Vis studentum.dk som: Mobile

Studerende? Vælg det rette mobilabonnement og bredbånd

Hvilken løsning til bredbånd og mobil passer dig?

Bedste løsning af bredbånd og mobilabonnement for studerende

Du er lige flyttet hjemmefra for at studere i storbyen. Du leder efter det perfekte bredbånd og mobilabonnement, men du orker ikke sætte dig ind i, hvad de forskellige udbydere tilbyder. Her guider vi dig til, hvilket bredbånd du skal vælge. Læs med og find ud af, om det i virkeligheden bedst kan betale sig for dig at droppe bredbåndet og i stedet vælge et mobilabonnement med meget data.

Sammen med den finansielle sammenligningsportal Samlino.dk har vi undersøgt , hvor du som studerende finder den bedste kombination af mobil- og bredbåndsabonnement. Ved at sammenligne de forskellige abonnementer kan du ende med at spare flere tusinde kroner om året.

Lavt forbrug vs højt forbrug

Over 66.000 unge er lige startet på en videregående uddannelse. Det er en ny rekord for antal optagne. Dette indebærer, at mange lige er flyttet eller står for at flytte til en af de større danske byer for at læse på drømmestudiet.

Hvis du er en af de mange nye studerende, der lige er flyttet til storbyen og mangler et overblik på mobil- og bredbåndsabonnementer, er det en god idé at læse med her.

Samlino.dk har nemlig regnet ud for os, hvor meget det vil koste en studerende med et lavt forbrug og en studerende med højt forbrug – begge for mobil og bredbånd om måneden. For hvad kan i virkeligheden svare sig, hvis man skal have budgettet til at løbe rundt.

Hvad er et højt og et lavt forbrug?

Spar over 2000 kr om året på den billigste løsning til lavt forbrug

Alt i alt koster det 348 kr./md. for bredbånd og et mobilabonnement med en total besparelse på 2.078,08 kr. om året ved at undersøge sine muligheder, inden du vælger det første og tilsyneladende bedste.

Af tabellen nedenfor fremgår det, at det billigste bredbånd koster 199 kr./md. Det giver en årlig pris på 2.388 kroner. Der er en besparelse på 1.014,08 kroner at hente om året, hvis du vælger det billigste fremfor den dyreste. 

Bredbåndsabonnement til lavt forbrug

Oversigt over bredbåndsabonnementer til lavt forbrug

Det billigste mobilabonnement, hvor musiktjenester i forvejen er inkluderet uden yderligere omkostninger, er at finde hos Telmore, hvis pris er 149 kr./md.

Mobilabonnement til lavt forbrug

Oversigt over mobilabonnementer til lavt forbrug

Få råd til at streame og game løs

Hvis du ser mange film, serier, gamer meget og i det hele taget har et højt forbrug, vil priserne naturligvis også følge med og blive højere. Du kan få et bredbånd til den store internetbruger til 149 kr./md., hvor besparelsen er 2.299 kroner om året sammenlignet med det dyreste alternativ.

Bredbåndsabonnement til højt forbrug

Oversigt over bredbåndsabonnementer til højt forbrug

Til mobilabonnementet er der en streamingtjeneste inkluderet - for at du kan få opfyldt dit behov for at følge med i Orange Is the New Black, Narcos eller en anden af de populære Netflix-serier. Her fås det billigste abonnement hos Telmore, hvor det koster 249 kr./md. Abonnementet inkluderer Telmore Play, som giver uanede muligheder. Der er en total besparelse på 816 kr. om året at hente, og en krone sparet er som bekendt en krone tjent.

Mobilabonnement til højt forbrug

Oversigt over mobilabonnementer til højt forbrug

Alt i alt skal en studerende med højt forbrug betale 398 kr./md. for at få opfyldt sine behov.

Skær bredbånd væk og spar mere

Penge vokser ikke på træerne, og der er en måde, hvorpå dette kan gøres lidt billigere. Det vil dog betyde, at du (nok) ikke har mulighed for at game og streame i højeste kvalitet. Hvis budgettet ikke rækker til at have både bredbånd og et mobilabonnement, kan man købe et mobilabonnement med nok data.

Her vil et mobilabonnement hos Plenti, som tilbyder fri, tale sms/mms og data på mobilen, være det perfekte valg. Abonnementet inkluderer 50 GB til datadeling, hvilket er nok til at dække et behov for en enkelt studerende. Dette mobilabonnement koster 119 kr./md og har intet oprettelsesgebyr.

Ved at vælge Plenti kan du spare 229 kr./md., hvis man sammenligner den billigste løsning på bredbånd og mobilabonnement med lavt forbrug, dvs. 2.748 kr. på årsbasis.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal finde det bedste bredbånd og mobilabonnement, der passer til dit behov og dine ønsker, kan du sammenligne forskellige telefon- og bredbåndsudbydere. Vær obs på, at priserne ovenfor nu er forældede. Principperne i artiklen gælder dog stadig. 

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med en ekstern partner. På Studentum indgår vi løbende samarbejder med indholdsleverandører med viden, der giver vores læsere ekstra værdi. Samarbejdet er ikke påvirket af økonomiske interesser og er underlagt de samme redaktionelle krav og retningslinjer som øvrigt indhold på siden.

Senest opdateret: 17 okt 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-04-2017

Madbudget på SU

Er der langt til de lækre bøffer med rødvin, når dine faste månedlige udgifter er betalt? Så bør du læse med her. Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du får overskud på kontoen og mere lækker mad i køleskabet!

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Få mere ud af dit SU-budget

Har du svært ved at få din SU til at række til slutningen til måneden? Du får her 5 tips til, hvordan du får SU'en til at slå bedre til i samspil med dine andre indtægter og udgifter - har du overvejet at lave et budget? Ellers får du her et eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2016

De studerendes guide til studiestart

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2019

10 sparetips til den studerende på budget

Få gode råd til, hvordan du som studerende kan få pengene til at række hele måneden.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2018

Få et overblik over, hvor du kan skaffe bøgerne på din pensumliste billigst

En af de største udgifter for studerende er bøger. På en SU kan den store udgift til de mange bøger i pensum virke overvældende. Frygt ej! Studentum.dk har samlet en liste over steder, hvor du kan finde billige studiebøger.
Læs med her og få råd til studielivet uden at slække på pensumlisten.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Hjælp til fagforening og a-kasse hos Frie Funktionærer

Når du er færdiguddannet, og måske er så uheldig ikke at få et job med det samme, er der hjælp at hente hos a-kasserne. Hvis du altså har meldt dig ind i tide. Læs med her, hvor Studentum Danmark, i samarbejde med Frie Funktionærer, guider dig igennem a-kasse- og fagforeningsjunglen.

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Fordele ved medlemskab i fagforening

Mange studerende er ikke medlem af en fagforening i løbet af deres studietid, og de mener desuden heller ikke, at det er nødvendigt. Dette er en stor fejl. Vi giver dig vejledning i dine fordele ved et studiemedlemsskab i en fagforening - lige fra billige forsikringer til karriererådgivning.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

A-kasse og lønsikring: Det bør du vide som studerende

Som studerende er a-kasse måske ikke det først man tænker på, når man afslutter sin uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2016

3 tips til din legatsøgning - sådan får du legatet

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2019

Er du i tvivl om SU reglerne? Læs alt om SU her

Her guider vi dig igennem junglen af SU-satser og regler, så ved lige præcis, hvad du skal være opmærksom på, og alt hvad der er værd at vide om SU. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 23-06-2017

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby