Vis studentum.dk som: Mobile

Studierabat - din vej til en billigere studietid

Det kan hurtigt blive dyrt at være studerende, med boligpriser der snupper en stor del af SU’en er det derfor altid kærkommen når en rabat dukker op, hvis bare du flasher studiekortet. 

Rigtig mange steder har efterhånden studierabat, hvis du har et gyldigt studiekort. Du kan få rabatter på alt fra tøj, mad og kultur til transport og bøger. Det handler bare om at holde øjne og øre åbne, mange steder skriver nemlig ret tydeligt enten online eller i vinduet, om du kan få rabat. Og hvem vil ikke gerne have 10-20-30% rabat, 2 for 1 pris eller hvad der nu ellers findes derude. 

Er du under uddannelse, men har ikke et gyldigt studiekort tilgængeligt, så er det faktisk muligt at bestille fx gennem ISIC og Studiz. Herunder har vi listet en lang række brancher, hvor det oftest er muligt at finde en god studierabat

Få pengene til at række længere 

Én ting er, at du oftest kan finde studierabatter på sjov og ballade - hvem vil ikke gerne have 30% i rabat på latten fra Lagkagehuset? Men noget andet er, at du faktisk også kan få rabat på nødvendige fornødenheder som mad, transport og studiebøger. Bliv inspireret af listen herunder, og husk at holde øje, når du går rundt i nabolaget. Måske dit yndlings take-away sted eller frisør, faktisk har rabat til netop dig. 

Mad

Det er nok de færreste supermarkeder der giver rabat ud til studerende, dog er der oftest tilbud at hente, i form af månedlige rabatter på fx alt økologisk, som er værd at holde øje med. Ligesom at mange butikker efterhånden også har en køledisk med varer der er ved at være ved sidste holdbarhedsdato, og derfor er sat meget ned. 

Rigtig mange take-away steder, kaffebarer og bagerier har studierabat enten på specfikke ting, eller alt hvad du kan bestille. Det kan derfor godt betale sig at holde øje med, hvor du får rabat - og husk at flashe studiekortet! 

Transport

Indenfor transport har du lidt forskellige muligheder for at få rabat som studerende. Du kan købe månedskort billigere, ligesom at der findes billige dage med DSB og specifikke orangebilletter kun til studerende. 

Derudover finder ofte også rabatter eller billigere priser med busselskaberne på tværs af landet, hvis du kan bevise at du er studerende. 

Bøger & studie elektronik

Det kan være dyrt at være studerende, det kræver nemlig både bøger og computer at følge med i undervisningen. To poster der vejer tungt på vægtskålen hvis man er på SU. Derfor er det smart at holde øje med de gode rabatter. Der er selvfølgelig altid muligt at købe brugt, og det er smart at holde øje med diverse facebook grupper og DBA op til studiestart. 

Derudover finder du også rabatter, på Saxo kalder de dem fx studiepriser, og ved Humac er det muligt at købe en mac med rabat. Det kan stadig være nogle dyre poster, men hjælper trods alt lidt på budgettet. 

Frisør og skønhedssaloner 

Rigtig mange frisører og skønhedssaloner tilbyder services med lidt rabat, hvis du er studerende. Oftest kan du få 10% på en service, som fx klip, farve, negle eller massage. 

Tøj og mode

Rigtig mange butikker har studierabat, du skal derfor holde godt øje, når du går ind i en butik. Hvis du ikke lige finder en god rabat i butikken, er det også værd at kigge online. Her har de fleste store online tøj stores gode rabatter til unge. 

Kulturtilbud

Rigtig mange teatre, musiksteder og museer har enten en fast rabat til studerende, eller kører bestemte kampagner med ekstra billige priser. Det kan fx være en dag om ugen hvor det enten er billigere eller gratis at komme ind. Det kongelige teater har fx altid halv pris til studerende, og hvem har ikke råd til at give 45kr for at komme ind og se Svanesøen?

Fritid og rejser

Bare fordi man er på SU, vil man jo også gerne have det lidt godt, og måske tage ud og rejse i sommerferien. Det kræver måske lidt mere end en måneds SU, men der er gode rabatter at hente som studerende. Husk at holde øje næste gang du kigger efter rejser, ofte kan du få specialpriser på flyrejsen og lignende tiltag, når du er studerende.

Senest opdateret: 08 jun 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-04-2019

A-kasse og lønsikring: Det bør du vide som studerende

Som studerende er a-kasse måske ikke det først man tænker på, når man afslutter sin uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Guide: Få mere ud af din SU

Har du svært ved at få din SU til at række til slutningen til måneden? Du får her 5 tips til, hvordan du får SU'en til at slå bedre til i samspil med dine andre indtægter og udgifter - har du overvejet at lave et budget? Ellers får du her et eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 10-04-2017

Sådan overlever du på SU - Del 2

Er der langt til de lækre bøffer med rødvin, når dine faste månedlige udgifter er betalt? Så bør du læse med her. Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du får overskud på kontoen og mere lækker mad i køleskabet!

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2016

De studerendes guide til studiestart

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2019

10 sparetips til den studerende på budget

Få gode råd til, hvordan du som studerende kan få pengene til at række hele måneden.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2018

5 veje til billige studiebøger

En af de største udgifter for studerende er bøger. På en SU kan den store udgift til de mange bøger i pensum virke overvældende. Frygt ej! Studentum.dk har samlet en liste over steder, hvor du kan finde billige studiebøger.
Læs med her og få råd til studielivet uden at slække på pensumlisten.

Læs mere
Sidst opdateret 23-06-2017

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Derfor skal du være frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? Er du på udkig efter et studiejob, men mangler relevant erhvervserfaring? Så er et frivilligt arbejde måske noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bacehelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Stressguide til studerende

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Find vej i fagforenings- og a-kasse junglen

Når du er færdiguddannet, og måske er så uheldig ikke at få et job med det samme, er der hjælp at hente hos a-kasserne. Hvis du altså har meldt dig ind i tide. Læs med her, hvor Studentum Danmark, i samarbejde med Frie Funktionærer, guider dig igennem a-kasse- og fagforeningsjunglen.

Læs mere
Sidst opdateret 20-09-2018

5 måder du kan passe på miljøet

Vil du være med til at passe på miljøet og indrette din hverdag mere klimavenligt?

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2018

Bedste løsning til bredbånd og mobil

Du er lige flyttet hjemmefra for at studere i storbyen. Du leder efter det bedste bredbånd og mobilabonnement, men hvad skal man vælge? Vi guider dig her til den bedste løsning. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Derfor skal du deltage i Case Competitions

Der er mange fordele ved at deltage i Case Competitions. Her kan du læse mere om, hvad du helt konkret kan få ud af deltage i Case Competitions og blive klogere på, hvorfor du bør overveje at tilmelde dig. 

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide