Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en kollegianer fra Storkøbenhavn


Skrevet af Informationsmedarbejder Cæcilie Kallehauge Nielsen 

Navn: Sandra VibeMød Sandra der bor på kollegie i Storkøbenhavn

Alder: 27 år

Hvilket kollegium bor du på og hvor ligger det henne?

Jeg bor på Nybrogård kollegiet, der ligger mellem Bagsværd og Lyngby. Der er stort set samme afstand fra kollegiet til begge byer og deres stationer.

Hvad studerer du og hvor nemt er det at komme fra dit kollegium til din uddannelse?

Jeg studerer til pædagog og mit studie ligger på Østerbro, så jeg tager en bus eller cykler fra kollegiet til Lyngby station og tager derefter et tog til Svanemøllen. Det tager ca. 20 minutter sammenlagt, så for mig er det ikke særlig langt væk. Afstanden til ens uddannelse kommer selvfølgelig an på hvor du studerer, men er det i københavnsområdet, er det ikke længere væk end at du kan tage toget, en bus eller cykle dertil, på 20-30 minutter.

Hvorfor faldt dit valg på netop dette kollegium?

Jeg havde hørt rigtig meget godt om kollegiet fra venner og bekendte og fik det anbefalet af andre, der også har boet her. Jeg hørte jo at det er et rigtigt dejligt sted, fordi det ligger som det gør i naturskønne områder. Så det var simpelthen fordi at jeg fik en anbefaling, og så tænkte jeg at det skal jeg da prøve.

Er du involveret i forskellige tiltag eller grupper på dit kollegie?

Ja, jeg er formand for noget der hedder musikklubben, som er et rum hvor du kan øve med dit band. Jeg synger f.eks. selv, så jeg øver dernede og hygger med de andre i gruppen. Det får du et godt sammenhold af på kollegiet. Så hvis du vil dyrke dine interesser på kollegiet, så er det fedt at du samtidig kan tage et sted hen som f.eks. musikrummet og være social med andre, der har den samme interesse.

Udover at være formand for musikrummet, plejede jeg også at være bartender for kollegiets egen bar, kaldet Kældercaféen. Jeg er ikke bartender længere pga. mangel på tid fra min side. Men det er en rigtig god måde at være social på og lære folk at kende på kollegiet, samtidig med at det også er en rigtg fed bar.

Hvad er du specielt begejstret for ved kollegiet?

Nybrogård kollegiet er meget socialt på mange områder, der er mange grupper f.eks. et fodboldhold, hvor du kommer ud og spiller mod andre kollegier. Kollegiet ligger også rigtig godt naturmæssigt, beboerne herude er generelt bare flinke og du må have dyr på værelserne, jeg har selv en kat. Jeg har i det hele taget en oplevelse af, at der er rigtig mange ting du må her, som ikke er tilladt på andre kollegier - Nybrogård kollegiet er åben for mange ting og så er varmemesteren på kollegiet en rigtig flink fyr, så ham skal du ikke være bange for at gå til, hvis du har nogle spørgsmål eller noget på dit værelse, der skal fixes.

Er der noget du ikke er så begejstret for ved kollegiet?

Det eneste minus er, når du skal hjem fra byen, da kollegiet ikke ligger i centrum. Det er lidt et problem hvis du ikke har en cykel, da bussen til kollegiet kun går en gang i timen mellem kl. 20 til 24 og derefter helt stopper med at gå. Så hvis du ikke har en cykel eller er særlig glad for at cykle så kan det være lidt et problem når du, på vej hjem fra byen, skal fra Lyngby st. til kollegiet. Det generer dog ikke mig, fordi jeg i forvejen cykler meget, men jeg har hørt andre sige, at de synes det er besværligt. Men det kommer nok mest an på ens indstilling til det.

Vil du anbefale kollegiet til andre og hvorfor?

Jamen det vil jeg da helt sikker, igen fordi det ligger fantastisk, med natur og en sø på hver side af bygningen, så du kan gå nogle fantastiske ture. Og bare 5 minutter fra kollegiet, på cykel, ligger der en kunststrand der hedder Frederiksdal-badet, hvor du kan tage til om sommeren, så behøver du ikke at tage hele vejen til stranden. Men også fordi at kollegiet har en masse forskellige klubber, så du kan både træne i kollegiets eget træningsrum, se film i biografrummet, du kan synge i musikklubben og være bartender, der er rigtig mange muligheder på det her kollegie, som fører folk sammen socialt. Så ja, det kan klart anbefales.

Lyder Nybrogård kollegiet som noget for dig? Besøg kollegiets hjemmeside her: www.nybro.dk

Eller find inspiration til en tilværelse på et kollegie lige her: www.studenterguiden.dk 

Senest opdateret: 10 aug 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-10-2018

Tips til dig der søger kollegieværelse

Drømmer du om at få et værelse på et kollegium, der ligger tæt på byen eller dit studie, men synes du samtidig at det virker svært at komme ind og det hele virker lidt uoverskueligt? Vi har samlet praktisk info om udvalgte kollegier, deres adgangskrav og hvilke af dem du kan forvente hurtig optagelse på.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Roommate fra hell

Går du og bander og svovler over din roommate? Er der altid det ene eller andet galt og overholder han/hun aldrig jeres aftaler? Så kan det være, at du bor sammen med en ‘roommate fra hell’. Som studerende kan det, økonomisk set, være en fordel at finde en roommate, men nogen gange bliver prisen for høj.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 10-04-2017

Madbudget på SU

Er der langt til de lækre bøffer med rødvin, når dine faste månedlige udgifter er betalt? Så bør du læse med her. Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du får overskud på kontoen og mere lækker mad i køleskabet!

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

7 gode grunde til, at du skal være frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? Er du på udkig efter et studiejob, men mangler relevant erhvervserfaring? Så er et frivilligt arbejde måske noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-01-2018

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 21-06-2018

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2016

De studerendes guide til studiestart

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2016

Mangel på studieboliger i de danske studiebyer

De mange studerende, som hvert år valfarter til København for at studere, må se i øjnene, at det kan være svært at finde en studiebolig, som også er til at betale på en SU. Studentum spurgt unge danskere om deres holdning til de manglende studieboliger.

Læs mere
Sidst opdateret 23-02-2018

Fire studerende: Derfor bør du tage i praktik

Gør teori til praksis og få erfaring på dit CV. Gør som Caroline, Laura, Thilde og Jonas og tag i praktik under din uddannelse. Læs om deres oplevelser med praktik her. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-10-2018

Vil du være det næste digitale talent?

Hvordan udvikler man talenter i et felt, der er i konstant udvikling?

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2018

TOEFL-guide

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-05-2018

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden.

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2018

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2019

Guide til dig, der søger studieboliger i Aarhus

Du er ny og boligløs i Aarhus? Så læs med her! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil flytte til Aarhus i forbindelse med studiestart, men som mangler information om boligmulighederne.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv