Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en studerende i delebolig


Lejlighed i københavn med roommate

 

Navn: Camilla Bergmann

Alder: 24 år

Bor: Vesterbro, København

Skrevet af Informationsmedarbejder, Stephanie Fuglsang

Hvorfor valgte du at bo sammen med en roommate?

"Jeg valgte at bo sammen med en roommate, fordi jeg i et halvt års tid havde boet alene i en venindes lejlighed mens hun var på udlandsophold. Og jeg synes faktisk det var lidt ensomt at bo alene og samtidig havde jeg også prøvet at bo på kollegie i godt 2½ år, hvor vi var elleve personer om et meget lille køkken. Der fik jeg måske nogle gange lidt klaustrofobi af at være så mange mennesker. Så det var egentlig for at finde en middelvej med ikke at bo alene, men samtidig at der var nogle omkring mig."

Hvordan fik du fat i din lejlighed? Var det gennem boligselskab/kontakter eller noget helt tredje?

"Jeg fik fat i min lejlighed gennem et vennepar af min mor og far. Manden i parret har en række lejligheder i den virksomhed, som han ejer og der igennem fik jeg min lejlighed tilbudt."
 

Hvordan fandt du din roommate? Kendte du personen i forvejen?

"Jeg kendte hende i forvejen, fordi vi som børn har svømmet sammen. Men det var ikke i gennem hende selv at jeg fandt hende. Det var gennem en fælles ven, som hun så havde fortalt at hun manglede en at bo sammen med, når hun kom tilbage til København. Han havde så hørt, at jeg manglede en roommate, og på den måde blev vi roommates."

Hvordan er det at bo sammen som roommates? Engagerer I jer i hinandens liv? Eller holder I jer mest for jer selv?

"Jeg synes faktisk vi har fundet en god middelvej, hvor der både er plads til, at man kan have sine egne veninder på besøg og lave noget for sig selv, lukke døren for en aften, hvis man bare gerne vil være alene."

Bo i lejlighed med roommate"Men samtidig kan vi også spørge hinanden, om vi skal lave aftensmad sammen eller om den anden vil være med til at hygge, når den ene får veninder på besøg en lørdag aften for eksempel."

 

Hvad er det bedste ved at bo sammen med en anden?

"Det bedste ved at bo sammen med en anden, det er, at der hele tiden er en omkring dig. Og når det er en veninde, så kan man også hygge sig sammen med for eksempel en pigefilm og noget slik. Så går vi lige ned og køber noget bland selv slik og ser en film sammen."

Hvad er det mest udfordrende ved at have en roommate?

"Det mest udfordrende er altid, at man skal gå på kompromis med nogle ting. Men det synes jeg også er et valg man tager, når man finder en roommate. Der er altid kompromiser ved sådan noget med rengøring, opvask eller hvis der er en der gerne vil have besøg af nogle venner til en lidt vildere aften, hvor den anden gerne vil tidligt i seng på grund af job næste morgen."

Kan du give nogle gode råd videre til andre, som overvejer at flytte i en delebolig med andre?

"Jeg synes man skal gøre det, hvis man har lyst til at bo sammen med andre. Nu kender jeg nogle, der har boet sammen med en roommate, men hvor de egentlig bare har delt en lejlighed. Og har haft hvert sit. Det er selvfølgelig en indstilling man kan tage. Men man skal nok få clearet sine forventninger med hinanden inden til det her med at bo sammen - vil vi gerne være sociale hele tiden, have plads til os selv lidt af tiden eller vil vi bare gerne dele en lejligheden og så er det dét."  

"Et godt råd er nok: find ud af det selv først. Altså hvad er dine egne forventninger i forhold til at have en roommate og det at være en rommate. Og så forventningafstemme når du har fundet en, du gerne vil bo sammen med."

Senest opdateret: 29 jul 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-08-2019

Sådan styrker du din trivsel på studiet

Her kan du læse 5 gode råd, som kan være med til at styrke din mentale trivsel og velvære under studietiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Rusturen: Den bedste start på dit nye studie

Vi har talt med to studerende og en introvejleder om, hvorfor du skal tage med på rusturen. Kort sagt, kan den øge din trivsel på studiet markant. Læs hvorfor her!

Læs mere
Sidst opdateret 05-09-2019

Sådan forebygger du eksamensangst

Kæmper du også med eksamensangst og har svært ved at styre nervøsiteten inden en eksamen? Så er du langt fra den eneste! Læs med her og lær, hvordan du forebygger din eksamensangst. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Tips til dig der søger kollegieværelse

Drømmer du om at få et værelse på et kollegium, der ligger tæt på byen eller dit studie, men synes du samtidig at det virker svært at komme ind og det hele virker lidt uoverskueligt? Vi har samlet praktisk info om udvalgte kollegier, deres adgangskrav og hvilke af dem du kan forvente hurtig optagelse på.

Læs mere
Sidst opdateret 25-10-2018

Vil du være det næste digitale talent?

Hvordan udvikler man talenter i et felt, der er i konstant udvikling?

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2018

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 10-04-2017

Madbudget på SU

Er der langt til de lækre bøffer med rødvin, når dine faste månedlige udgifter er betalt? Så bør du læse med her. Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du får overskud på kontoen og mere lækker mad i køleskabet!

Læs mere
Sidst opdateret 21-06-2018

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 23-02-2018

Fire studerende: Derfor bør du tage i praktik

Gør teori til praksis og få erfaring på dit CV. Gør som Caroline, Laura, Thilde og Jonas og tag i praktik under din uddannelse. Læs om deres oplevelser med praktik her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-08-2018

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-08-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning: Jordemoder

Vil du gerne søge ind på jordemoderuddannelsen og lærer alt om graviditet, fødsel og barsel? Men er du i tvivl om du har snittet? Se et eksempel på en motiveret ansøgning her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Få mere ud af dit SU-budget

Har du svært ved at få din SU til at række til slutningen til måneden? Du får her 5 tips til, hvordan du får SU'en til at slå bedre til i samspil med dine andre indtægter og udgifter - har du overvejet at lave et budget? Ellers får du her et eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-09-2019

Derfor skal du tage et praktikophold i it-branchen

Vil du gerne gøre karriere inden for IT-branchen? Så er et praktikophold, hvor du lige får lov til at snuse til feltet altså en rigtig god investering. 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv