løbet af efterskoleåret. 

Lomborg Efterskole tilbyder mange forskellige sportsgrene, og du kan vælge alt fra fodbold, håndbold og spring til volleyball, badminton og meget mere. Jeg valgte blandt andet springgymnastik, og selvom jeg ikke havde særlig meget erfaring inden, så lærte jeg det lynhurtigt. På blot 3 uger, føltes det nærmest som om, at jeg havde sprunget i et halvt år, fordi lærerne er så dygtige, og fordi vi trænede flere gange om ugen. 

Lomborg Efterskole er en gymnastikefterskole, og det betyder, at hele efterskolen har opvisninger sammen. Her var vi alle samlet, og det var noget helt særligt, når vi var rundt til opvisninger med de andre efterskoler. Dér kunne man virkelig mærke fællesskabsfølelsen. Det var ikke en konkurrence mod de andre skoler, men man kunne alligevel mærke, at vi alle sammen gerne ville gøre vores bedste for at repræsentere Lomborg så godt som muligt. 

I fritiden på efterskolen lavede vi alt muligt sammen. Det er svært at sætte ord på, hvad vi lavede, men vi var altid sammen. Nogle gange tog vi i springcenteret eller så film i vores fællesrum, men andre gange fandt vi også på nogle helt skøre og anderledes aktiviteter. Jeg savner de øjeblikke, hvor vi kunne gøre lige præcis det, vi ville, når vi ville.

På efterskolen får du venner for livet. Efterskolelivet fortsætter, selvom vi er færdige. Det er på en anden måde nu, men vi har stadig en oplevelse og et bånd sammen, som vi aldrig mister. 

Jeg har fået nogle af de bedste venner på efterskolen, og jeg har heldigvis også stadig meget kontakt med dem. Vi ses tit i weekenderne og taler også meget sammen i løbet af hverdagen. Jeg kan tydeligt mærke forskel på, når jeg er sammen med mine efterskolevenner og mine gamle venner fra folkeskolen. Vennerne fra efterskolen kender jeg på en helt anden måde, fordi vi var sammen hver dag i et helt år. 

Ét af de fedeste tidspunkter i løbet af efterskoleåret var vores fælles skitur til Østrig. Vi havde lejet et ungdomshotel, hvor vi alle boede sammen, og vi boede omkring 4 mennesker sammen på hvert værelse. Om morgenen var det bare op og ud på pisterne så hurtigt som muligt. Jeg har stået på ski hele mit liv, så jeg elsker at være på skiferie, men den her tur var noget helt særligt, fordi jeg stod på ski med 110 af mine bedste venner. 

Mit vigtigste råd er, at du altid skal huske at være åben. Alle, der starter på efterskole er i samme båd i begyndelsen, og det er vigtigt at huske på. Derfor handler det om at være åben overfor at møde nye mennesker og alle de oplevelser, der kommer i løbet af året. Så får du med garanti ét af de bedste år i dit liv. 

Er du interesseret i at gå på Lomborg Efterskole?

Læs mere om Lomborg Efterskole