Vis studentum.dk som: Mobile

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre? Hvis du allerede har en travl hverdag, kan det være svært at få tiden til at gå op med almindelig skolegang, men det er der heldigvis råd for!

Hvis du er typen der enten arbejder meget, eller har din hverdag fyldt op med en masse andre gøremål, kan det virke uoverskueligt at skulle i gang med en uddannelse. Men faktisk har du gode muligheder for at skabe lige præcis den uddannelse du gerne vil have online.

Her er du ikke afhængig af mødetider eller andre mennesker. Du kan tage uddannelsen i dit eget tempo, og gøre det lige så fleksibelt som du har brug for. Hvad end du har tid til at afsætte flere timer i træk, eller om det handler om en time her og der.

Vi har taget et kig på, hvorfor en hf online kan give rigtig god mening for dig, der måske ikke lige har tiden til at gå i skole hver dag fra 8-16. Så læs med herunder, hvor du møder Kasper, der læser hele sin hf online via HF&VUC NORD.

Se dine muligheder for en online HF ved HF&VUC Nord

Hvorfor vælge fjernundervisning?

I Studentums nyeste studieundersøgelser siger mere end 23% af respondenterne, at de godt kunne overveje at tage deres uddannelse online, hvis den blev udbudt der.

Grunden til deres valg: muligheden for at strukturere deres egen tid og kombinere studiet med fx arbejde og familie. Og det er lige netop derfor Kasper valgte at tage sin hf online på HF&VUC NORD.

“Jeg har fuldtidsarbejde ved siden, hvor jeg kører ambulance. Jeg har en stilling, hvor jeg er afløser på forskellige stationer, og så har jeg en masse døgnvagter ind imellem. Nogle gange så sidder vi meget stille på de døgnvagter, og så var det smart at kunne bruge tiden der. Også fordi jeg i forbindelse med mit arbejde, ikke har mulighed for at følge almindelig klasseundervisning.”

Kasper læser en hel hf online inklusiv enkeltfag, også kendt som en udvidet hf, med henblik på at komme ind på universitetet og studere videre. Det betyder, at han i praksis studerer via sin computer, hvor han har et overblik over alle sine fag, forløb, temaer og afleveringer.

Det betyder også, at med alle de fag Kasper følger, så er der afleveringsfrister flere gange om ugen.

“Vi har afleveringsfrister, som normalt er fast hver uge for hvert fag. I fysik fx afleverer jeg hver mandag sammen med historie, onsdag afleverer jeg kemi, torsdag matematik og biologi, og fredag afleverer jeg idræt.”

På hf’en er der ikke noget undervisning via live video, alle tekster skal læses igennem, og når afleveringerne er rettet, får han en besked fra sin underviser med rettelserne, ligesom at spørgsmål til underviserne også foregår skriftligt og med op til 24 timers svarfrist.

Det kræver selvdisciplin

At tage sin hf online kræver altså, at du også selv er klar på at tage ansvar for din faglighed og være mere selvstændig, end hvis du fx sad i et klasselokale. For Kasper har lærerne næsten altid været sidste udvej, hvis han sad med et spørgsmål, fordi det netop var et fjernstudie, og han selv gerne vil prøve at finde svaret.

“Man skal være god til selv at forstå, og hvis ikke man kan det, så skal man være god til selv at finde andre steder og finde en anden måde at forklarer det på, via Google fx.”

Netop det fysiske fremmøde og det, at der ikke er andre end dig selv, der tager ansvaret for din læring, er da også nogle af de punkter som respondenterne i Studentum undersøgelsen peger på som ulemper ved fjernundervisning. Men for Kasper er det ikke et problem. Han vidste allerede inden han startede, at det krævede en god portion selvdisciplin at sidde med lektier 20 timer og ugen.

“Jeg troede, at det var nemmere i starten, men man skal ikke tage fejl af, at jeg bruger lige så mange timer foran skærmen som hvis jeg havde siddet i skolen. Forskellen er bare, at på skolen kan man sidde og lytte lidt mere fremfor selv at skulle læse sig frem til det. Og kommer du bagud i en uge med dine afleveringer, så er du bagud lynhurtigt, så det kræver selvdisciplin.”

Han peger dog også på, at han på HF&VUC NORD oplever, at de kursister der vælger at tage hf online, ofte er mere modne og motiverede kursister, som selv kommer med en masse drive og gå-på-mod. Det kræver nemlig mindst lige så meget at tage al undervisning hjemmefra, og man skal være klar på de mange afleveringer, som foregår hver eneste uge året ud.

Hvorfor du bør overveje at tage hf online?

For Kasper har det en stor betydning, at undervisningen på HF&VUC NORD er så fleksibel, at han kan hoppe online, lige så snart det passer ham. Det betyder nemlig også, at han kan blive færdig med 50% af sine lektier, mens han alligevel sidder og venter på arbejdet.

“Det er en fantastisk undervisningsform, for dem der har gå-på-mod og en travl hverdag, hvor det måske ikke lige kan passe ind, alle os der har skæve arbejdstider. Der er altså muligheder stadigvæk, hvis man vil.”

Se alle online hf uddannelser ved HF&VUC NORD her

Senest opdateret: 09 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-07-2019

De mest prestigefyldte jobs i Danmark - Er dit et af dem?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg og jobmuligheder

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

Fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Svar på optagelse - hvad nu?

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Kvote 2 på Psykologi

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 16-01-2018

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 14-09-2016

Kom du ikke ind? Du kan stadig søge en ledig studieplads

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv