Vis studentum.dk som: Mobile

Fire studerende: Derfor bør du tage i praktik

Tag i praktik i løbet af din uddannelse

Gør teori til praksis med et praktikophold

Afprøv viden i praksis, find ud af, hvad du brænder for og få erfaring på CV'et. At være praktikant er langt fra synonym med at være stik-i-rend-dreng, og med erhvervspraktik udvider du ovenikøbet dit netværk, og du finder ud af, hvad du er virkelig god til. Så hvorfor ikke springe ud i det og tage en pause fra bøger, lektier og undervisning? 

Da muligheden bød sig, sagde både Caroline, Laura, Thilde og Jonas ja til at komme i praktik.
Her fortæller de fire studerende om deres erfaringer med at springe ud i praktikantlivet, og hvorfor netop du bør overveje at gøre det samme. 

Læs f.eks om Laura, som droppede sommerferien til fordel for en praktikplads hos Spoken Word Festival, eller Thilde, som tog i praktik hos Visit Carlsberg og fandt ud, hvad hun brændte for. 

Måske du bør gøre det samme?

Caroline Asmus: Derfør bør du vælge praktik i Danmark

"Jeg synes, at alle bør tage et praktikforløb under deres studie! At være i praktik er både et oplagt springbræt til at komme ud i en branche, man er interesseret i, men også en mulighed for at finde ud af, hvad man i virkeligheden kan, men også hvad man synes, der er fedt at arbejde med.

Man bør tage i praktik for at afprøve den viden og de færdigheder i praksis, som man har erhvervet sig gennem sin uddannelse. Det åbner både ens øjne for, hvor meget man rent faktisk kan og er samtidig en mulighed for at lære mere og udvikle sig. Derudover har man jo tilmed mulighed for at åbne døren til et relevant fremtidigt job, både om det gælder en studenterstilling eller en fuldtidsstilling.

Gennem mit eget praktikforløb hos kommunikationsbureauet Halo. agency har jeg fået en masse ansvar, fået lov til at prøve kræfter med mange spændende cases og arbejdsopgaver, fundet mine styrker og svagheder, men også udviklet mig helt utroligt meget, og det har givet mig blod på tanden efter mere. Man skal ikke tage fejl af, at det kan være hårdt, og at man også skal løse lavpraktiske opgaver, men hvis man har ja-hatten placeret solidt på hovedet og ikke siger nej til muligheder og udfordringer, så har man gode chancer for at udvikle sig og vise, hvad man kan overfor sig selv og sin arbejdsgiver. Jeg kan kun anbefale, at man tager i praktik under sin uddannelse - jeg ville i hvert fald ikke have været mit foruden."

Vil du udvikle din faglige profil? Få styr på dit CV med 10 gode idéer til at kickstarte din karriere. 

Laura Kjær Larsen: Derfor skal du tage i praktik

"Da jeg skulle til at afslutte min bachelor, drømte jeg om at få noget erhvervserfaring, som jeg kunne tage med mig på min kandidat. Derfor valgte jeg at bruge sommerferien som praktikant på en litteraturfestival og få erfaringen ad den vej. 

Selvom jeg i begyndelsen sukkede efter ferie og rejser, gik der ikke lang tid før jeg fandt mig selv opslugt af arbejdet på festivallen, som både gav mig ansvar, erfaring og store oplevelser. Det var første gang i mit uddannelsesforløb, at jeg oplevede at tænke med længsel på, hvad jeg ville kunne udrette uden for universitets vægge. Selvom forløbet var kort, fik det stor betydning for mig selv og resten af min uddannelse.

Jeg er begyndt på kandidaten, og min praktiske erfaring, omend kort, har åbnet mine øjne for, hvordan jeg rent faktisk kan bruge den teoretiske viden, jeg tillærer mig på universitet. Det har givet mig en selvtillid i forhold til at vide, at jeg rent faktisk kan gøre ting, at jeg har nogle værdifulde evner og redskaber. At jeg ikke bare har et hoved fuld af teorier og viden, men også et par hænder, som kan bruge den viden til noget."

Læs også: Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen

Thilde Dahl Jakobsen: Derfor skal du tage i praktik

"Jeg tog i praktik på 5. Semester af min bachelor for at få muligheden for at bruge det faglige fra min uddannelse i praksis. Jeg læser kommunikation, og vi havde på bacheloren stiftet bekendtskab med forskellige former for kommunikation. Mit praktikforløb medvirkede til, at jeg kunne spore mig ind på de aspekter af mit fag, som jeg interesserede mig mest for.

Jeg havde mange forskelligartede opgaver, hvilket gjorde, at jeg fik lov til at udfordre mig selv og endvidere opleve forskellen på at sidde med teorierne på studiet, og til rent faktisk at få lov til at bruge dem på konkrete opgaver. Mit praktikforløb gav mig både noget på mit CV, men har også i høj grad været medvirkende til, at det var lettere for mig at vælge specialisering på min kandidat, da jeg har haft mulighed for at få hands-on erfaring, og herved fundet lige præcis de dele af kommunikation, som jeg kan se mig selv arbejde med, efter endt uddannelse.

Jeg vil i høj grad anbefale andre, som har muligheden, at tage et praktikforløb, da det er utroligt givende og lærerigt, og endvidere er det den oplagte mulighed for at få et indblik i de opgaver, man konkret kan blive mødt med, når man senere hen skal ud på arbejdsmarkedet og bruge sin uddannelse."

Vil du i praktik og overvejer du at rykke praktikken til udlandet? Læs om praktik i udlandet her.

Jonas Rytter Andersen: Derfor skal du tage i praktik

"Mit praktikforløb har givet mig værdifuld hands-on erfaring med de teoretiske værktøjer som mit studie har udstyret mig med. Desuden styrkede det mit CV, og jeg blev dermed mere attraktiv for fremtidige arbejdsgivere. 

Under mit praktikforløb fik jeg en masse ansvar, og min mening blev vægtet ligeså tungt som mine erfarne kollegaers, hvilket gav mig blod på tanden til at tage endnu flere udfordrende arbejdsopgaver på mig.

Forløbet har givet mig et unikt indblik i livet som færdiguddannet og har samtidigt ændret mit syn på, hvilken branche jeg ønsker at arbejde indenfor.

Sidst men ikke mindst, har praktikforløbet styrket mit professionelle netværk betydeligt."

Praktik ser rigtig godt ud på CV'et. Få inspiration til at skrive et godt CV her.

Senest opdateret: 23 feb 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-06-2017

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Bliv klar til din karriere med et udenlandsophold

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2017

Ny i byen - tips & tricks til dit nye studieliv

Er du flyttet til en ny by for at studere? Find tips & ideer lige her, til at blive bedre bekendt med din nye by og dit nye studie, og hvordan du opbygger et nyt netværk.

Læs mere
Sidst opdateret 22-11-2019

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder sig bedst, og hvad du kan få ud af at være med? Læs vores fem gode råd nedenfor og bliv klogere på, om Case Competitions er noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Ryk praktikken til nye himmelstrøg - Vælg praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Guide til dig, der søger studieboliger i Aarhus

Du er ny og boligløs i Aarhus? Så læs med her! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil flytte til Aarhus i forbindelse med studiestart, men som mangler information om boligmulighederne.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan består du TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Rusturen: Den bedste start på dit nye studie

Vi har talt med to studerende og en introvejleder om, hvorfor du skal tage med på rusturen. Kort sagt, kan den øge din trivsel på studiet markant. Læs hvorfor her!

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby