Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en kollegianer fra Storkøbenhavn


Skrevet af Informationsmedarbejder Cæcilie Kallehauge Nielsen 

Navn: Sandra VibeMød Sandra der bor på kollegie i Storkøbenhavn

Alder: 27 år

Hvilket kollegium bor du på og hvor ligger det henne?

Jeg bor på Nybrogård kollegiet, der ligger mellem Bagsværd og Lyngby. Der er stort set samme afstand fra kollegiet til begge byer og deres stationer.

Hvad studerer du og hvor nemt er det at komme fra dit kollegium til din uddannelse?

Jeg studerer til pædagog og mit studie ligger på Østerbro, så jeg tager en bus eller cykler fra kollegiet til Lyngby station og tager derefter et tog til Svanemøllen. Det tager ca. 20 minutter sammenlagt, så for mig er det ikke særlig langt væk. Afstanden til ens uddannelse kommer selvfølgelig an på hvor du studerer, men er det i københavnsområdet, er det ikke længere væk end at du kan tage toget, en bus eller cykle dertil, på 20-30 minutter.

Hvorfor faldt dit valg på netop dette kollegium?

Jeg havde hørt rigtig meget godt om kollegiet fra venner og bekendte og fik det anbefalet af andre, der også har boet her. Jeg hørte jo at det er et rigtigt dejligt sted, fordi det ligger som det gør i naturskønne områder. Så det var simpelthen fordi at jeg fik en anbefaling, og så tænkte jeg at det skal jeg da prøve.

Er du involveret i forskellige tiltag eller grupper på dit kollegie?

Ja, jeg er formand for noget der hedder musikklubben, som er et rum hvor du kan øve med dit band. Jeg synger f.eks. selv, så jeg øver dernede og hygger med de andre i gruppen. Det får du et godt sammenhold af på kollegiet. Så hvis du vil dyrke dine interesser på kollegiet, så er det fedt at du samtidig kan tage et sted hen som f.eks. musikrummet og være social med andre, der har den samme interesse.

Udover at være formand for musikrummet, plejede jeg også at være bartender for kollegiets egen bar, kaldet Kældercaféen. Jeg er ikke bartender længere pga. mangel på tid fra min side. Men det er en rigtig god måde at være social på og lære folk at kende på kollegiet, samtidig med at det også er en rigtg fed bar.

Hvad er du specielt begejstret for ved kollegiet?

Nybrogård kollegiet er meget socialt på mange områder, der er mange grupper f.eks. et fodboldhold, hvor du kommer ud og spiller mod andre kollegier. Kollegiet ligger også rigtig godt naturmæssigt, beboerne herude er generelt bare flinke og du må have dyr på værelserne, jeg har selv en kat. Jeg har i det hele taget en oplevelse af, at der er rigtig mange ting du må her, som ikke er tilladt på andre kollegier - Nybrogård kollegiet er åben for mange ting og så er varmemesteren på kollegiet en rigtig flink fyr, så ham skal du ikke være bange for at gå til, hvis du har nogle spørgsmål eller noget på dit værelse, der skal fixes.

Er der noget du ikke er så begejstret for ved kollegiet?

Det eneste minus er, når du skal hjem fra byen, da kollegiet ikke ligger i centrum. Det er lidt et problem hvis du ikke har en cykel, da bussen til kollegiet kun går en gang i timen mellem kl. 20 til 24 og derefter helt stopper med at gå. Så hvis du ikke har en cykel eller er særlig glad for at cykle så kan det være lidt et problem når du, på vej hjem fra byen, skal fra Lyngby st. til kollegiet. Det generer dog ikke mig, fordi jeg i forvejen cykler meget, men jeg har hørt andre sige, at de synes det er besværligt. Men det kommer nok mest an på ens indstilling til det.

Vil du anbefale kollegiet til andre og hvorfor?

Jamen det vil jeg da helt sikker, igen fordi det ligger fantastisk, med natur og en sø på hver side af bygningen, så du kan gå nogle fantastiske ture. Og bare 5 minutter fra kollegiet, på cykel, ligger der en kunststrand der hedder Frederiksdal-badet, hvor du kan tage til om sommeren, så behøver du ikke at tage hele vejen til stranden. Men også fordi at kollegiet har en masse forskellige klubber, så du kan både træne i kollegiets eget træningsrum, se film i biografrummet, du kan synge i musikklubben og være bartender, der er rigtig mange muligheder på det her kollegie, som fører folk sammen socialt. Så ja, det kan klart anbefales.

Lyder Nybrogård kollegiet som noget for dig? Besøg kollegiets hjemmeside her: www.nybro.dk

Eller find inspiration til en tilværelse på et kollegie lige her: www.studenterguiden.dk 

Senest opdateret: 10 aug 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-01-2018

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-08-2018

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Rusturen: Den bedste start på dit nye studie

Vi har talt med to studerende og en introvejleder om, hvorfor du skal tage med på rusturen. Kort sagt, kan den øge din trivsel på studiet markant. Læs hvorfor her!

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2018

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2016

De studerendes guide til studiestart

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Få mere ud af dit SU-budget

Har du svært ved at få din SU til at række til slutningen til måneden? Du får her 5 tips til, hvordan du får SU'en til at slå bedre til i samspil med dine andre indtægter og udgifter - har du overvejet at lave et budget? Ellers får du her et eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2019

Bacehelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 22-10-2015

Udannelsesordbog

Når du starter på din drømmeuddannelse, risikerer du at støde på ord, du aldrig har hørt om før. Ord som RUS-tur, øl og årsfest har du sikkert allerede helt styr på, men hvad betyder alumne eller dekan? Og hvad er egentlig forskellen på campus og fakultet? Læs Studentums ABC-guide til uddannelseslingo.

Læs mere
Sidst opdateret 25-10-2018

Vil du være det næste digitale talent?

Hvordan udvikler man talenter i et felt, der er i konstant udvikling?

Læs mere
Sidst opdateret 11-09-2018

Studiestress? Her er tre ting, der kan hjælpe dig med at stresse af

Stress under studiet er noget de fleste har oplevet, men hvad kan du gøre for at afkoble? 

Læs mere
Sidst opdateret 21-06-2018

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2017

Ny i byen - tips & tricks til dit nye studieliv

Er du flyttet til en ny by for at studere? Find tips & ideer lige her, til at blive bedre bekendt med din nye by og dit nye studie, og hvordan du opbygger et nyt netværk.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Fra gymnasiet til universitetet med succes

Studiestart nærmer sig, og sommerfuglene flagrer rundt i maven. Det samme gør spørgsmålene og tankerne om, hvordan studielivet adskiller sig fra gymnasietiden. Læs med og få fire gode råd til at tage springet fra at være elev på en ungdomsuddannelse til studerende på en videregående uddannelse.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv