Hvordan bliver man civilingeniør?

Vil du være med til at træffe store valg der påvirker fremtiden og skabe løsninger samfundet har brug for? Så er uddannelsen til civilingeniør den rigtige valgmulighed for dig

Bliv cand.polyt. og arbejd med fretmtidens løsninger | Se mere her

Er du fascineret af at udforske grænserne for videnskab og teknologi? Som civilingeniør bliver du en nøglespiller i at tackle innovative og teknologiske udfordringer, hvor du bidrager til at skabe nye løsninger. Din ekspertise vil strække sig over områder som udvikling, bygningskonstruktion, IT og nanoteknologi.


Hvad laver en civilingeniør?

Som civilingeniør er du specialiseret indenfor et bestemt felt, hvorfor eksempler på arbejdsopgaver kan være følgende: 

  • Du kan arbejde indenfor eksempelvis landbrug eller genbrug
  • Du kan arbejde med udførelse og beregnelse af projekter med teknologi eller bygninger bl.a. med henblik på at sikre holdbarhed og sikkerhed
  • Du kan arbejde med energi og installationer
  • Er du ansat i en virksomhed, kan du også stå for rådgivning i forskellige projekter i form af konsulent arbejde 
  • Du kan forske i bestemte områder, f.eks. indenfor teknologi, maskiner eller bygninger
  • Du kan sidde med administrativt arbejde i forbindelse med projekter mm. 

Civilingenioer

Om uddannelsen

Uddannelsen til civilingeniør er en 5-årig lang videregående uddannelse opbygget af en bachelor, en teknisk-naturvidenskabelig grunduddannelse, på tre år efterfulgt af en kandidatuddannelse. Efter endt uddannelse får du titlen cand.polyt.

På uddannelsen lærer du at udvikle innovative teknologiske løsninger med gode muligheder for at arbejde tværfagligt med højteknologi. Uddannelsen til civilingeniør giver dig altså et grundigt teknisk-videnskabeligt fundament i matematik, fysik og kemi samt værktøjer til at arbejde med emner indenfor naturvidenskab og ingeniørvidenskab. Efter endt uddannelse får du en fagligt bred og stærk kompetenceprofil, der er efterspurgt i både private virksomheder, nationalt såvel som globalt og i forskningsinstitutioner.

Generelle adgangskrav

For at blive optaget på bacheloruddannelsen til civilingeniør, skal du opfylde følgende krav: 

  • Du skal have en gymnasiel/HF/HHX baggrund
  • Derudover skal du have haft følgende fag: fysik, matematik og kemi og andre forskellige naturvidenskabelige fag på højt niveau (svarende til det gymnasielle A-niveau)
  • Udover at kunne opfylde kravet om de specifikke fag, skal du, alt efter den specifikke uddannelsesinstitution, have et karaktergennemsnit på omkring 7

Et eksempel på en uddannelsesinstitution hvor du kan studere til civilingeniør er Danmarks Tekniske Universitet, også kendt som DTU. Universitetet er kendt for at specialisere sig indenfor faget, hvorfor det også er anerkendt på den internationale scene. 

Læs mere her

Mulighed for videreuddannelse

Efter afsluttet kandidatuddannelse som civilingeniør har du mulighed for at læse videre og blive forsker indenfor et område du vælger. Hermed vil du indenfor dit valgte felt arbejde med grundige og komplicerede studier hvor du fordyber dig og selv udgiver dit arbejde med dine undersøgelser. Derudover frembringer du som forsker også ny viden til dit område. Vælger du at forsøge dig via forskningsvejen, vil det være gennem en ph.d.-uddannelse som du skal søge om optagelse på. 

Jobmuligheder som civilingeniør

Som færdiguddannet civilingeniør kan du gå direkte ud på et højteknologisk arbejdsmarked hvor din titel er attraktiv samtidig md at ledigheden er lav og hvor du oftest vil få tilbudt en konkurrencedygtig løn. Mange civilingeniører bliver ansat i virksomheder hvor de som specialister arbejder med bl.a. forskning og udvikling. Derudover er det også hyppigt at civilingeniører bliver også ledere.

Du kan søge arbejde i både det private og det offentlige. Vælger du at arbejde i det private, vil det oftest være som konsulent eller selvstændig. Arbejder du derimod i det offentlige, vil det oftest være i virksomheder som doktorander eller lærere ved blandt andet universiteter og professionshøjskoler. Her kan du som nyuddannet bl.a. forvente opklarings- og konstruktionsarbejde. Til sidst har du som civilingeniør mulighed for at søge arbejde både nationalt og internationalt. 


Læs mere her


Annoncer