Mød Noah fra Ringe Efterskole

Noah valgte at tage på efterskole, da han så det som en god mulighed for at udvikle sig fagligt. Læs mere om Noahs tid som elev på Ringe Efterskole her.

Mød Noah fra Ringe Fri- og Efterskole

Jeg var egentlig i tvivl, om jeg skulle på efterskole, men da jeg ikke fik plads i den 10. Klasse jeg gerne ville på, tænkte jeg, at det ville være en god ide at tage på efterskole fremfor at tage direkte på gymnasiet. Jeg følte mig også lidt bagud fagligt, og derfor var efterskole også en god mulighed for at udvikle mig fagligt.

Vi har fem forskellige linjer på efterskolen, og du kan vælge mellem danselinjen, fodboldlinjen, musiklinjen, springlinjen og valgfagslinjen. Jeg går selv på fodboldlinjen, og vi spiller på et niveau, som passer rigtig godt til mig. Vi spiller fx 3-4 gange om ugen, mens de på nogle efterskoler spiller 6 gange om ugen, og det ville være for meget i forhold til det, jeg har lyst til. Jeg kan godt lide, at der også er tid til andet på efterskoler.

Det har virkelig overrasket mig, hvor hurtigt man får nye venner – og især hvor hurtigt man får nye bedste venner.

Efterskolelivet er faktisk endnu bedre, end jeg havde regnet med. Jeg havde slet ikke forventet, at det ville være så godt – hverken fagligt eller socialt. Det sociale har især givet mig meget, og jeg har fået rigtig mange gode venner her på skolen. Selvom jeg går på fodboldlinjen, så jeg har også fået venner fra musiklinjen eller springlinjen, fordi vi er blandet på kryds og tværs. Det synes jeg er rigtig fedt, så man ikke kun får venner, der minder om én selv.

I fritiden laver jeg en masse forskellige ting, og her i juleperioden ser vi fx julekalender sammen om aftenen, og det er virkelig hyggeligt. Vi kan også sagtens finde på at gå ned i byen og købe snacks eller gå på café. Vi er gode til at lave alt muligt forskelligt sammen – og det kan være lige fra at spille fodbold eller slappe af med en god film.

Hvis du overvejer at starte på efterskole, er mit bedste råd, at du skal springe ud i det og komme afsted! Jeg var selv lidt nervøs for, om jeg ville komme til at føle mig alene herude, men sådan har det overhovedet ikke vist sig at være. Det er altid nogen at være sammen med, når du går på efterskole. Om du har 5 eller 50 venner, er heller ikke vigtigt, for du skal nok blive en del af det store fællesskab lige meget hvad.

Er du interesseret i at gå på Ringe Efterskole?

Læs mere om Ringe Efterskole


Annoncer