Vis studentum.dk som: Mobile

Fire studerende: Derfor bør du tage i praktik

Tag i praktik i løbet af din uddannelse

Gør teori til praksis med et praktikophold

Afprøv viden i praksis, find ud af, hvad du brænder for og få erfaring på CV'et. At være praktikant er langt fra synonym med at være stik-i-rend-dreng, og med erhvervspraktik udvider du ovenikøbet dit netværk, og du finder ud af, hvad du er virkelig god til. Så hvorfor ikke springe ud i det og tage en pause fra bøger, lektier og undervisning? 

Da muligheden bød sig, sagde både Caroline, Laura, Thilde og Jonas ja til at komme i praktik.
Her fortæller de fire studerende om deres erfaringer med at springe ud i praktikantlivet, og hvorfor netop du bør overveje at gøre det samme. 

Læs f.eks om Laura, som droppede sommerferien til fordel for en praktikplads hos Spoken Word Festival, eller Thilde, som tog i praktik hos Visit Carlsberg og fandt ud, hvad hun brændte for. 

Måske du bør gøre det samme?

Caroline Asmus: Derfør bør du vælge praktik i Danmark

"Jeg synes, at alle bør tage et praktikforløb under deres studie! At være i praktik er både et oplagt springbræt til at komme ud i en branche, man er interesseret i, men også en mulighed for at finde ud af, hvad man i virkeligheden kan, men også hvad man synes, der er fedt at arbejde med.

Man bør tage i praktik for at afprøve den viden og de færdigheder i praksis, som man har erhvervet sig gennem sin uddannelse. Det åbner både ens øjne for, hvor meget man rent faktisk kan og er samtidig en mulighed for at lære mere og udvikle sig. Derudover har man jo tilmed mulighed for at åbne døren til et relevant fremtidigt job, både om det gælder en studenterstilling eller en fuldtidsstilling.

Gennem mit eget praktikforløb hos kommunikationsbureauet Halo. agency har jeg fået en masse ansvar, fået lov til at prøve kræfter med mange spændende cases og arbejdsopgaver, fundet mine styrker og svagheder, men også udviklet mig helt utroligt meget, og det har givet mig blod på tanden efter mere. Man skal ikke tage fejl af, at det kan være hårdt, og at man også skal løse lavpraktiske opgaver, men hvis man har ja-hatten placeret solidt på hovedet og ikke siger nej til muligheder og udfordringer, så har man gode chancer for at udvikle sig og vise, hvad man kan overfor sig selv og sin arbejdsgiver. Jeg kan kun anbefale, at man tager i praktik under sin uddannelse - jeg ville i hvert fald ikke have været mit foruden."

Vil du udvikle din faglige profil? Få styr på dit CV med 10 gode idéer til at kickstarte din karriere. 

Laura Kjær Larsen: Derfor skal du tage i praktik

"Da jeg skulle til at afslutte min bachelor, drømte jeg om at få noget erhvervserfaring, som jeg kunne tage med mig på min kandidat. Derfor valgte jeg at bruge sommerferien som praktikant på en litteraturfestival og få erfaringen ad den vej. 

Selvom jeg i begyndelsen sukkede efter ferie og rejser, gik der ikke lang tid før jeg fandt mig selv opslugt af arbejdet på festivallen, som både gav mig ansvar, erfaring og store oplevelser. Det var første gang i mit uddannelsesforløb, at jeg oplevede at tænke med længsel på, hvad jeg ville kunne udrette uden for universitets vægge. Selvom forløbet var kort, fik det stor betydning for mig selv og resten af min uddannelse.

Jeg er begyndt på kandidaten, og min praktiske erfaring, omend kort, har åbnet mine øjne for, hvordan jeg rent faktisk kan bruge den teoretiske viden, jeg tillærer mig på universitet. Det har givet mig en selvtillid i forhold til at vide, at jeg rent faktisk kan gøre ting, at jeg har nogle værdifulde evner og redskaber. At jeg ikke bare har et hoved fuld af teorier og viden, men også et par hænder, som kan bruge den viden til noget."

Læs også: Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen

Thilde Dahl Jakobsen: Derfor skal du tage i praktik

"Jeg tog i praktik på 5. Semester af min bachelor for at få muligheden for at bruge det faglige fra min uddannelse i praksis. Jeg læser kommunikation, og vi havde på bacheloren stiftet bekendtskab med forskellige former for kommunikation. Mit praktikforløb medvirkede til, at jeg kunne spore mig ind på de aspekter af mit fag, som jeg interesserede mig mest for.

Jeg havde mange forskelligartede opgaver, hvilket gjorde, at jeg fik lov til at udfordre mig selv og endvidere opleve forskellen på at sidde med teorierne på studiet, og til rent faktisk at få lov til at bruge dem på konkrete opgaver. Mit praktikforløb gav mig både noget på mit CV, men har også i høj grad været medvirkende til, at det var lettere for mig at vælge specialisering på min kandidat, da jeg har haft mulighed for at få hands-on erfaring, og herved fundet lige præcis de dele af kommunikation, som jeg kan se mig selv arbejde med, efter endt uddannelse.

Jeg vil i høj grad anbefale andre, som har muligheden, at tage et praktikforløb, da det er utroligt givende og lærerigt, og endvidere er det den oplagte mulighed for at få et indblik i de opgaver, man konkret kan blive mødt med, når man senere hen skal ud på arbejdsmarkedet og bruge sin uddannelse."

Vil du i praktik og overvejer du at rykke praktikken til udlandet? Læs om praktik i udlandet her.

Jonas Rytter Andersen: Derfor skal du tage i praktik

"Mit praktikforløb har givet mig værdifuld hands-on erfaring med de teoretiske værktøjer som mit studie har udstyret mig med. Desuden styrkede det mit CV, og jeg blev dermed mere attraktiv for fremtidige arbejdsgivere. 

Under mit praktikforløb fik jeg en masse ansvar, og min mening blev vægtet ligeså tungt som mine erfarne kollegaers, hvilket gav mig blod på tanden til at tage endnu flere udfordrende arbejdsopgaver på mig.

Forløbet har givet mig et unikt indblik i livet som færdiguddannet og har samtidigt ændret mit syn på, hvilken branche jeg ønsker at arbejde indenfor.

Sidst men ikke mindst, har praktikforløbet styrket mit professionelle netværk betydeligt."

Praktik ser rigtig godt ud på CV'et. Få inspiration til at skrive et godt CV her.

Senest opdateret: 23 feb 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-09-2019

Sådan forebygger du eksamensangst

Kæmper du også med eksamensangst og har svært ved at styre nervøsiteten inden en eksamen? Så er du langt fra den eneste! Læs med her og lær, hvordan du forebygger din eksamensangst. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Derfor skal du deltage i Case Competitions

Der er mange fordele ved at deltage i Case Competitions. Her kan du læse mere om, hvad du helt konkret kan få ud af deltage i Case Competitions og blive klogere på, hvorfor du bør overveje at tilmelde dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2016

Praktik gør dig mange erfaringer rigere

På mange af de videregående uddannelser i Danmark er et praktikophold en fast og vigtig del af studiet. Her op til valget bliver der diskuteret, hvorvidt praktik skal være en obligatorisk del af de videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Guide til dig, der søger studieboliger i Aarhus

Du er ny og boligløs i Aarhus? Så læs med her! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil flytte til Aarhus i forbindelse med studiestart, men som mangler information om boligmulighederne.

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

7 gode grunde til, at du skal være frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? Er du på udkig efter et studiejob, men mangler relevant erhvervserfaring? Så er et frivilligt arbejde måske noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 23-06-2017

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan består du TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-10-2015

Udannelsesordbog

Når du starter på din drømmeuddannelse, risikerer du at støde på ord, du aldrig har hørt om før. Ord som RUS-tur, øl og årsfest har du sikkert allerede helt styr på, men hvad betyder alumne eller dekan? Og hvad er egentlig forskellen på campus og fakultet? Læs Studentums ABC-guide til uddannelseslingo.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2018

Få et overblik over, hvor du kan skaffe bøgerne på din pensumliste billigst

En af de største udgifter for studerende er bøger. På en SU kan den store udgift til de mange bøger i pensum virke overvældende. Frygt ej! Studentum.dk har samlet en liste over steder, hvor du kan finde billige studiebøger.
Læs med her og få råd til studielivet uden at slække på pensumlisten.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Få mere ud af dit SU-budget

Har du svært ved at få din SU til at række til slutningen til måneden? Du får her 5 tips til, hvordan du får SU'en til at slå bedre til i samspil med dine andre indtægter og udgifter - har du overvejet at lave et budget? Ellers får du her et eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv