4 studerende: Derfor bør du tage i praktik
14 jul 2022

4 studerende: Derfor bør du tage i praktik

Afprøv viden i praksis, find ud af, hvad du brænder for og få erfaring på CV'et. At være praktikant er langt fra synonym med at være stik-i-rend-dreng, og med erhvervspraktik udvider du ovenikøbet dit netværk, og du finder ud af, hvad du er virkelig god til. Så hvorfor ikke springe ud i det og tage en pause fra bøger, lektier og undervisning? 

Gør teori til praksis med et praktikophold

Da muligheden bød sig, sagde både Caroline, Laura, Thilde og Jonas ja til at komme i praktik.
Her fortæller de fire studerende om deres erfaringer med at springe ud i praktikantlivet, og hvorfor netop du bør overveje at gøre det samme. 

Læs f.eks. om Laura, som droppede sommerferien til fordel for en praktikplads hos Spoken Word Festival, eller Thilde, som tog i praktik hos Visit Carlsberg og fandt ud, hvad hun brændte for. 

Måske du bør gøre det samme?


Caroline Asmus: Derfør bør du vælge praktik i Danmark

"Jeg synes, at alle bør tage et praktikforløb under deres studie! At være i praktik er både et oplagt springbræt til at komme ud i en branche, man er interesseret i, men også en mulighed for at finde ud af, hvad man i virkeligheden kan, men også hvad man synes, der er fedt at arbejde med.

Man bør tage i praktik for at afprøve den viden og de færdigheder i praksis, som man har erhvervet sig gennem sin uddannelse. Det åbner både ens øjne for, hvor meget man rent faktisk kan og er samtidig en mulighed for at lære mere og udvikle sig. Derudover har man jo tilmed mulighed for at åbne døren til et relevant fremtidigt job, både om det gælder en studenterstilling eller en fuldtidsstilling.

Gennem mit eget praktikforløb hos kommunikationsbureauet Halo. agency har jeg fået en masse ansvar, fået lov til at prøve kræfter med mange spændende cases og arbejdsopgaver, fundet mine styrker og svagheder, men også udviklet mig helt utroligt meget, og det har givet mig blod på tanden efter mere. Man skal ikke tage fejl af, at det kan være hårdt, og at man også skal løse lavpraktiske opgaver, men hvis man har ja-hatten placeret solidt på hovedet og ikke siger nej til muligheder og udfordringer, så har man gode chancer for at udvikle sig og vise, hvad man kan overfor sig selv og sin arbejdsgiver. Jeg kan kun anbefale, at man tager i praktik under sin uddannelse - jeg ville i hvert fald ikke have været mit foruden."

Vil du udvikle din faglige profil? Få styr på dit CV med 10 gode idéer til at kickstarte din karriere. 


Laura Kjær Larsen: Derfor skal du tage i praktik

"Da jeg skulle til at afslutte min bachelor, drømte jeg om at få noget erhvervserfaring, som jeg kunne tage med mig på min kandidat. Derfor valgte jeg at bruge sommerferien som praktikant på en litteraturfestival og få erfaringen ad den vej. 

Selvom jeg i begyndelsen sukkede efter ferie og rejser, gik der ikke lang tid før jeg fandt mig selv opslugt af arbejdet på festivallen, som både gav mig ansvar, erfaring og store oplevelser. Det var første gang i mit uddannelsesforløb, at jeg oplevede at tænke med længsel på, hvad jeg ville kunne udrette uden for universitets vægge. Selvom forløbet var kort, fik det stor betydning for mig selv og resten af min uddannelse.

Jeg er begyndt på kandidaten, og min praktiske erfaring, omend kort, har åbnet mine øjne for, hvordan jeg rent faktisk kan bruge den teoretiske viden, jeg tillærer mig på universitet. Det har givet mig en selvtillid i forhold til at vide, at jeg rent faktisk kan gøre ting, at jeg har nogle værdifulde evner og redskaber. At jeg ikke bare har et hoved fuld af teorier og viden, men også et par hænder, som kan bruge den viden til noget."

Læs også: Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen


Thilde Dahl Jakobsen: Derfor skal du tage i praktik

"Jeg tog i praktik på 5. Semester af min bachelor for at få muligheden for at bruge det faglige fra min uddannelse i praksis. Jeg læser kommunikation, og vi havde på bacheloren stiftet bekendtskab med forskellige former for kommunikation. Mit praktikforløb medvirkede til, at jeg kunne spore mig ind på de aspekter af mit fag, som jeg interesserede mig mest for.

Jeg havde mange forskelligartede opgaver, hvilket gjorde, at jeg fik lov til at udfordre mig selv og endvidere opleve forskellen på at sidde med teorierne på studiet, og til rent faktisk at få lov til at bruge dem på konkrete opgaver. Mit praktikforløb gav mig både noget på mit CV, men har også i høj grad været medvirkende til, at det var lettere for mig at vælge specialisering på min kandidat, da jeg har haft mulighed for at få hands-on erfaring, og herved fundet lige præcis de dele af kommunikation, som jeg kan se mig selv arbejde med, efter endt uddannelse.

Jeg vil i høj grad anbefale andre, som har muligheden, at tage et praktikforløb, da det er utroligt givende og lærerigt, og endvidere er det den oplagte mulighed for at få et indblik i de opgaver, man konkret kan blive mødt med, når man senere hen skal ud på arbejdsmarkedet og bruge sin uddannelse."

Vil du i praktik og overvejer du at rykke praktikken til udlandet? Læs om praktik i udlandet her.Jonas Rytter Andersen: Derfor skal du tage i praktik

"Mit praktikforløb har givet mig værdifuld hands-on erfaring med de teoretiske værktøjer som mit studie har udstyret mig med. Desuden styrkede det mit CV, og jeg blev dermed mere attraktiv for fremtidige arbejdsgivere. 

Under mit praktikforløb fik jeg en masse ansvar, og min mening blev vægtet ligeså tungt som mine erfarne kollegaers, hvilket gav mig blod på tanden til at tage endnu flere udfordrende arbejdsopgaver på mig.

Forløbet har givet mig et unikt indblik i livet som færdiguddannet og har samtidigt ændret mit syn på, hvilken branche jeg ønsker at arbejde indenfor.

Sidst men ikke mindst, har praktikforløbet styrket mit professionelle netværk betydeligt."

Praktik ser rigtig godt ud på CV'et. Få inspiration til at skrive et godt CV her.

Senest opdateret: 14 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-07-2022

5 gode råd: Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. I denne guide giver studentum.dk dig 5 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på og hvordan du lærer at håndtere stress i dit studieliv. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan finder du et kollegieværelse i København

Drømmer du om at få et værelse på et kollegium, der ligger tæt på byen eller dit studie, men synes du samtidig at det virker svært at komme ind og det hele virker lidt uoverskueligt? Læs med i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2016

Skal praktik være obligatorisk?

Vi har taget pulsen på de danske unges holdning til obligatorisk praktik samt hvad uddannelsesordførerne fra Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti mener om praktik som en obligatorisk del af videregående uddannelser. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2022

3 trin: Sådan kommer du godt fra studiestart

Det kan være en stor omvæltning at starte ny uddannelse efter sommerferien. Måske er du nervøs for at starte på dit nye studie? Bare rolig. Vi giver dig her 3 tips til at komme godt fra studiestart.

Læs mere
Sidst opdateret 10-08-2022

9 studietips: De studerendes guide til studiestart

Du har sikkert en masse spørgsmål omkring studiestart. For eksempel omkring studiebøger, studierabat og pensumplaner. Vi har samlet 9 stærke studietips fra erfarne studerende i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Fra gymnasiet til universitetet med succes

Studiestart nærmer sig, og sommerfuglene flagrer rundt i maven. Læs med og få 4 gode råd til at tage springet fra at være elev på en ungdomsuddannelse til studerende på en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Thomas Pape om 'Det gode studieliv'

Hvordan skaber du de bedste forudsætninger for et sundt og godt studieliv. Stresscoach, Thomas Pape, giver dig her sine bedste råd til, hvordan du får din nye hverdag til at hænge sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan finder du en studiebolig i Århus

Du er ny og boligløs i Aarhus? Så læs med her! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil flytte til Aarhus i forbindelse med studiestart, men som mangler information om boligmulighederne.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Rusturen: Den bedste start på dit nye studie

Vi har talt med to studerende og en introvejleder om, hvorfor du skal tage med på rusturen. Kort sagt, kan den øge din trivsel på studiet markant og det er derfor vigtigt, at du investerer i det sociale liv på studiet. Læs hvorfor her.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Derfor bør du tage din praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? Her kan du møde andre, der heller ikke blev optaget på deres drømmeuddannelse og læse deres historier.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Vil du være det næste digitale talent?

Hvordan udvikler man talenter i et felt, der er i konstant udvikling? August Kristian Gjede, COO og co-founder af Kvalifik, forsøger at give os svaret her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Handicappede studerende - studiet kræver planlægning

Hvordan er det i virkeligheden at studere, når man har et fysisk handicap? Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan bliver du klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet via kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 04-10-2022

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

5 gode råd: Sådan styrker du din trivsel på studiet

Som studerende kan du møde mistrivsel og stress. Her kan du læse vores 5 gode råd, som kan være med til at styrke din mentale trivsel og velvære under studietiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

7 gode grunde til, at du skal være frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? Så er et frivilligt arbejde måske noget for dig. Vi har her samlet 7 gode grunde til at være frivillig.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 ting du kan overveje inden du vælger din karrierevej

Der findes mange spørgsmål i forbindelse med valg af karriere. Derfor har vi samlet 8 ting, du kan tage til overvejelse, når du skal finde din karrierevej.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Få skræddersyet lektiehjælp og nå dine mål

Lektiehjælp kan være lige præcis dét, den enkelte studerende har brug for. Undervisning og lektiehjælp, der er skræddersyet den enkelte, kan give et boost i motivation, faglighed og ikke mindst faglig selvtillid. Dette kan have en stor indvirkning på dine karakterer, din tro på dig selv og dine drømme for fremtiden.

Læs mere