Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre? Hvis du allerede har en travl hverdag, kan det være svært at få tiden til at gå op med almindelig skolegang, men det er der heldigvis råd for!

Hvis du er typen der enten arbejder meget, eller har din hverdag fyldt op med en masse andre gøremål, kan det virke uoverskueligt at skulle i gang med en uddannelse. Men faktisk har du gode muligheder for at skabe lige præcis den uddannelse du gerne vil have online.

Her er du ikke afhængig af mødetider eller andre mennesker. Du kan tage uddannelsen i dit eget tempo, og gøre det lige så fleksibelt som du har brug for. Hvad end du har tid til at afsætte flere timer i træk, eller om det handler om en time her og der.

Vi har taget et kig på, hvorfor en hf online kan give rigtig god mening for dig, der måske ikke lige har tiden til at gå i skole hver dag fra 8-16. Så læs med herunder, hvor du møder Kasper, der læser hele sin hf online via HF&VUC NORD.

Se dine muligheder for en online HF ved HF&VUC Nord

Hvorfor vælge fjernundervisning?

I Studentums nyeste studieundersøgelser siger mere end 23% af respondenterne, at de godt kunne overveje at tage deres uddannelse online, hvis den blev udbudt der.

Grunden til deres valg: muligheden for at strukturere deres egen tid og kombinere studiet med fx arbejde og familie. Og det er lige netop derfor Kasper valgte at tage sin hf online på HF&VUC NORD.

“Jeg har fuldtidsarbejde ved siden, hvor jeg kører ambulance. Jeg har en stilling, hvor jeg er afløser på forskellige stationer, og så har jeg en masse døgnvagter ind imellem. Nogle gange så sidder vi meget stille på de døgnvagter, og så var det smart at kunne bruge tiden der. Også fordi jeg i forbindelse med mit arbejde, ikke har mulighed for at følge almindelig klasseundervisning.”

Kasper læser en hel hf online inklusiv enkeltfag, også kendt som en udvidet hf, med henblik på at komme ind på universitetet og studere videre. Det betyder, at han i praksis studerer via sin computer, hvor han har et overblik over alle sine fag, forløb, temaer og afleveringer.

Det betyder også, at med alle de fag Kasper følger, så er der afleveringsfrister flere gange om ugen.

“Vi har afleveringsfrister, som normalt er fast hver uge for hvert fag. I fysik fx afleverer jeg hver mandag sammen med historie, onsdag afleverer jeg kemi, torsdag matematik og biologi, og fredag afleverer jeg idræt.”

På hf’en er der ikke noget undervisning via live video, alle tekster skal læses igennem, og når afleveringerne er rettet, får han en besked fra sin underviser med rettelserne, ligesom at spørgsmål til underviserne også foregår skriftligt og med op til 24 timers svarfrist.

Det kræver selvdisciplin

At tage sin hf online kræver altså, at du også selv er klar på at tage ansvar for din faglighed og være mere selvstændig, end hvis du fx sad i et klasselokale. For Kasper har lærerne næsten altid været sidste udvej, hvis han sad med et spørgsmål, fordi det netop var et fjernstudie, og han selv gerne vil prøve at finde svaret.

“Man skal være god til selv at forstå, og hvis ikke man kan det, så skal man være god til selv at finde andre steder og finde en anden måde at forklarer det på, via Google fx.”

Netop det fysiske fremmøde og det, at der ikke er andre end dig selv, der tager ansvaret for din læring, er da også nogle af de punkter som respondenterne i Studentum undersøgelsen peger på som ulemper ved fjernundervisning. Men for Kasper er det ikke et problem. Han vidste allerede inden han startede, at det krævede en god portion selvdisciplin at sidde med lektier 20 timer og ugen.

“Jeg troede, at det var nemmere i starten, men man skal ikke tage fejl af, at jeg bruger lige så mange timer foran skærmen som hvis jeg havde siddet i skolen. Forskellen er bare, at på skolen kan man sidde og lytte lidt mere fremfor selv at skulle læse sig frem til det. Og kommer du bagud i en uge med dine afleveringer, så er du bagud lynhurtigt, så det kræver selvdisciplin.”

Han peger dog også på, at han på HF&VUC NORD oplever, at de kursister der vælger at tage hf online, ofte er mere modne og motiverede kursister, som selv kommer med en masse drive og gå-på-mod. Det kræver nemlig mindst lige så meget at tage al undervisning hjemmefra, og man skal være klar på de mange afleveringer, som foregår hver eneste uge året ud.

Hvorfor du bør overveje at tage hf online?

For Kasper har det en stor betydning, at undervisningen på HF&VUC NORD er så fleksibel, at han kan hoppe online, lige så snart det passer ham. Det betyder nemlig også, at han kan blive færdig med 50% af sine lektier, mens han alligevel sidder og venter på arbejdet.

“Det er en fantastisk undervisningsform, for dem der har gå-på-mod og en travl hverdag, hvor det måske ikke lige kan passe ind, alle os der har skæve arbejdstider. Der er altså muligheder stadigvæk, hvis man vil.”

Se alle online hf uddannelser ved HF&VUC NORD her

Senest opdateret: 09 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Hvad gemmer der sig bag jobtitlen?

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Erhvervsakademi eller akademiudd.?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Drømmer du om et job med prestige?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide