Vis studentum.dk som: Mobile

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre? Hvis du allerede har en travl hverdag, kan det være svært at få tiden til at gå op med almindelig skolegang, men det er der heldigvis råd for!

Hvis du er typen der enten arbejder meget, eller har din hverdag fyldt op med en masse andre gøremål, kan det virke uoverskueligt at skulle i gang med en uddannelse. Men faktisk har du gode muligheder for at skabe lige præcis den uddannelse du gerne vil have online.

Her er du ikke afhængig af mødetider eller andre mennesker. Du kan tage uddannelsen i dit eget tempo, og gøre det lige så fleksibelt som du har brug for. Hvad end du har tid til at afsætte flere timer i træk, eller om det handler om en time her og der.

Vi har taget et kig på, hvorfor en hf online kan give rigtig god mening for dig, der måske ikke lige har tiden til at gå i skole hver dag fra 8-16. Så læs med herunder, hvor du møder Kasper, der læser hele sin hf online via HF&VUC NORD.

Se dine muligheder for en online HF ved HF&VUC Nord

Hvorfor vælge fjernundervisning?

I Studentums nyeste studieundersøgelser siger mere end 23% af respondenterne, at de godt kunne overveje at tage deres uddannelse online, hvis den blev udbudt der.

Grunden til deres valg: muligheden for at strukturere deres egen tid og kombinere studiet med fx arbejde og familie. Og det er lige netop derfor Kasper valgte at tage sin hf online på HF&VUC NORD.

“Jeg har fuldtidsarbejde ved siden, hvor jeg kører ambulance. Jeg har en stilling, hvor jeg er afløser på forskellige stationer, og så har jeg en masse døgnvagter ind imellem. Nogle gange så sidder vi meget stille på de døgnvagter, og så var det smart at kunne bruge tiden der. Også fordi jeg i forbindelse med mit arbejde, ikke har mulighed for at følge almindelig klasseundervisning.”

Kasper læser en hel hf online inklusiv enkeltfag, også kendt som en udvidet hf, med henblik på at komme ind på universitetet og studere videre. Det betyder, at han i praksis studerer via sin computer, hvor han har et overblik over alle sine fag, forløb, temaer og afleveringer.

Det betyder også, at med alle de fag Kasper følger, så er der afleveringsfrister flere gange om ugen.

“Vi har afleveringsfrister, som normalt er fast hver uge for hvert fag. I fysik fx afleverer jeg hver mandag sammen med historie, onsdag afleverer jeg kemi, torsdag matematik og biologi, og fredag afleverer jeg idræt.”

På hf’en er der ikke noget undervisning via live video, alle tekster skal læses igennem, og når afleveringerne er rettet, får han en besked fra sin underviser med rettelserne, ligesom at spørgsmål til underviserne også foregår skriftligt og med op til 24 timers svarfrist.

Det kræver selvdisciplin

At tage sin hf online kræver altså, at du også selv er klar på at tage ansvar for din faglighed og være mere selvstændig, end hvis du fx sad i et klasselokale. For Kasper har lærerne næsten altid været sidste udvej, hvis han sad med et spørgsmål, fordi det netop var et fjernstudie, og han selv gerne vil prøve at finde svaret.

“Man skal være god til selv at forstå, og hvis ikke man kan det, så skal man være god til selv at finde andre steder og finde en anden måde at forklarer det på, via Google fx.”

Netop det fysiske fremmøde og det, at der ikke er andre end dig selv, der tager ansvaret for din læring, er da også nogle af de punkter som respondenterne i Studentum undersøgelsen peger på som ulemper ved fjernundervisning. Men for Kasper er det ikke et problem. Han vidste allerede inden han startede, at det krævede en god portion selvdisciplin at sidde med lektier 20 timer og ugen.

“Jeg troede, at det var nemmere i starten, men man skal ikke tage fejl af, at jeg bruger lige så mange timer foran skærmen som hvis jeg havde siddet i skolen. Forskellen er bare, at på skolen kan man sidde og lytte lidt mere fremfor selv at skulle læse sig frem til det. Og kommer du bagud i en uge med dine afleveringer, så er du bagud lynhurtigt, så det kræver selvdisciplin.”

Han peger dog også på, at han på HF&VUC NORD oplever, at de kursister der vælger at tage hf online, ofte er mere modne og motiverede kursister, som selv kommer med en masse drive og gå-på-mod. Det kræver nemlig mindst lige så meget at tage al undervisning hjemmefra, og man skal være klar på de mange afleveringer, som foregår hver eneste uge året ud.

Hvorfor du bør overveje at tage hf online?

For Kasper har det en stor betydning, at undervisningen på HF&VUC NORD er så fleksibel, at han kan hoppe online, lige så snart det passer ham. Det betyder nemlig også, at han kan blive færdig med 50% af sine lektier, mens han alligevel sidder og venter på arbejdet.

“Det er en fantastisk undervisningsform, for dem der har gå-på-mod og en travl hverdag, hvor det måske ikke lige kan passe ind, alle os der har skæve arbejdstider. Der er altså muligheder stadigvæk, hvis man vil.”

Se alle online hf uddannelser ved HF&VUC NORD her

Senest opdateret: 09 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

EUX-uddannelsen

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan kommer du ind på HA Kom gennem kvote 2

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-08-2019

De mest søgte uddannelser

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Få inspiration til dit studievalg med 3 trins-guiden

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby