4 studerende: Derfor bør du tage i praktik

Gør teori til praksis og få erfaring på dit CV. Gør som Caroline, Laura, Thilde og Jonas og tag i praktik under din uddannelse. Læs om deres oplevelser med et praktikophold her. 

4 studerende: Derfor bør du tage i praktik

Afprøv viden i praksis, find ud af, hvad du brænder for og få erfaring på CV'et. At være praktikant er langt fra synonym med at være stik-i-rend-dreng, og med erhvervspraktik udvider du ovenikøbet dit netværk, og du finder ud af, hvad du er virkelig god til. Så hvorfor ikke springe ud i det og tage en pause fra bøger, lektier og undervisning? 

Gør teori til praksis med et praktikophold

Da muligheden bød sig, sagde både Caroline, Laura, Thilde og Jonas ja til at komme i praktik.
Her fortæller de fire studerende om deres erfaringer med at springe ud i praktikantlivet, og hvorfor netop du bør overveje at gøre det samme. 

Læs f.eks. om Laura, som droppede sommerferien til fordel for en praktikplads hos Spoken Word Festival, eller Thilde, som tog i praktik hos Visit Carlsberg og fandt ud, hvad hun brændte for. 

Måske du bør gøre det samme?


Caroline Asmus: Derfør bør du vælge praktik i Danmark

"Jeg synes, at alle bør tage et praktikforløb under deres studie! At være i praktik er både et oplagt springbræt til at komme ud i en branche, man er interesseret i, men også en mulighed for at finde ud af, hvad man i virkeligheden kan, men også hvad man synes, der er fedt at arbejde med.

Man bør tage i praktik for at afprøve den viden og de færdigheder i praksis, som man har erhvervet sig gennem sin uddannelse. Det åbner både ens øjne for, hvor meget man rent faktisk kan og er samtidig en mulighed for at lære mere og udvikle sig. Derudover har man jo tilmed mulighed for at åbne døren til et relevant fremtidigt job, både om det gælder en studenterstilling eller en fuldtidsstilling.

Gennem mit eget praktikforløb hos kommunikationsbureauet Halo. agency har jeg fået en masse ansvar, fået lov til at prøve kræfter med mange spændende cases og arbejdsopgaver, fundet mine styrker og svagheder, men også udviklet mig helt utroligt meget, og det har givet mig blod på tanden efter mere. Man skal ikke tage fejl af, at det kan være hårdt, og at man også skal løse lavpraktiske opgaver, men hvis man har ja-hatten placeret solidt på hovedet og ikke siger nej til muligheder og udfordringer, så har man gode chancer for at udvikle sig og vise, hvad man kan overfor sig selv og sin arbejdsgiver. Jeg kan kun anbefale, at man tager i praktik under sin uddannelse - jeg ville i hvert fald ikke have været mit foruden."

Vil du udvikle din faglige profil? Få styr på dit CV med 10 gode idéer til at kickstarte din karriere. 


Laura Kjær Larsen: Derfor skal du tage i praktik

"Da jeg skulle til at afslutte min bachelor, drømte jeg om at få noget erhvervserfaring, som jeg kunne tage med mig på min kandidat. Derfor valgte jeg at bruge sommerferien som praktikant på en litteraturfestival og få erfaringen ad den vej. 

Selvom jeg i begyndelsen sukkede efter ferie og rejser, gik der ikke lang tid før jeg fandt mig selv opslugt af arbejdet på festivallen, som både gav mig ansvar, erfaring og store oplevelser. Det var første gang i mit uddannelsesforløb, at jeg oplevede at tænke med længsel på, hvad jeg ville kunne udrette uden for universitets vægge. Selvom forløbet var kort, fik det stor betydning for mig selv og resten af min uddannelse.

Jeg er begyndt på kandidaten, og min praktiske erfaring, omend kort, har åbnet mine øjne for, hvordan jeg rent faktisk kan bruge den teoretiske viden, jeg tillærer mig på universitet. Det har givet mig en selvtillid i forhold til at vide, at jeg rent faktisk kan gøre ting, at jeg har nogle værdifulde evner og redskaber. At jeg ikke bare har et hoved fuld af teorier og viden, men også et par hænder, som kan bruge den viden til noget."

Læs også: Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen


Thilde Dahl Jakobsen: Derfor skal du tage i praktik

"Jeg tog i praktik på 5. Semester af min bachelor for at få muligheden for at bruge det faglige fra min uddannelse i praksis. Jeg læser kommunikation, og vi havde på bacheloren stiftet bekendtskab med forskellige former for kommunikation. Mit praktikforløb medvirkede til, at jeg kunne spore mig ind på de aspekter af mit fag, som jeg interesserede mig mest for.

Jeg havde mange forskelligartede opgaver, hvilket gjorde, at jeg fik lov til at udfordre mig selv og endvidere opleve forskellen på at sidde med teorierne på studiet, og til rent faktisk at få lov til at bruge dem på konkrete opgaver. Mit praktikforløb gav mig både noget på mit CV, men har også i høj grad været medvirkende til, at det var lettere for mig at vælge specialisering på min kandidat, da jeg har haft mulighed for at få hands-on erfaring, og herved fundet lige præcis de dele af kommunikation, som jeg kan se mig selv arbejde med, efter endt uddannelse.

Jeg vil i høj grad anbefale andre, som har muligheden, at tage et praktikforløb, da det er utroligt givende og lærerigt, og endvidere er det den oplagte mulighed for at få et indblik i de opgaver, man konkret kan blive mødt med, når man senere hen skal ud på arbejdsmarkedet og bruge sin uddannelse."

Vil du i praktik og overvejer du at rykke praktikken til udlandet? Læs om praktik i udlandet her.



Jonas Rytter Andersen: Derfor skal du tage i praktik

"Mit praktikforløb har givet mig værdifuld hands-on erfaring med de teoretiske værktøjer som mit studie har udstyret mig med. Desuden styrkede det mit CV, og jeg blev dermed mere attraktiv for fremtidige arbejdsgivere. 

Under mit praktikforløb fik jeg en masse ansvar, og min mening blev vægtet ligeså tungt som mine erfarne kollegaers, hvilket gav mig blod på tanden til at tage endnu flere udfordrende arbejdsopgaver på mig.

Forløbet har givet mig et unikt indblik i livet som færdiguddannet og har samtidigt ændret mit syn på, hvilken branche jeg ønsker at arbejde indenfor.

Sidst men ikke mindst, har praktikforløbet styrket mit professionelle netværk betydeligt."

Praktik ser rigtig godt ud på CV'et. Få inspiration til at skrive et godt CV her.


Annoncer