Kom i gang med en SOSU-uddannelse online

Drømmer du om at komme i gang med en SOSU-uddannelse, men er det svært at finde tiden i hverdagen til at tage ind på en skole? Så overvej om et Grundforløb 2 online kunne være noget for dig.

Drømmer du om at komme i gang med en SOSU-uddannelse, men er det svært at finde tiden i hverdagen til at tage ind på en skole? Så overvej om et Grundforløb 2 online kunne være noget for dig. Et forløb de har hos SOSU Esbjerg. 

Hvis det er svært for dig at nå undervisning i dagtimerne, fordi du enten arbejder eller bor langt fra skolen, så kan det give rigtig god mening at starte op online. Her er det muligt at tage undervisningen, når det passer ind i din dagligdag. 

Vi har taget en snak med lærerne Tina Sandberg Andersen og Lykke Dahl fra SOSU Esbjerg om deres online forløb, og hvad du kan forvente af GF2 online. 

Vil du gerne læse Grundforløb 2 - Sosu online? Så klik her. 

Hvordan foregår Grundforløb 2 - Sosu online? 

Hos SOSU Esbjerg har de gjort det muligt at tage Grundforløb 2 som et online forløb, det betyder, at alle artikler, videoer og opgaver ligger online, og skal besvares online. Ved SOSU Esbjerg bruger de platformen, der hedder Teams. Det er en platform, hvor det både er muligt at finde materialer, skrive via chat og ringe op, ligesom der også er et feed, på samme måde som du kender fra Facebook. Her ligger lærerne noget op hver eneste dag, så du kommer i dialog med dem og dine andre klassekammerater. 

Opgaverne kan for eksempel være, at du skal skrive noget, undersøge noget, vise nogle bestemte teknikker eller håndelag og opgaver der tager udgangspunkt i praksisscenarier. Opgaverne og det øvrige materiale svarer til 26 timers studiearbejde om ugen. At ligge 26 timers arbejde om ugen udover almindeligt arbejde eller familieliv kan være hårdt, og Tina Sandberg Andersen og Lykke Dahl lægger heller ikke skjul på, at det kræver disciplin, motivation og vedholdenhed at komme igennem de 20 uger. Men det giver også frihed på en hel anden måde, end hvis du tog grundforløbet på almindelig vis. 

Undervisning og feedback 

Gennem undervisningsforløbet ved SOSU Esbjerg har du kontakt til Tina Sandberg Andersen og Lykke Dahl gennem hele forløbet, da det er dem, der laver alle videoer og oplæg, som er en del af materialet. Samtidig er det også de to, du skriver og ringer sammen med undervejs. De gør rigtig meget ud af at komme i kontakt med alle elever på forløbet, hvorfor de ofte ringer eller skriver, så du kan få svar på eventuelle spørgsmål. 

Tina & Lykke underviser i SOSU fag, som det der primært bliver undervist i – derudover er der også Dansk og Naturfag på skemaet.

På modulerne gør de også rigtig meget ud af at give en god feedback tilbage, så du ved, hvordan du klarer dig, og er klar til Grundforløbsprøven, som både kan tages på skolen eller online. 

I tvivl om GF 2 online er noget for dig? 

Inden du starter på Grundforløb 2 online, har du kontakt med uddannelsesvejleder Eva Pedersen Gregersen der sammen med dig, finder ud af, om det er det rigtige forløb for dig. Et online forløb kræver digitale færdigheder, meget selvstændighed, og indimellem giver det mere mening at tage et ordinært forløb. 

På det tekniske plan er SOSU Esbjerg også klar med support. Her møder du Kasper Ejgaard Jespersen, som også er digital udvikler. Han kan både hjælpe dig med, hvad din computer skal kunne for at tage online forløbet, ligesom du kan få hjælp til de udfordringer, som du måtte have med det tekniske. Fra starten af forløbet får du en grundig introduktion til platformen, men hjælpen er altid tilgængelig - både når det handler om undervisningen og it.

Se alle uddannelser ved SOSU Esbjerg her


Annoncer