Vis studentum.dk som: Mobile

Roommate fra hell


Hvad gør du, når det kokser med din roommate?

Har du en roommate fra hell?

Går du og bander og svovler over din roommate? Er der altid det ene eller andet galt og overholder han/hun aldrig jeres aftaler? Så kan det være, at du bor sammen med en ‘roommate fra hell’.

Som studerende kan det, økonomisk set, være en fordel at finde en roommate og derved dele huslejen for at mindske de økonomiske udgifter - for en husleje i de danske studiebyer er bestemt ikke billig.

Du kan være heldig, at du finder den helt perfekte roommate. Men du kan også være så uheldig, at du har fundet en roommate, der gør dit liv til et helvede - det som vi kalder ‘roommate fra hell’.

Hør Helges helvedeshistorie

Vi har snakket med Helge, der i dén grad har været igennem helvede med sin roommate. Hør hans historie om hans ophold og hans tre, uheldige, roommates på et skolehjem i Sønderborg under uddannelsen til Informations- og telekommunikationsfagteknikker. Alle personerne i denne historie er anonyme.

Inden helvede brød løs

I år 2000 flyttede Helge fra Viborg til Sønderborg for at bo på skolehjem, mens han tog sin uddannelse som Informations- og fagkommunikationsteknikker. Man boede to på ét værelse, som var cirka 30 kvm. På værelset var der en sovesofa og et skrivebord. Helge flyttede ind sammen med Peter fra Vejen.

Billig cola og energidrik

Helge og Peter skulle begge starte på samme uddannelse, og de vælger derfor at købe et fælles køleskab til deres nye værelse. De boede tæt på grænsen, så derfor var de tit ovre for at hente billig cola og energidrik. Peter var ofte på skolens café, og en dag stødte han ind i Karina. De blev kærester.

Gang i sengelagnerne

Den første oplevelse, som Helge havde, var en onsdag aften, hvor Peter og Karina kommer snigende ind på værelset. Helge er gået i seng, fordi han, og Peter, skal op til en prøve næste dag. Han vågner, men reagerer ikke på, at Peter og Karina lister sig ind på værelset.

Der går ikke lang tid, før vejrtrækningen bliver tungere på den anden side af natbordet. Der er altså kun 1½ meter mellem sengene, og de sover ikke. Som Helge forklarer det: “En særlig ‘duft’ spreder sig i værelset, efterfulgt af klynk og en tung vejrtrækning - need I say more?” Heldigvis for Helge var Peter ikke så udholden, og seancen varede kun en times tid.

Dagen efter vælger Peter at blive hjemme fra prøve, og siger at han er syg. Til prøven bliver Helge spurgt om, hvorfor Peter ikke er tilstede, hvor han vælger at forklare underviseren, at han er syg.

Peter består ikke prøven på grund af ulovligt fravær, og går derfor ikke videre på uddannelsen. Helge får derfor tilbudt en ny værelseskammerat, som hed Daniel. Daniel var overflyttet fra uddannelsen i København.

Salg af stoffer fra værelset

Hvis du troede, at Helges første roommate var slem, så vent til du hører om Daniel. Daniel deltog aldrig meget i undervisningen, men holdt sig oftest på værelset. Daniel spurgte ofte Helge, om han måtte låne penge til smøger og lignende.  Nogle gange lånte Helge ham penge, og andre gange lånte han ham, hvad han manglede; som for eksempel en pakke smøger.

På det tidspunkt var Helge begyndt at sælge cola, energidrik og cigaretter på skolehjemmet. Al hans handel ophørte kl. 23.30, og startede først igen kl. 16 næste dag. Det viste sig dog, at Daniel tog en del stoffer - Hash og speed. Helge fortæller: “Daniel begyndte at sælge fra værelset - ud af vinduerne, hvor alskens mennesker dukkede op, på alle tidspunkter af døgnet og bankede på ruden for at købe et eller andet.”

Efter en længere periode, hvor Helge blev vækket flere gange om natten i hverdage, bad han Daniel om at finde et andet sted “at sælge sit lort, på den tid af dagen”. Daniel accepterede det og begyndte at sælge fra cykelskuret.  Kort tid efter blev Daniel anholdt, hvor han angav Helge som medskyldig. Helge kunne dog fremlægge en ren urinprøve samtidig med, at alle af Daniels købere kunne bekræfte, at Helge ikke havde handlet med dem.

Rippet for alle ejendele

Helge valgte at bo alene i et stykke tid efter episoden med Daniel - indtil næste skoleforløb. Til næste skoleforløb blev Helge placeret sammen med Morten fra Århus, som var på samme niveau af uddannelsen som Helge.

Morten havde et hashmisbrug, men det var mere i forhold til selvmedicering for en mental lidelse, som Helge på daværende tidspunkt ikke var bevidst om. Helge har en idé om, at Morten led af OCD eller skizofreni. Hver weekend tog Morten hjem til sin kæreste, som også havde et misbrug. Morten og hans kæreste manglede ofte penge, men lånte aldrig af Helge. I stedet solgte Morten udstyr eller tøj eller tog noget ekstra arbejde som IT-supporter.

“Han, Morten, fortalte tit, at han var træt af uddannelsen, men hans kæreste var på kontanthjælp og vores lønning som elev, var lige nok, til at de kunne klare sig. De havde mellem 800 og 1000 kr. til mad - tilsammen om måneden. De var pressede, men klarede sig lige akkurat igennem.”

En dag kommer Helge hjem og hans værelse er rippet for alle hans ejendele. Tilbage er blot 6 colaer, en pakke smøger og en seddel, hvorpå der står “Jeg beklager - Morten”

Morten havde stjålet Helges computer, program-CD’er, musik, anlæg, penge, ur, 20 rammer cola, 60 energidrik og 10 karton cigaretter. Helge lavede en politianmeldelse, men hørte aldrig mere til det. Han havde hverken indboforsikring eller tyveriforsikring, men havde heldigvis penge nok til at kunne købe noget nyt.

4 tegn du skal undgå

Ovenstående fortælling fra Helge er af den ekstreme karakter, og der kan være mildere og mindre tegn på, at du skal finde dig en ny roommate. Her er de mest almindelige ting, som en dårlig roommate gør. Kan du genkende nogle af disse tegn? Så er det måske på tide, at finde en ny roommate.

 4 tegn på, at du har en roommate from hell

 Skrevet af Informationsmedarbejder, Stephanie Fuglsang

Senest opdateret: 29 jul 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-11-2018

TOEFL-guide

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 11-09-2018

Studiestress? Her er tre ting, der kan hjælpe dig med at stresse af

Stress under studiet er noget de fleste har oplevet, men hvad kan du gøre for at afkoble? 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tips til studerende på jagt efter studiebolig

Er du bange for at brænde fingrene, når du søger studiebolig? Vi har taget en snak med Claus Højte, Direktør LLO, som har hjulpet med råd til, hvad du skal gøre som boligsøgende. Hans grundregel er: “hvis noget ser ud til at være for godt til at være sandt, så er det for godt til at være sandt.”

Tags: Studiebolig
Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2017

Ny i byen - tips & tricks til dit nye studieliv

Er du flyttet til en ny by for at studere? Find tips & ideer lige her, til at blive bedre bekendt med din nye by og dit nye studie, og hvordan du opbygger et nyt netværk.

Tags: Studieliv
Læs mere
Sidst opdateret 08-01-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Mød en studerende i delebolig

Har du overvejet at få en roommate? Mød Camilla og hør om, hvorfor hun valgte at dele studielivet med en anden. I artiklen giver hun også gode råd til at leve sammen i en delebolig og fortæller om, hvordan hun fik fat i sin lejlighed på Vesterbro.

Læs mere
Sidst opdateret 23-02-2018

Fire studerende: Derfor bør du tage i praktik

Gør teori til praksis og få erfaring på dit CV. Gør som Caroline, Laura, Thilde og Jonas og tag i praktik under din uddannelse. Læs om deres oplevelser med praktik her. 

Tags: Praktik , Studieliv
Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 16-01-2018

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2017

Thomas Pape om 'Det gode studieliv'

Hvordan skaber du de bedste forudsætninger for et sundt og godt studieliv. Stresscoach, Thomas Pape, giver dig her sine bedste råd til, hvordan du får din nye hverdag til at hænge sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Tips til dig der søger kollegieværelse

Drømmer du om at få et værelse på et kollegium, der ligger tæt på byen eller dit studie, men synes du samtidig at det virker svært at komme ind og det hele virker lidt uoverskueligt? Vi har samlet praktisk info om udvalgte kollegier, deres adgangskrav og hvilke af dem du kan forvente hurtig optagelse på.

Læs mere
Sidst opdateret 10-04-2017

Madbudget på SU

Er der langt til de lækre bøffer med rødvin, når dine faste månedlige udgifter er betalt? Så bør du læse med her. Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du får overskud på kontoen og mere lækker mad i køleskabet!

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2018

Eksempel på kvote 2 ansøgning: Jordemoder

Vil du gerne søge ind på jordemoderuddannelsen og lærer alt om graviditet, fødsel og barsel? Men er du i tvivl om du har snittet? Se et eksempel på en motiveret ansøgning her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

A-kasse og lønsikring: Det bør du vide som studerende

Som studerende er a-kasse måske ikke det først man tænker på, når man afslutter sin uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 21-06-2018

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 09-08-2018

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv