Mød Peter fra Vesterdal Efterskole

Peter valgte Vesterdal Efterskole på grund af hans passion for film. Læs mere om Peters linjefag og hans oplevelser på efterskolen her.

Mød Peter fra Vesterdal Efterskole

Jeg valgte Vesterdal Efterskole, fordi jeg altid har gået meget op i film og lavet mine egne produktioner. På Vesterdal kunne jeg vælge Film- og medie som årsfag, og jeg synes, at det lød rigtig spændende, og jeg vil gerne lære noget mere om teorien og teknikken i forhold til at producere mine egne film. På de få måneder vi har gået her, kan jeg allerede mærke, at jeg virkelig har rykket mig og har lært rigtig meget – både i forhold til teknik, men også i forhold til hvordan man skriver en god historie og laver et spændende plot. 

Til Film- og medie har vi været i gang med mange forskellige projekter indtil videre, og vi har både lavet kortfilm og dokumentarer. Det fedeste ved faget er, at vi i løbet af så kort tid kommer rundt om så mange forskellige projekter og får lov til at dykke ned i hele det her univers. Jeg må nok indrømme, at det er mit yndlingsfag, fordi det også er min hobby, men jeg synes generelt, at vi har nogle rigtige gode fag her på skolen. Jeg har fx også valgt Performance, som er en form for dramafag, hvor vi lærer at udtrykke os selv og turde stå frem på en scene foran andre. Det har jeg også fået virkelig meget ud af.

Vores skema skifter fra uge til uge, og det betyder, at vores uger varierer meget. Det er rigtig fedt, for så føler du aldrig, at hverdagen bliver for ens, og du keder dig aldrig, fordi der hele tiden sker noget nyt.

På skolen bor vi i huse, og det er forskelligt, om du bor i et pige- eller drengehus, eller om du bor i et blandet hus med både drenge og piger. Jeg bor i et drengehus, og vi er 12 i mit hus. Jeg synes, at det er virkelig fedt at bo så mange sammen, og vi har et virkelig godt sammenhold. Når man bor så mange sammen i ét hus, så lærer man meget om andres grænser, og man finder ud af, om man er nødt til at sørge for, at alle kan være her sammen. Jeg føler også, at jeg har lært at vise større respekt over for andre.

Da jeg skulle starte på efterskole, var jeg rigtig glad for, at jeg ikke kendte nogen i forvejen og andre, som skulle gå her. Jeg tror, at det er en fordel, at du har mulighed for at starte på en helt frisk uden at kende nogen, for så risikerer du ikke at havne i en bestemt rolle, som du måske har været i tidligere. For mig har efterskolen været en helt frisk start, og det er virkelig fedt, at jeg bare har kunnet være helt mig selv.

Er du interesseret i at gå på Vesterdal Efterskole?

Læs mere om Vesterdal Efterskole


Annoncer