Mød Charlie fra Billeshave Efterskole

Få indblik i hverdagen på Billeshave Efterskole, når Charlie fortæller om sine oplevelser i løbet af sit efterskoleophold. Læs mere her.

Mød Charlie fra Billeshave Efterskole

Jeg valgte Billeshave Efterskole, fordi der var mulighed for at gå på en rugby-linje, og samtidig kunne jeg vælge Cambridge-engelsk. Jeg har spillet rugby i mange år, og det har altid fyldt meget i mit liv, fordi min far er fra Sydafrika. Jeg ville også gerne have Cambridge-engelsk, fordi det kan gøre det lettere for mig at rejse eller få job i udlandet senere i mit liv.

Jeg har valgt rugby som mit linjefag, men du kan også vælge det som valgfag. Jeg har rugby to gange om ugen og til vores træninger øver vi tacklinger, kast, kondition, styrketræner og spiller kamp. Vores træner er tidligere professional træner fra New Zealand, og han træner også det danske landshold, så han er virkelig dygtig og skarp. Han fokuserer meget på, hvordan vi kan spille bedre til at spille sammen og samarbejde på banen, så på den måde kan jeg virkelig mærke, at jeg har udviklet mig. 

Efterskolelivet gør så meget godt for én! Jeg er allerede blevet bedre til at spille rugby, til at snakke med nye mennesker og til at være en del af et stort fællesskab – og det er 100% på grund af min efterskoleoplevelse.

En af de fedeste oplevelser var, da vi var til DM i rygby. Her spillede vi med en klub i Fredericia, og vi endte på en 2. plads i turneringen. Det var virkelig fedt at spille på så højt niveau, og stemningen var så vild. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, og det gav et virkelig fedt rush at spille og vinde med nogle af ens bedste venner.

Jeg elsker at gå på efterskole, og jeg synes helt ærligt, at det er det bedste i verden. Jeg var selv ret umoden, inden jeg startede og havde virkelig brug for et år, hvor jeg kunne komme lidt væk hjemmefra, få nogle andre venner og udvikle mig.

I løbet af efterskoleåret skal vi også rejse en del, og det er virkelig fedt. Vi er lige kommet hjem fra Østrig, hvor vi var afsted med hele efterskolen. Man var delt op i ens linjefag dernede, så jeg var sammen med rugby- og mountainbikelinjen, og vi var ude at riverrafte, vandre og alt muligt andet fedt. Senere på året skal hele efterskolen på skiferie til Sverige, og i foråret skal jeg til Skotland med Cambrigde-holdet, hvor vi skal opleve forskellige byer og besøge én af de bedste skoler i verden. Det glæder jeg mig helt vildt til.

Er du interesseret i at gå på Billeshave Efterskole?

Læs mere om Billeshave Efterskole