Studerende? Vælg det rette mobilabonnement og bredbånd

Du er lige flyttet hjemmefra for at studere i storbyen. Du leder efter det bedste bredbånd og mobilabonnement, men hvad skal man vælge? Vi guider dig her til den bedste løsning. 

Studerende? Vælg det rette mobilabonnement og bredbånd

Bedste løsning af bredbånd og mobilabonnement for studerende

Du er lige flyttet hjemmefra for at studere i storbyen. Du leder efter det perfekte bredbånd og mobilabonnement, men du orker ikke sætte dig ind i, hvad de forskellige udbydere tilbyder. Her guider vi dig til, hvilket bredbånd du skal vælge. Læs med og find ud af, om det i virkeligheden bedst kan betale sig for dig at droppe bredbåndet og i stedet vælge et mobilabonnement med meget data.

Sammen med den finansielle sammenligningsportal Samlino.dk har vi undersøgt , hvor du som studerende finder den bedste kombination af mobil- og bredbåndsabonnement. Ved at sammenligne de forskellige abonnementer kan du ende med at spare flere tusinde kroner om året.

Lavt forbrug vs højt forbrug

Over 66.000 unge er lige startet på en videregående uddannelse. Det er en ny rekord for antal optagne. Dette indebærer, at mange lige er flyttet eller står for at flytte til en af de større danske byer for at læse på drømmestudiet.

Hvis du er en af de mange nye studerende, der lige er flyttet til storbyen og mangler et overblik på mobil- og bredbåndsabonnementer, er det en god idé at læse med her.

Samlino.dk har nemlig regnet ud for os, hvor meget det vil koste en studerende med et lavt forbrug og en studerende med højt forbrug – begge for mobil og bredbånd om måneden. For hvad kan i virkeligheden svare sig, hvis man skal have budgettet til at løbe rundt.

Hvad er et højt og et lavt forbrug?

Spar over 2000 kr om året på den billigste løsning til lavt forbrug

Alt i alt koster det 348 kr./md. for bredbånd og et mobilabonnement med en total besparelse på 2.078,08 kr. om året ved at undersøge sine muligheder, inden du vælger det første og tilsyneladende bedste.

Af tabellen nedenfor fremgår det, at det billigste bredbånd koster 199 kr./md. Det giver en årlig pris på 2.388 kroner. Der er en besparelse på 1.014,08 kroner at hente om året, hvis du vælger det billigste fremfor den dyreste. 

Bredbåndsabonnement til lavt forbrug

Oversigt over bredbåndsabonnementer til lavt forbrug

Det billigste mobilabonnement, hvor musiktjenester i forvejen er inkluderet uden yderligere omkostninger, er at finde hos Telmore, hvis pris er 149 kr./md.

Mobilabonnement til lavt forbrug

Oversigt over mobilabonnementer til lavt forbrug

Få råd til at streame og game løs

Hvis du ser mange film, serier, gamer meget og i det hele taget har et højt forbrug, vil priserne naturligvis også følge med og blive højere. Du kan få et bredbånd til den store internetbruger til 149 kr./md., hvor besparelsen er 2.299 kroner om året sammenlignet med det dyreste alternativ.

Bredbåndsabonnement til højt forbrug

Oversigt over bredbåndsabonnementer til højt forbrug

Til mobilabonnementet er der en streamingtjeneste inkluderet - for at du kan få opfyldt dit behov for at følge med i Orange Is the New Black, Narcos eller en anden af de populære Netflix-serier. Her fås det billigste abonnement hos Telmore, hvor det koster 249 kr./md. Abonnementet inkluderer Telmore Play, som giver uanede muligheder. Der er en total besparelse på 816 kr. om året at hente, og en krone sparet er som bekendt en krone tjent.

Mobilabonnement til højt forbrug

Oversigt over mobilabonnementer til højt forbrug

Alt i alt skal en studerende med højt forbrug betale 398 kr./md. for at få opfyldt sine behov.

Skær bredbånd væk og spar mere

Penge vokser ikke på træerne, og der er en måde, hvorpå dette kan gøres lidt billigere. Det vil dog betyde, at du (nok) ikke har mulighed for at game og streame i højeste kvalitet. Hvis budgettet ikke rækker til at have både bredbånd og et mobilabonnement, kan man købe et mobilabonnement med nok data.

Her vil et mobilabonnement hos Plenti, som tilbyder fri, tale sms/mms og data på mobilen, være det perfekte valg. Abonnementet inkluderer 50 GB til datadeling, hvilket er nok til at dække et behov for en enkelt studerende. Dette mobilabonnement koster 119 kr./md og har intet oprettelsesgebyr.

Ved at vælge Plenti kan du spare 229 kr./md., hvis man sammenligner den billigste løsning på bredbånd og mobilabonnement med lavt forbrug, dvs. 2.748 kr. på årsbasis.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal finde det bedste bredbånd og mobilabonnement, der passer til dit behov og dine ønsker, kan du sammenligne forskellige telefon- og bredbåndsudbydere. Vær obs på, at priserne ovenfor nu er forældede. Principperne i artiklen gælder dog stadig. 

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med en ekstern partner. På Studentum indgår vi løbende samarbejder med indholdsleverandører med viden, der giver vores læsere ekstra værdi. Samarbejdet er ikke påvirket af økonomiske interesser og er underlagt de samme redaktionelle krav og retningslinjer som øvrigt indhold på siden.


Annoncer