Studierabat - din vej til en billigere studietid

Pengene kan hurtigt slippe op som studerende. I denne guide har vi listet en række muligheder for at finde gode studierabatter.

Studierabat - din vej til en billigere studietid

Det kan hurtigt blive dyrt at være studerende. Med boligpriser, der snupper en stor del af SU’en, er det derfor altid kærkommen når en rabat dukker op, hvis bare du flasher studiekortet. 

Rigtig mange steder har efterhånden studierabat, hvis du har et gyldigt studiekort. Du kan få rabatter på alt fra tøj, mad og kultur til transport og bøger.


Det handler bare om at holde øjne og øre åbne, mange steder skriver nemlig ret tydeligt enten online eller i vinduet, om du kan få rabat. Og hvem vil ikke gerne have 10-20-30% rabat, 2 for 1 pris eller hvad der nu ellers findes derude. 

Er du under uddannelse, men har ikke et gyldigt studiekort tilgængeligt, så er det faktisk muligt at bestille fx gennem ISIC og Studiz. Herunder har vi listet en lang række brancher, hvor det oftest er muligt at finde en god studierabat

Få pengene til at række længere 

Én ting er, at du oftest kan finde studierabatter på sjov og ballade - hvem vil ikke gerne have 30% i rabat på latten fra Lagkagehuset? Men noget andet er, at du faktisk også kan få rabat på nødvendige fornødenheder som mad, transport og studiebøger. Bliv inspireret af listen herunder, og husk at holde øje, når du går rundt i nabolaget. Måske dit yndlings take-away sted eller frisør, faktisk har rabat til netop dig. 

Mad

Det er nok de færreste supermarkeder, der giver rabat til studerende. Dog er der oftest tilbud at hente, i form af månedlige rabatter på fx alt økologi til kød, som er værd at holde øje med. Ligeledes har mange butikker efterhånden også en køledisk med varer, der er ved at være sidste holdbarhedsdato, og derfor er sat meget ned.

Rigtig mange take-away steder, kaffebarer og bagerier har studierabat enten på specifikke ting, eller alt hvad du kan bestille. Det kan derfor godt betale sig at holde øje med, hvor du får rabat - og husk at flashe studiekortet! 

En mulighed kunne også være Too Good To Go-appen, hvor du kan være med til at bekæmpe madspild. Du redder overskydende mad fra dine favoritsteder og hjælpe med at mindske madspild - samtidig får du et billigt måltid. Det er da win-win for dig, de lokale forretninger og planeten!

Transport

Indenfor transport har du lidt forskellige muligheder for at få rabat som studerende. Du kan købe månedskort billigere, ligesom du har mulighed for at spare penge på dine rejser med en Ungdomsbillet. Derudover finder du hos DSB Orange Fri-billetten, der sælges til en nedsat pris til dig som studerende. Du skal blot huske legitimation og studiekort.

Bøger & studie elektronik

Det kan være dyrt at være studerende. Det kræver nemlig både bøger og computer at følge med i undervisningen. To poster, der vejer tungt på vægtskålen, hvis man er på SU. Derfor er det smart at holde øje med de gode rabatter. Der er selvfølgelig altid muligt at købe brugt, og det er smart at holde øje med diverse facebook grupper og DBA op til studiestart. 

Derudover finder du også rabatter, på Saxo kalder de dem fx studiepriser, og ved Humac er det muligt at købe Apple produkter med studierabat. Bevares, det kan stadig være nogle dyre poster, men det hjælper trods alt lidt på budgettet. 

Frisør og skønhedssaloner 

Rigtig mange frisører og skønhedssaloner tilbyder services med lidt rabat, hvis du er studerende. Oftest kan du få 10% på en service, som fx klip, farve, negle eller massage. Derudover kan du med fordel overveje at lade en elev på en af landets frisørskoler klippe dig til en særdeles favorabel pris. 

Tøj og mode

Rigtig mange butikker har studierabat, du skal derfor holde godt øje, når du går ind i en butik. Hvis du ikke lige finder en god rabat i butikken, er det også værd at kigge online. Her har de fleste store webshops gode rabatter til unge og studerende. 

Kulturtilbud

Rigtig mange teatre, musiksteder og museer har enten en fast rabat til studerende, eller kører bestemte kampagner med ekstra billige priser. Det kan fx være en dag om ugen, hvor det enten er billigere eller gratis at komme ind. Det Kongelige Teater har for eksempel et tilbud, hvor børn og unge under 25 år kan købe ungdomsbilletter med 40% rabat til alle forestillinger.

Fritid og rejser

Bare fordi man er på SU, vil man jo også gerne have det lidt godt, og måske tage ud og rejse i sommerferien. Det kræver måske lidt mere end en måneds SU, men der er gode rabatter at hente som studerende. Husk at holde øje næste gang du kigger efter rejser, ofte kan du få specialpriser på flyrejsen og lignende tiltag, når du er studerende.


Annoncer