Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre? Hvis du allerede har en travl hverdag, kan det være svært at få tiden til at gå op med almindelig skolegang, men det er der heldigvis råd for!

Hvis du er typen der enten arbejder meget, eller har din hverdag fyldt op med en masse andre gøremål, kan det virke uoverskueligt at skulle i gang med en uddannelse. Men faktisk har du gode muligheder for at skabe lige præcis den uddannelse du gerne vil have online.

Her er du ikke afhængig af mødetider eller andre mennesker. Du kan tage uddannelsen i dit eget tempo, og gøre det lige så fleksibelt som du har brug for. Hvad end du har tid til at afsætte flere timer i træk, eller om det handler om en time her og der.

Vi har taget et kig på, hvorfor en hf online kan give rigtig god mening for dig, der måske ikke lige har tiden til at gå i skole hver dag fra 8-16. Så læs med herunder, hvor du møder Kasper, der læser hele sin hf online via HF&VUC NORD.

Se dine muligheder for en online HF ved HF&VUC Nord

Hvorfor vælge fjernundervisning?

I Studentums nyeste studieundersøgelser siger mere end 23% af respondenterne, at de godt kunne overveje at tage deres uddannelse online, hvis den blev udbudt der.

Grunden til deres valg: muligheden for at strukturere deres egen tid og kombinere studiet med fx arbejde og familie. Og det er lige netop derfor Kasper valgte at tage sin hf online på HF&VUC NORD.

“Jeg har fuldtidsarbejde ved siden, hvor jeg kører ambulance. Jeg har en stilling, hvor jeg er afløser på forskellige stationer, og så har jeg en masse døgnvagter ind imellem. Nogle gange så sidder vi meget stille på de døgnvagter, og så var det smart at kunne bruge tiden der. Også fordi jeg i forbindelse med mit arbejde, ikke har mulighed for at følge almindelig klasseundervisning.”

Kasper læser en hel hf online inklusiv enkeltfag, også kendt som en udvidet hf, med henblik på at komme ind på universitetet og studere videre. Det betyder, at han i praksis studerer via sin computer, hvor han har et overblik over alle sine fag, forløb, temaer og afleveringer.

Det betyder også, at med alle de fag Kasper følger, så er der afleveringsfrister flere gange om ugen.

“Vi har afleveringsfrister, som normalt er fast hver uge for hvert fag. I fysik fx afleverer jeg hver mandag sammen med historie, onsdag afleverer jeg kemi, torsdag matematik og biologi, og fredag afleverer jeg idræt.”

På hf’en er der ikke noget undervisning via live video, alle tekster skal læses igennem, og når afleveringerne er rettet, får han en besked fra sin underviser med rettelserne, ligesom at spørgsmål til underviserne også foregår skriftligt og med op til 24 timers svarfrist.

Det kræver selvdisciplin

At tage sin hf online kræver altså, at du også selv er klar på at tage ansvar for din faglighed og være mere selvstændig, end hvis du fx sad i et klasselokale. For Kasper har lærerne næsten altid været sidste udvej, hvis han sad med et spørgsmål, fordi det netop var et fjernstudie, og han selv gerne vil prøve at finde svaret.

“Man skal være god til selv at forstå, og hvis ikke man kan det, så skal man være god til selv at finde andre steder og finde en anden måde at forklarer det på, via Google fx.”

Netop det fysiske fremmøde og det, at der ikke er andre end dig selv, der tager ansvaret for din læring, er da også nogle af de punkter som respondenterne i Studentum undersøgelsen peger på som ulemper ved fjernundervisning. Men for Kasper er det ikke et problem. Han vidste allerede inden han startede, at det krævede en god portion selvdisciplin at sidde med lektier 20 timer og ugen.

“Jeg troede, at det var nemmere i starten, men man skal ikke tage fejl af, at jeg bruger lige så mange timer foran skærmen som hvis jeg havde siddet i skolen. Forskellen er bare, at på skolen kan man sidde og lytte lidt mere fremfor selv at skulle læse sig frem til det. Og kommer du bagud i en uge med dine afleveringer, så er du bagud lynhurtigt, så det kræver selvdisciplin.”

Han peger dog også på, at han på HF&VUC NORD oplever, at de kursister der vælger at tage hf online, ofte er mere modne og motiverede kursister, som selv kommer med en masse drive og gå-på-mod. Det kræver nemlig mindst lige så meget at tage al undervisning hjemmefra, og man skal være klar på de mange afleveringer, som foregår hver eneste uge året ud.

Hvorfor du bør overveje at tage hf online?

For Kasper har det en stor betydning, at undervisningen på HF&VUC NORD er så fleksibel, at han kan hoppe online, lige så snart det passer ham. Det betyder nemlig også, at han kan blive færdig med 50% af sine lektier, mens han alligevel sidder og venter på arbejdet.

“Det er en fantastisk undervisningsform, for dem der har gå-på-mod og en travl hverdag, hvor det måske ikke lige kan passe ind, alle os der har skæve arbejdstider. Der er altså muligheder stadigvæk, hvis man vil.”

Se alle online hf uddannelser ved HF&VUC NORD her


Annoncer