Vis studentum.dk som: Mobile

Mød Jonas fra Lomborg Efterskole

Jeg havde kun hørt godt om efterskolelivet, og derfor vidste jeg, at jeg også gerne ville på efterskole. Da jeg skulle vælge, hvor jeg gerne ville gå, var det vigtigt for mig at finde en efterskole, hvor jeg havde mulighed for at være aktiv og dyrke sport – og meget gerne springgymnastik. Jeg faldt over Lomborg Efterskole, fordi der var et springcenter og mange muligheder for at dyrke forskellige sportsgrene. Jeg kunne også godt lide, at du ikke vælger ét bestemt linjefag, og det betyder, at du ikke er låst fast, men kan afprøve flere ting i løbet af efterskoleåret. 

Lomborg Efterskole tilbyder mange forskellige sportsgrene, og du kan vælge alt fra fodbold, håndbold og spring til volleyball, badminton og meget mere. Jeg valgte blandt andet springgymnastik, og selvom jeg ikke havde særlig meget erfaring inden, så lærte jeg det lynhurtigt. På blot 3 uger, føltes det nærmest som om, at jeg havde sprunget i et halvt år, fordi lærerne er så dygtige, og fordi vi trænede flere gange om ugen. 

Lomborg Efterskole er en gymnastikefterskole, og det betyder, at hele efterskolen har opvisninger sammen. Her var vi alle samlet, og det var noget helt særligt, når vi var rundt til opvisninger med de andre efterskoler. Dér kunne man virkelig mærke fællesskabsfølelsen. Det var ikke en konkurrence mod de andre skoler, men man kunne alligevel mærke, at vi alle sammen gerne ville gøre vores bedste for at repræsentere Lomborg så godt som muligt. 

I fritiden på efterskolen lavede vi alt muligt sammen. Det er svært at sætte ord på, hvad vi lavede, men vi var altid sammen. Nogle gange tog vi i springcenteret eller så film i vores fællesrum, men andre gange fandt vi også på nogle helt skøre og anderledes aktiviteter. Jeg savner de øjeblikke, hvor vi kunne gøre lige præcis det, vi ville, når vi ville.

På efterskolen får du venner for livet. Efterskolelivet fortsætter, selvom vi er færdige. Det er på en anden måde nu, men vi har stadig en oplevelse og et bånd sammen, som vi aldrig mister. 

Jeg har fået nogle af de bedste venner på efterskolen, og jeg har heldigvis også stadig meget kontakt med dem. Vi ses tit i weekenderne og taler også meget sammen i løbet af hverdagen. Jeg kan tydeligt mærke forskel på, når jeg er sammen med mine efterskolevenner og mine gamle venner fra folkeskolen. Vennerne fra efterskolen kender jeg på en helt anden måde, fordi vi var sammen hver dag i et helt år. 

Ét af de fedeste tidspunkter i løbet af efterskoleåret var vores fælles skitur til Østrig. Vi havde lejet et ungdomshotel, hvor vi alle boede sammen, og vi boede omkring 4 mennesker sammen på hvert værelse. Om morgenen var det bare op og ud på pisterne så hurtigt som muligt. Jeg har stået på ski hele mit liv, så jeg elsker at være på skiferie, men den her tur var noget helt særligt, fordi jeg stod på ski med 110 af mine bedste venner. 

Mit vigtigste råd er, at du altid skal huske at være åben. Alle, der starter på efterskole er i samme båd i begyndelsen, og det er vigtigt at huske på. Derfor handler det om at være åben overfor at møde nye mennesker og alle de oplevelser, der kommer i løbet af året. Så får du med garanti ét af de bedste år i dit liv. 

Er du interesseret i at gå på Lomborg Efterskole?

Læs mere om Lomborg Efterskole

Senest opdateret: 27 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Sara fra Grejsdalens Efterskole

Jeg har altid gerne ville på efterskole. Jeg overvejede at tage afsted allerede i 8. Klasse, men valgte i stedet at tage afsted i 9. Klasse, fordi jeg følte mig klar til at prøve noget stort, inden jeg skulle videre.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Mød Jens Peter fra BGI akademiet

Jeg har faktisk altid vidst, at jeg skulle på efterskole. Derudover har jeg spillet håndbold hele mit liv, så derfor vidste jeg også, at jeg ville gå på en sportsefterkole med en håndboldlinje.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Mød Nanna fra Sportsefterskolen SINE

Jeg valgte at tage på efterskole i 10. klasse, for at have et år, hvor jeg kunne fokusere mere på min sport og bruge mere tid på det sociale. Derudover tænkte jeg, at det kunne være fedt at komme lidt væk fra hjemmet og min normale hverdag, og derfor var et år på efterskole helt perfekt for mig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Magda fra Kastanievej Efterskole

Jeg er vokset op på Grønland og i Holland, men jeg har altid vist, at jeg gerne ville prøve at gå i 10’ende klasse i Danmark, for det er en ret unik mulighed, der ikke tilbydes i mange andre lande. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Julie fra Han Herred Efterskole

Da jeg første gang var ude på Han Herred efterskole, føltes det rigtigt og som et sted for mig. Noget af det specielle ved HHE er, at man kan vælge mellem rigtig mange forskellige valgfag og selv sammensætte et varieret skema. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-12-2019

Mød Oliver fra Midtsjællands Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg ikke følte, at jeg var helt klar til at komme ud og prøve det rigtige arbejdsliv med fritidsjob, gymnasie og andet. Derfor ville jeg tage en slags friår, og jeg havde allerede hørt rigtig godt om Midtsjællands Efterskole. Da jeg kom herud første gang, blev jeg helt overtalt af stemningen og det gode fællesskab.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2020

Mød Sille fra Vejstrup Efterskole

Jeg havde kun hørt positive ting om et efterskoleår, både fra min familie og fra ældre venner. Både at året i sig selv vil blive noget af det fedeste, men også at det kunne være et godt år, hvis man ikke er helt afklaret med, hvad man vil efter folkeskolen eller måske ikke føler sig helt klar til gymnasiet. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Mød Josephine fra Sportsefterskolen SINE

På sportsefterskolen SINE har vi flere ture i løbet af året, og med fodbold har vi allerede været i Wolfsburg og se Pernille Harder spille. Alle på skolen tager til forskellige nationer alt efter, hvilken linje de er på. Pigefodbold tager til Atlanta til foråret, hvor vi først skal bo hos en værtsfamilie, og derefter skal vi ud og både se og selv spille fodbold.

Læs mere
Sidst opdateret 21-02-2020

Mød Nikolaj fra Stidsholt Idrætsefterskole

Jeg var ikke klar til at vælge hvilken uddannelse jeg ville ind på, så derfor tænkte jeg, at det var oplagt at tage på efterskole. Jeg valgte Stidsholt efterskole fordi de tilbød den linje jeg gerne ville på, nemlig en kombination af e-sport og håndbold. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-12-2019

Mød Mads fra Han Herred Efterskole

Jeg valgte at tage på Han Herred Efterskole, fordi min søster har gået her, og derfor vidste jeg, at det var en god skole. Der er en også masse sport, og jeg ville fx gerne spille både fodbold, håndbold og volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-01-2020

Mød Mathilde fra Ringe Efterskole

Det fedeste ved at gå på efterskole er helt sikkert, at du får en masse nye venskaber og prøver nogle helt nye og anderledes ting.

Læs mere
Sidst opdateret 18-12-2019

Mød Linus fra Fårevejle Fri- og Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde gået i folkeskole, hvor der var meget fokus på det boglige og faglige. Pludselig gik det op for mig, at jeg ikke længere var særlig glad, og derfor trængte jeg til gå en anden vej end direkte på gymnasiet.

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Camilla fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Jeg valgte VGI af flere grunde. Min søster havde gået her tidligere, så gennem hende havde jeg selvfølgelig hørt en masse om skolen og alle de ting, de havde lavet sammen. Det inspirerede mig helt klart. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Theodor fra Efterskolen ved Nyborg

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville blive bedre til matematik og dansk, og så ville jeg gerne komme i bedre fysisk form. Jeg valgte Efterskolen ved Nyborg, fordi jeg tidligere har spillet basket og tænkte, at det kunne være fedt at spille igen. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Jacob fra Rønde Efterskole

Jeg kan rigtig godt lide konceptet ved efterskoler, hvor du bor og har din hverdag på skolen sammen med en masse nye mennesker, der også bliver dine gode venner. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Signe fra Vesterlund Efterskole

 Jeg ville gerne tage en pause, hvor jeg kunne fokusere på nogle andre ting fx at være aktiv, møde nye mennesker og opleve det her fællesskab, som alle taler om, at du kun kan opleve, når du går på efterskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-01-2020

Mød Noah fra Ringe Efterskole

Det har virkelig overrasket mig, hvor hurtigt man får nye venner – og især hvor hurtigt man får nye bedste venner.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Mød Frederik fra Sportsefterskolen SINE

Jeg går på Cambridge linjen, der er en faglig linje, som kun er på engelsk. Jeg har valgt Cambridge linjen fordi jeg godt kan lide engelsk og syntes at det lød vildt spændende. Derudover har vi på linjen også nogle fag som de andre klasser ikke har, blandt andet global perspectives og økonomi. Det er rigtig fedt, at jeg kan udvikle mit engelsk og samtidig have nogle andre fag end man normalt har.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Mød Kristian fra Sportsefterskolen SINE

Jeg elsker at stå på ski, og syntes derfor det kunne være fedt, at komme på en efterskole med en skilinje. Det var faktisk en vikar på min gamle skole, som anbefalede mig skolen, fordi hun vidste at der var en skilinje. Det er blandt andet derfor jeg valgte sportsefterskolen SINE, så jeg kunne blive endnu bedre til at stå på ski.

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Mark fra Blidstrup Efterskole

Jeg har altid gerne ville på efterskole, fordi min familie har været afsted, og de har fortalt mig, at det var ét af de bedste år i deres liv. 

Læs mere