Vis studentum.dk som: Mobile

Storbyen tiltrækker de unge grundet de mange karrieremuligheder

De unge fokuserer kraftigt på deres fremtidige karrieremuligheder, når de vælger hvilken studieby, de skal vælge at læse videre i. Her har de større danske byer som København, Aarhus og Odense en klar fordel med deres mange jobmuligheder.

I en undersøgelse på Studentum.dk foretaget  i februar 2019 adspurgte vi vores besøgende, hvilke parametre de vægter højest i forbindelse med valg af deres kommende studieby. Undersøgelsen viste tydeligt, at karrieremulighederne - både under og efter studiet - er af stor betydning for de unge.

52% af de unge i undersøgelsen pegede nemlig på karrieremuligheder som ét af de tre vigtigste parametre, som de vælger studieby ud fra.

Vi har sat vores tal op imod antallet af jobopslag på Jobindex i 2018 indenfor alle brancher for at finde ud af, hvilken af vores 21 studiebyer, der havde flest muligheder, når det kommer til karrieren. Se tallene nederst.

De største byer har flest jobmuligheder

Der er naturligvis langt flere jobmuligheder i de store danske byer. Det skyldes i høj grad, at det er her de fleste virksomheder ligger. København er den by med de fleste søgbare jobs med over 66.000 jobopslag i 2018.

Aarhus, Odense og Aalborg følger et godt stykke efter, men alle byer har dog over 10.000 jobopslag i 2018. Der er altså en grund til, at mange snakker om København, når det handler om karrieremuligheder - og måske også hvorfor vi ser en større og større befolkningstilvækst og studerende, der vælger København fremfor mange andre byer. De ved, at det er her deres karrieredrømme kan gå i opfyldelse.

De mindre byer kan dog også være med

Selvom København fører suverænt, målt på antallet af jobopslag, så er det vigtigt ikke at stirre sig blind på tallene. Både små og mellemstore byer kan nemlig sagtens være med. Hvis man tager København, Aarhus, Aalborg og Odense ud af ligningen, så er gennemsnittet på antallet af jobopslag i 2018: 3.517. 

Der er kun blevet kigget på de 21 byer, og dermed ikke de mindre byer, der findes rundt omkring byerne. Når man overvejer at flytte til Jylland skal man da også huske på, at det er helt normalt at pendle fra én by til en anden for at møde ind på arbejde. Dermed bliver antallet af jobopslag langt flere, og mulighederne større. Man skal altså ikke afskrive ens karrieremuligheder i hovedlandet per se. 

Antallet af jobopslag i 2018

Som det kan ses herunder, fra tallene fra Jobindex, er København langt foran resten af feltet, mens Grenå ligger bagerst i feltet med kun 882 jobopslag i 2018. 

Senest opdateret: 30 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 26-04-2019

Guide til højeste løn og laveste ledighed

Løn og karriere er ofte noget af det de unge har stort fokus på når de skal vælge deres kommende uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2019

Danmarks Bedste Studieby 2019

Hos Studentum.dk har vi undersøgt, hvilke parametre kommende studerende og studerende lægger vægt på, når de leder efter deres videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Spar på SU’en: Her er Danmarks dyreste studieboliger

Boligmarkedet i Danmark er ikke kendt som verdens billigste, og med god grund. I hovedstaden skal man forvente at punge ud med ikke mindre end 186,16 kr. pr kvadratmeter.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Top 10 studiebyer i Danmark i 2019

Hvad er det, der gør en by til en god studieby? Det har vi spurgt 1679 unge om og - baseret på 7 faktorer - derefter kåret de 10 bedste af slagsen i Danmark. Se listen her og find ud af, hvor du skal studere. 

Læs mere

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide