Vis studentum.dk som: Mobile
Bliv cand.polyt. og arbejd med fretmtidens løsninger | Se mere her

Hvordan bliver man civilingeniør?

Vil du være med til at træffe store valg der påvirker fremtiden og skabe løsninger samfundet har brug for? Som civilingeniør løser du tekniske og naturvidenskabelige problemstillinger inden for alt fra udvikling, bygningskonstruktioner, IT til nanoteknologi.

Hvad laver en civilingeniør?

Som civilingeniør er du specialiseret indenfor et bestemt felt, hvorfor eksempler på arbejdsopgaver kan være følgende: 

  • Du kan arbejde indenfor eksempelvis landbrug eller genbrug
  • Du kan arbejde med udførelse og beregnelse af projekter med teknologi eller bygninger bl.a. med henblik på at sikre holdbarhed og sikkerhed
  • Du kan arbejde med energi og installationer
  • Er du ansat i en virksomhed, kan du også stå for rådgivning i forskellige projekter i form af konsulent arbejde 
  • Du kan forske i bestemte områder, f.eks. indenfor teknologi, maskiner eller bygninger
  • Du kan sidde med administrativt arbejde i forbindelse med projekter mm. 

Civilingenioer

Om uddannelsen

Uddannelsen til civilingeniør er en 5-årig lang videregående uddannelse opbygget af en bachelor, en teknisk-naturvidenskabelig grunduddannelse, på tre år efterfulgt af en kandidatuddannelse. Efter endt uddannelse får du titlen cand.polyt.

På uddannelsen lærer du at udvikle innovative teknologiske løsninger med gode muligheder for at arbejde tværfagligt med højteknologi. Uddannelsen til civilingeniør giver dig altså et grundigt teknisk-videnskabeligt fundament i matematik, fysik og kemi samt værktøjer til at arbejde med emner indenfor naturvidenskab og ingeniørvidenskab. Efter endt uddannelse får du en fagligt bred og stærk kompetenceprofil, der er efterspurgt i både private virksomheder, nationalt såvel som globalt og i forskningsinstitutioner.

Generelle adgangskrav

For at blive optaget på bacheloruddannelsen til civilingeniør, skal du opfylde følgende krav: 

  • Du skal have en gymnasiel/HF/HHX baggrund
  • Derudover skal du have haft følgende fag: fysik, matematik og kemi og andre forskellige naturvidenskabelige fag på højt niveau (svarende til det gymnasielle A-niveau)
  • Udover at kunne opfylde kravet om de specifikke fag, skal du, alt efter den specifikke uddannelsesinstitution, have et karaktergennemsnit på omkring 7

Et eksempel på en uddannelsesinstitution hvor du kan studere til civilingeniør er Danmarks Tekniske Universitet, også kendt som DTU. Universitetet er kendt for at specialisere sig indenfor faget, hvorfor det også er anerkendt på den internationale scene. 

Læs mere her

Mulighed for videreuddannelse

Efter afsluttet kandidatuddannelse som civilingeniør har du mulighed for at læse videre og blive forsker indenfor et område du vælger. Hermed vil du indenfor dit valgte felt arbejde med grundige og komplicerede studier hvor du fordyber dig og selv udgiver dit arbejde med dine undersøgelser. Derudover frembringer du som forsker også ny viden til dit område. Vælger du at forsøge dig via forskningsvejen, vil det være gennem en ph.d.-uddannelse som du skal søge om optagelse på. 

Jobmuligheder som civilingeniør

Som færdiguddannet civilingeniør kan du gå direkte ud på et højteknologisk arbejdsmarked hvor din titel er attraktiv samtidig md at ledigheden er lav og hvor du oftest vil få tilbudt en konkurrencedygtig løn. Mange civilingeniører bliver ansat i virksomheder hvor de som specialister arbejder med bl.a. forskning og udvikling. Derudover er det også hyppigt at civilingeniører bliver også ledere.

Du kan søge arbejde i både det private og det offentlige. Vælger du at arbejde i det private, vil det oftest være som konsulent eller selvstændig. Arbejder du derimod i det offentlige, vil det oftest være i virksomheder som doktorander eller lærere ved blandt andet universiteter og professionshøjskoler. Her kan du som nyuddannet bl.a. forvente opklarings- og konstruktionsarbejde. Til sidst har du som civilingeniør mulighed for at søge arbejde både nationalt og internationalt. 


Læs mere her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Jana Khoraizat
Jana Khoraizat
Kommunikationsassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere som sexolog og parterapeut

Har du overvejet, om uddannelsen parterapeut, sexolog eller begge dele er noget for dig? Fælles for dem er, at du får fornyet indsigt i dig selv og dine relationer såvel som spændende karriereveje. Få 3 gyldne råd til at vælge den rette sexolog- eller parterapeut uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Sådan bliver du kriminaltekniker

Har du sans for detaljer og flar for at kæde ting sammen? Med en uddannelse indenfor politiet kan du uddanne dig til kriminaltekniker og dermed være med til at løse både store og små kriminalgåder. Læs mere om mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Design, stil og kreative fag

Hvis du interesserer dig for kreative områder som design, dans, musik, teater, indretning eller mode, så kan du måske gøre din interesse til din levevej ved at vælge en uddannelse inden for design, stil og kreative fag. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Ledelse og administration

Hvad kan jeg blive inden for ledelse, administration og kontor? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en business uddannelse og læse mere om de mange karriereveje i branchen. Bliv inspireret lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Idræt, ernæring og velvære

Hvis du har en interesse inden for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig. Der findes en bred vifte af uddannelser i forskellige retninger. Se dine mange muligheder i guiden her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Kommunikation

Kan du trylle med ord og billeder, er du god til at forvandle den skæve idé til effektive budskaber og har du styr på målgruppen? Så er en karriere inden for marketing, kommunikation og medier måske noget for dig. Tjek karriereguiden til medie- og kommunikationsbranchen her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for pædagogik

Hvordan bliver man pædagog? I denne karriereguide bliver du klogere på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for det pædagogiske område. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere: Økonomi, administration og IT

Hvis du har en drøm om at arbejde i detailhandelen, med tal, økonomi og måske kombinere det med at arbejde med mennesker, så kan en uddannelse inden for økonomi, administration og IT være noget for dig. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for sport og idræt

Hvordan bliver man fitnessinstruktør, personlig træner eller måske skiinstruktør? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder, og hvilken uddannelse og hvilket job inden for sport og idræt, der passer dig bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du zoneterapeut

Hvad er zoneterapi egentlig, og hvordan bliver man zoneterapeut? Hvad kræver det, og hvordan ser dine fremtidsmuligheder ud? Læs mere om dine muligheder for at tage en uddannelse til zoneterapeut her. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere