Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

På HD-uddannelsen får iværksætter Martine Birlund ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til.

Der er næsten ikke plads til flere imaginære kasketter på 24-årige Martine Birlunds hoved: Hun er iværksætter med egen beauty-virksomhed, site manager på fuld tid hos iværksætterportalen Amino.dk, studerende, kæreste, veninde, datter, hundeejer – og hun kan lide det sådan.

“Jeg har altid arbejdet meget og sat ting i gang, og jeg har også trænet elitesport, for eksempel. Så jeg tror, at det er ret naturligt for mig at kaste al min energi i noget og kæmpe for det,” siger hun.

Det er ellers nogle markante skift, Martine Birlund foretager i løbet af en almindelig arbejdsuge: Det ene øjeblik holder hun Amino.dk kørende med alt fra søgemaskineoptimering til kontakt til programmørerne på Filippinerne. Det næste står hun med en betalende kundes hårpragt i hænderne og monterer extensions gennem sin egen virksomhed Proextensions and Beauty, som hun kører i “fritiden” – når hun da ikke studerer på Copenhagen Business School, hvor hun læser en HD-uddannelse.

Men Martine Birlund taber ikke pusten:

“Jeg kan godt lide den afveksling, der er i min hverdag. På mit arbejde hos Amino sidder vi to mennesker bag hver vores computerskærm og har en masse forskellige opgaver at løse. Når jeg laver hår, bruger jeg mig selv på en anden måde, jeg møder mange nye mennesker og kommer ud og underviser i andre saloner. Det er en god kombination, og begge dele er noget, jeg meget gerne vil blive ved med. Lige nu kunne jeg slet ikke forestille mig at arbejde på en anden måde,” siger hun.

Iværksætter fra gymnasieårene

Martine Birlund har da også haft tid til at øve sig i at holde benene på jorden og mange bolde i luften samtidig. Allerede i gymnasietiden jonglerede hun nemlig både med egen virksomhed og studieliv:

“Mens jeg gik i gymnasiet startede jeg min lille extensions-virksomhed med en tidligere partner, som gik på CBS. Vi syntes begge, at iværksætteri var spændende, og vi havde også begge den indstilling, at den bedste måde at lære noget på er ved at prøve det af i virkeligheden. Så vi kastede os egentlig bare ud i det, og det gik faktisk virkelig godt. Indenfor et par måneder åbnede vi en salon på Frederiksberg, og der brugte jeg de fleste eftermiddage og aftener efter skole,” fortæller hun.

“Vi lærte begge to rigtig meget af det. Ikke bare fordi vi skulle lave håret, men også fordi vi selv skulle have styr på moms, skat, hjemmeside og hvad der nu ellers hører med til at starte en virksomhed,” fortæller hun.

Martine Birlund var godt klar over, at det var den vej, hun skulle videre af efter gymnasiet. Hun blev derfor hurtigt interesseret i CBS’ HD-uddannelser, der giver mulighed for både at have et fuldtidsarbejde og studere erhvervsøkonomiske fag på bachelorniveau samtidig.

“Jeg kan godt lide, at man kan bruge det, man lærer, konkret i sin hverdag. At man kan konvertere den viden, man får, direkte. Derfor blev jeg også allerede i gymnasiet klar over, at jeg ville læse en HD bagefter,” siger hun. 

“Jeg havde bare ikke lyst til at sidde fem år mere på skolebænken, inden jeg kunne få lov at komme ud og bruge min viden til noget.”

God for iværksættere

Martine Birlund tog først en uddannelse som markedsføringsøkonom på Copenhagen Business Academy, “for at blive mere klar”, som hun siger.

Og klar blev hun. Hun har i hvert fald aldrig fortrudt sit valg om at tage en HD-uddannelse efterfølgende:

“For sådan en som mig, er HD en rigtig god mulighed. Man lærer noget i skolen den ene dag, og så tager man på arbejde næste og kan bruge det med det samme. Det er noget helt andet end “bare” at gå i skole,” siger hun.

Hun mener netop, at uddannelsen egner sig godt til iværksættere og folk, der arbejder i mindre virksomheder, som hende selv, fordi den giver et bredt indblik i mange aspekter af det at drive virksomhed og dermed klæder de studerende på til at kunne kommunikere bedre på tværs af faggrupper:

“Jeg sidder jo for eksempel ikke og bogfører eller laver regnskab til daglig, men når jeg taler med vores revisor, ved jeg faktisk, hvad han taler om. Jeg er også langt fra programmør, men fordi jeg har taget et nyt valgfag, der hedder Python Programming, har jeg nu pludselig fået en helt anden forståelse for, hvad det er, vores udviklingshold på Filippinerne laver. Nu ved jeg, hvad det kræver af dem, hvis jeg beder dem om en bestemt ting, og det gør kommunikationen meget lettere,” fortæller hun. 

Når Martine Birlund er færdig med anden del af sin HD-uddannelse om to år, er det ikke for at bruge den som springbræt til et jobskifte eller for at læse videre, selvom det også er muligt med en HD på uddannelses-CV’et:

“Jeg har det rigtig godt der, hvor jeg er nu,” siger hun.

“Og for mig handler HD-uddannelsen heller ikke så meget om at få et diplom på, at man har taget en anerkendt uddannelse. Det handler om, at man får noget viden med sig, som man kan bruge i sit arbejde her og nu.”


Hvad er HD?

  • En HD-uddannelse er en erhvervsøkonomisk efteruddannelse.
  • HD-uddannelserne svarer til bachelorniveau.
  • Uddannelsesforløbet består af to selvstændige dele, normeret til sammenlagt 4 år: HD1 og HD2. Den første danner metodisk og teoretisk grundlag for den anden, som til gengæld er mere specialiseret. Copenhagen Business School udbyder ni forskellige HD2-uddannelser.
  • Undervisningen ligger typisk udenfor normal arbejdstid – om aftenen eller i weekenden.
  • Uddannelserne er ikke SU-berettigede.

Læs mere her. 


Om Martine Birlund

  • Site manager hos Amino.dk.
  • Stifter og ejer af virksomheden Proextensions and Beauty.
  • Uddannet markedføringsøkonom fra Copenhagen Business Academy.
  • Studerer på HD2 på Copenhagen Business School.
Senest opdateret: 27 mar 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

[Facebook:like] Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andr ...
Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Hvad gemmer der sig bag jobtitlen?

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Erhvervsakademi eller akademiudd.?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Studiemedlemskab i fagforening

Mange studerende er ikke medlem af en fagforening i løbet af deres studietid, og de mener desuden heller ikke, at det er nødvendigt. Dette er en stor fejl. Vi giver dig vejledning i dine fordele ved et studiemedlemsskab i en fagforening - lige fra billige forsikringer til karriererådgivning.

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rigtige vej for dig - se her hvordan du laver det.

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Mentor - Det perfekte studiejob/Det ideelle studjob

Er du fagligt og bogligt stærk, og har du generelt fået gode karakterer i løbet af din skolegang og/eller studietid? Kan du godt lide at udfordre dig selv og lære fra dig? Så skulle du overveje at blive mentor! 

Læs mere