Vis studentum.dk som: Mobile

Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen

Søger du studiejob? Disse kompetencer sikrer dig jobbet

Er du på udkig efter et relevant studiejob? At score den gode studenterstilling er både relevant for din uddannelse og din kommende karriere, da det pynter på CV'et og styrker dine kompetencer.
Men hvad bør man egentlig lægge vægt på, når man skriver sin jobansøgning og CV?
Fortvivl ej! Det ved du om lidt. 

På Studentum.dk har vi nemlig gennemgået over 500 jobannoncer for at få overblik over, hvilke 30 kompetencer arbejdsgiverne efterspørger allermest hos studentermedhjælpere. På den måde ved du lige præcis, hvilke kompetencer du skal fremhæve i din jobansøgning og CV, og hvilke kompetencer du skal udvikle, så det er lige netop DIG, der ender med det gode studiejob. 

Top 30 kompetencer hos dig, der søger et studiejob

Baseret på 561 jobopslag på Jobindex og Jobbank

Relevant erhvervserfarring vs. relevant uddannelse

Det, som arbejdgivere efterspørger alle mest, er relevant erhvervserfaring. Det, som efterspørges mindst, er derimod relevant uddannelse.
Virker det smule en uretfærdigt og en anelse uoverskueligt? Det forstår vi godt. For hvor skal man få erhvervserfaring fra, når man går på et fuldtidsstudie, og hvad gør man, hvis man ikke føler, man har erfaring nok? Bør man overhovedet søge stillingen? Svaret er JA!

Måske har du erfaring fra et eller flere jobs fra tidligere i dit liv, som f.eks. ekspedient, avisbud, tjener, barnepige eller piccoline/piccolo. Brug de kompetencer du har opnået gennem disse jobs og omsæt dem til relevant erhvervserfaring, der passer til den stilling, du søger. F.eks. kan erfaring fra et tidligere job som ekspedient eller tjener vise arbejdsgiveren, at du har tilegnet dig vigtige kompetencer som evnen til at arbejde struktureret under pres og bevare det gode humør til gavn for samarbejdet med dine kollegaer. 

Dine samarbejdsevner er guld værd

Når du starter i dit studiejob, vil du højst sandsynligt blive placeret i et team, hvor I vil samarbejde om opgaver og projekter. Derfor er det rigtig vigtigt, at du i din ansøgning viser, at du har dine samarbejdsevner på plads. 
Du har måske allerede indgået i studiegrupper på dit studie og ved derfor, at det kræver tålmodighed og fleksibilitet at arbejde tæt sammen med andre om en specifik opgave. Brug derfor dit studiegruppearbejde til at øve dine samarbejdsevner. Find ud af, hvilken rolle du oftest påtager i gruppearbejde og find frem til dine styrker og svagheder i lige præcis den rolle. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at en arbejdsgiver vil spørge specifikt ind til dine samarbejdsevner i en jobsamtale, og her er det vigtigt at kunne give et afklaret svar, som viser, at du har tænkt over dine evner til at samarbejde med andre. 

Strukturér dit CV og vis din selvstændighed

At kunne arbejde i et team er én ting. Arbejdsgiverne forventer ligeledes, at du som studentermedhjælper kan arbejde selvstændigt og struktureret med dine opgaver. 
Dette skyldes ofte, at din arbejdsgiver har travlt med at holde mange bolde i luften og derfor søger en studerende, som kan gå til opgaverne på struktureret og selvstændig vis. 

Hvis du gerne vil vise din potentielt kommende arbejdsgiver, hvor struktureret du er, er det en rigtig god idé at få styr på, hvordan du opstiller dit CV. Et flot og velskrevet CV udstråler nemlig både struktur og selvstændighed.

Få hjælp til at lave et flot og velstruktureret CV ved at tage vores CV test. 

Få styr på Excel

På listens 6. plads ligger evnen til at mestre Excel, og det er der god grund til. Excel bliver nemlig brugt internt og eksternt i langt de fleste virksomheder og organisationer til bl.a. planlægning og oversigter, og derfor er det en rigtig god egenskab at være god til at redigere et Excel-ark. 
Modtager du ikke undervisning i brugen af Excel på dit studie, er det derfor en rigtig god idé at tage et Excel kursus. Der findes et hav af Excel kurser i hele landet - både til dig, der ingen erfaring har med programmet, og til dig, der gerne vil avancere dine evner. 

Et færdiggjort Excel kursus ser utroligt godt ud på CV'et. Få overblik over udvalget af Excel kurser her. 

Om undersøgelsen

I alt er 561 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer studiejobs indenfor en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk, og her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som én og samme kompetence.

Af digital kommunikationsassistent, Amalie Klæstrup Nielsen

Senest opdateret: 04 feb 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-11-2019

Spor dig ind på din fremtid i vores karriereguides

Har du en idé om, hvad du vil arbejde med, men er du ikke sikker på, hvilke muligheder du har? Der er langt over 1.000 uddannelser i Danmark, og mange af dem kan føre til endnu flere forskellige jobtitler. Her på siden publicerer vi løbende nye karriereguides til forskellige brancher. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

5-trins guide til et fremtidssikret CV

Dit CV tæller nemlig meget mere end det papir, som det står på. Tænk fremad allerede, når du vælger din uddannelse og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til drømmejobbet. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 22-11-2019

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder sig bedst, og hvad du kan få ud af at være med? Læs vores fem gode råd nedenfor og bliv klogere på, om Case Competitions er noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2018

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser.  Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Drømmer du om et job, hvor kompetencer som det at være social, have en god hukommelse og salgsfærdigheder, være stærk til at multi-taske 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan skriver og opbygger du et godt kronologisk CV

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2019

Iværksætterdrømme? Få de bedste råd fra unge iværksættere

Drømmer du om at blive iværksætter? Her giver en række unge, succesfulde iværksættere dig de bedste råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Et online CV er en god måde at booste din jobansøgning på. Se her, hvorfor og hvordan du bør lave en CV-hjemmeside i din kommende jobsøgning. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Derfor skal du deltage i Case Competitions

Der er mange fordele ved at deltage i Case Competitions. Her kan du læse mere om, hvad du helt konkret kan få ud af deltage i Case Competitions og blive klogere på, hvorfor du bør overveje at tilmelde dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan laver du det perfekte CV

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rigtige vej for dig - se her hvordan du laver det.

Læs mere
Sidst opdateret 18-03-2014

Netværk dig til drømmejobbet

Du kan nu få adgang til et virtuelt jobmarked og opbygge et professionelt netværk ved at nå ud til de helt rigtige mennesker og holde dig ajour med nye trends og medier. Ved at opbygge et professionelt netværk af ligesindede, kan du vise potentielle arbejdsgivere din passion og interesse for dit felt. Her får du 5 tips til at komme i gang.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Fire HR-direktører: Kompetencer vi efterspørger blandt nyuddannede

Vi har spurgt fire HR-direktører, fra vidt forskellige brancher, om hvilke kompetencer de efterspørger, og hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede.

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby