Mød Sille fra Vejstrup Efterskole

Sille valgte Vejstrup Efterskole for at få et år, hvor hun kunne fokusere på gymnastikken og samtidig udvikle sig selv. Læs mere her.

Mød Sille fra Vejstrup Efterskole

Jeg havde kun hørt positive ting om et efterskoleår, både fra min familie og fra ældre venner. Både at året i sig selv vil blive noget af det fedeste, men også at det kunne være et godt år, hvis man ikke er helt afklaret med, hvad man vil efter folkeskolen eller måske ikke føler sig helt klar til gymnasiet. Derudover går jeg også meget op i min sport, og jeg tænkte, at det ville være fedt at have et år, hvor jeg virkelig kunne fokusere på gymnastikken og udvikle mig selv.

Jeg går på linjen TeamGym på Vejstrup Efterskole, som er en hold- og konkurrencesport. Jeg har dyrket gymnastik i seks år, og jeg valgte TeamGym-linjen, fordi jeg tænkte, at det ville styrke mine kompetencer. Nu har vi været på efterskolen i nogle måneder, og jeg kan helt klart mærke, at jeg har udviklet mig fysisk i forbindelse med træningen, og det er virkelig fedt! Når vores efterskoleår slutter, skal vi til Efterskole DM i gymnastik, og der stræber man altid efter at vinde, hvilket også er med til at holde en motiveret og til at yde sit bedste.

Jeg har aldrig været uden for Danmark i forbindelse med min sport, så det var spændende at opleve en anden kultur og se, hvordan de dyrker TeamGym.

Vejstrup Efterskole er ikke kun gymnastik, vi har også andre linjefag og fokusfag, man kan vælge. Jeg har for eksempel også dans som valgfag, som jeg dyrker to gange om ugen. På den måde bliver man også rystet sammen med dem, som man ikke går på linjefag med. Det er rigtig fedt også at lave noget andet, og det gør samtidig, at man har venskaber på tværs af linjer og klasser.

Inden vi startede på Vejstrup, skulle man vælge en rejse, og der valgte jeg, at jeg gerne ville til Island med Spring og TeamGym. Det var vildt spændende at se, hvordan de trænede og få lov at træne sammen med dem og bruge deres faciliteter. Det gav en helt anden gejst og motivation at komme ud og dyrke gymnastik i andre omgivelser og med nogle, der træner lidt anderledes, end vi selv gør. Vi var også rundt på en guidet tur og opleve Island sammen med de islændinge, vi trænede med. Det var virkelig en fantastisk oplevelse, hvor vi oplevede og lærte rigtig meget.

På efterskolen har man nogle fælles interesser, der gør, at man hurtigere kommer ind på hinanden og bliver tætte. Jeg tog selv på efterskole for at arbejde på det sociale og skabe en masse nye relationer, og der kan jeg sige, at det har virkelig været fedt! Jeg har fået så mange nye venskaber, som har gjort det her efterskoleår helt fantastisk. Jeg synes, at man skal tage på efterskole, hvis man vil udvikle sig, møde en masse nye mennesker og opleve den fællesskabsfølelse, der opstår. Det er ikke noget, der kan sættes ord på, før man selv prøver det.

Er du interesseret i at gå på Vejstrup Efterskole?

Læs mere om Vejstrup Efterskole


Annoncer