Vis studentum.dk som: Mobile

Roommate fra hell


Hvad gør du, når det kokser med din roommate?

Har du en roommate fra hell?

Går du og bander og svovler over din roommate? Er der altid det ene eller andet galt og overholder han/hun aldrig jeres aftaler? Så kan det være, at du bor sammen med en ‘roommate fra hell’.

Som studerende kan det, økonomisk set, være en fordel at finde en roommate og derved dele huslejen for at mindske de økonomiske udgifter - for en husleje i de danske studiebyer er bestemt ikke billig.

Du kan være heldig, at du finder den helt perfekte roommate. Men du kan også være så uheldig, at du har fundet en roommate, der gør dit liv til et helvede - det som vi kalder ‘roommate fra hell’.

Hør Helges helvedeshistorie

Vi har snakket med Helge, der i dén grad har været igennem helvede med sin roommate. Hør hans historie om hans ophold og hans tre, uheldige, roommates på et skolehjem i Sønderborg under uddannelsen til Informations- og telekommunikationsfagteknikker. Alle personerne i denne historie er anonyme.

Inden helvede brød løs

I år 2000 flyttede Helge fra Viborg til Sønderborg for at bo på skolehjem, mens han tog sin uddannelse som Informations- og fagkommunikationsteknikker. Man boede to på ét værelse, som var cirka 30 kvm. På værelset var der en sovesofa og et skrivebord. Helge flyttede ind sammen med Peter fra Vejen.

Billig cola og energidrik

Helge og Peter skulle begge starte på samme uddannelse, og de vælger derfor at købe et fælles køleskab til deres nye værelse. De boede tæt på grænsen, så derfor var de tit ovre for at hente billig cola og energidrik. Peter var ofte på skolens café, og en dag stødte han ind i Karina. De blev kærester.

Gang i sengelagnerne

Den første oplevelse, som Helge havde, var en onsdag aften, hvor Peter og Karina kommer snigende ind på værelset. Helge er gået i seng, fordi han, og Peter, skal op til en prøve næste dag. Han vågner, men reagerer ikke på, at Peter og Karina lister sig ind på værelset.

Der går ikke lang tid, før vejrtrækningen bliver tungere på den anden side af natbordet. Der er altså kun 1½ meter mellem sengene, og de sover ikke. Som Helge forklarer det: “En særlig ‘duft’ spreder sig i værelset, efterfulgt af klynk og en tung vejrtrækning - need I say more?” Heldigvis for Helge var Peter ikke så udholden, og seancen varede kun en times tid.

Dagen efter vælger Peter at blive hjemme fra prøve, og siger at han er syg. Til prøven bliver Helge spurgt om, hvorfor Peter ikke er tilstede, hvor han vælger at forklare underviseren, at han er syg.

Peter består ikke prøven på grund af ulovligt fravær, og går derfor ikke videre på uddannelsen. Helge får derfor tilbudt en ny værelseskammerat, som hed Daniel. Daniel var overflyttet fra uddannelsen i København.

Salg af stoffer fra værelset

Hvis du troede, at Helges første roommate var slem, så vent til du hører om Daniel. Daniel deltog aldrig meget i undervisningen, men holdt sig oftest på værelset. Daniel spurgte ofte Helge, om han måtte låne penge til smøger og lignende.  Nogle gange lånte Helge ham penge, og andre gange lånte han ham, hvad han manglede; som for eksempel en pakke smøger.

På det tidspunkt var Helge begyndt at sælge cola, energidrik og cigaretter på skolehjemmet. Al hans handel ophørte kl. 23.30, og startede først igen kl. 16 næste dag. Det viste sig dog, at Daniel tog en del stoffer - Hash og speed. Helge fortæller: “Daniel begyndte at sælge fra værelset - ud af vinduerne, hvor alskens mennesker dukkede op, på alle tidspunkter af døgnet og bankede på ruden for at købe et eller andet.”

Efter en længere periode, hvor Helge blev vækket flere gange om natten i hverdage, bad han Daniel om at finde et andet sted “at sælge sit lort, på den tid af dagen”. Daniel accepterede det og begyndte at sælge fra cykelskuret.  Kort tid efter blev Daniel anholdt, hvor han angav Helge som medskyldig. Helge kunne dog fremlægge en ren urinprøve samtidig med, at alle af Daniels købere kunne bekræfte, at Helge ikke havde handlet med dem.

Rippet for alle ejendele

Helge valgte at bo alene i et stykke tid efter episoden med Daniel - indtil næste skoleforløb. Til næste skoleforløb blev Helge placeret sammen med Morten fra Århus, som var på samme niveau af uddannelsen som Helge.

Morten havde et hashmisbrug, men det var mere i forhold til selvmedicering for en mental lidelse, som Helge på daværende tidspunkt ikke var bevidst om. Helge har en idé om, at Morten led af OCD eller skizofreni. Hver weekend tog Morten hjem til sin kæreste, som også havde et misbrug. Morten og hans kæreste manglede ofte penge, men lånte aldrig af Helge. I stedet solgte Morten udstyr eller tøj eller tog noget ekstra arbejde som IT-supporter.

“Han, Morten, fortalte tit, at han var træt af uddannelsen, men hans kæreste var på kontanthjælp og vores lønning som elev, var lige nok, til at de kunne klare sig. De havde mellem 800 og 1000 kr. til mad - tilsammen om måneden. De var pressede, men klarede sig lige akkurat igennem.”

En dag kommer Helge hjem og hans værelse er rippet for alle hans ejendele. Tilbage er blot 6 colaer, en pakke smøger og en seddel, hvorpå der står “Jeg beklager - Morten”

Morten havde stjålet Helges computer, program-CD’er, musik, anlæg, penge, ur, 20 rammer cola, 60 energidrik og 10 karton cigaretter. Helge lavede en politianmeldelse, men hørte aldrig mere til det. Han havde hverken indboforsikring eller tyveriforsikring, men havde heldigvis penge nok til at kunne købe noget nyt.

4 tegn du skal undgå

Ovenstående fortælling fra Helge er af den ekstreme karakter, og der kan være mildere og mindre tegn på, at du skal finde dig en ny roommate. Her er de mest almindelige ting, som en dårlig roommate gør. Kan du genkende nogle af disse tegn? Så er det måske på tide, at finde en ny roommate.

 4 tegn på, at du har en roommate from hell

 Skrevet af Informationsmedarbejder, Stephanie Fuglsang

Senest opdateret: 29 jul 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-02-2018

Fire studerende: Derfor bør du tage i praktik

Gør teori til praksis og få erfaring på dit CV. Gør som Caroline, Laura, Thilde og Jonas og tag i praktik under din uddannelse. Læs om deres oplevelser med praktik her. 

Tags: Praktik , Studieliv
Læs mere
Sidst opdateret 22-10-2015

Udannelsesordbog

Når du starter på din drømmeuddannelse, risikerer du at støde på ord, du aldrig har hørt om før. Ord som RUS-tur, øl og årsfest har du sikkert allerede helt styr på, men hvad betyder alumne eller dekan? Og hvad er egentlig forskellen på campus og fakultet? Læs Studentums ABC-guide til uddannelseslingo.

Tags: Studieliv
Læs mere
Sidst opdateret 25-05-2018

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden.

Læs mere
Sidst opdateret 16-01-2018

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-06-2019

Den ultimative guide til case competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til.

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-03-2016

Sådan vælger du den rigtige kandidatuddannelse

Er du færdig, eller bliver du snart færdig med din bacheloruddannelse? Så overvejer du måske at søge ind på en kandidatuddannelse. Vi giver dig derfor her 7 steps til, hvordan du vælger den rigtige kandidatuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 30-08-2018

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Tips til dig der søger kollegieværelse

Drømmer du om at få et værelse på et kollegium, der ligger tæt på byen eller dit studie, men synes du samtidig at det virker svært at komme ind og det hele virker lidt uoverskueligt? Vi har samlet praktisk info om udvalgte kollegier, deres adgangskrav og hvilke af dem du kan forvente hurtig optagelse på.

Læs mere
Sidst opdateret 21-06-2018

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Få mere ud af dit SU-budget

Har du svært ved at få din SU til at række til slutningen til måneden? Du får her 5 tips til, hvordan du får SU'en til at slå bedre til i samspil med dine andre indtægter og udgifter - har du overvejet at lave et budget? Ellers får du her et eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-08-2018

Mød en kollegianer fra Storkøbenhavn

Er du på jagt efter en studiebolig i København, og drømmer du om at få foden inden for på et af de eftertragtede kollegier? Spring månedsvis på venners sofa over og kom hurtigere frem i køen til et kollegieværelse i København ved at kigge lidt uden for byen. Her fortæller Sandra om livet på Nybrogård kollegiet.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2018

Få et overblik over, hvor du kan skaffe bøgerne på din pensumliste billigst

En af de største udgifter for studerende er bøger. På en SU kan den store udgift til de mange bøger i pensum virke overvældende. Frygt ej! Studentum.dk har samlet en liste over steder, hvor du kan finde billige studiebøger.
Læs med her og få råd til studielivet uden at slække på pensumlisten.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2018

Eksempel på kvote 2 ansøgning: Jordemoder

Vil du gerne søge ind på jordemoderuddannelsen og lærer alt om graviditet, fødsel og barsel? Men er du i tvivl om du har snittet? Se et eksempel på en motiveret ansøgning her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 09-08-2018

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv