Fra backpacker til barchef

ORD: CHRISTIAN RAHBEK

BILLEDER: KRISTIAN HOLM

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som bacpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl. VEGA og musikmiljøet bjergtog ham. Nu otte år senere har han taget hele vejen fra kælder til kvist i det ikoniske musikhus på Vesterbro. Og snart har han også en HD uddannelse fra CBS i rygsækken.

- Da jeg i 2011 oplevede en koncert med ’Queens of the Stone Age’, var mit hjerte tabt til VEGA. Jeg blev simpelthen bjergtaget af stedet, siger en begejstret Mike Thomsen. Efter et kort besøg på Copenhagen Business School (CBS) lige efter gymnasiet og et par år som backpacker, var han netop startet på et deltidsjob i kælderen i det ikoniske musikhus på Vesterbro i København.

- Jeg var ikke klar til at gå videre med en traditionel uddannelse. Derimod havde jeg brug for at tjene penge til at leve for og til at betale lidt lån tilbage, som havde været med til at finansiere mit glade liv på farten med eksotiske oplevelser. Så jeg søgte på et opslag om jobbet i kælderen, hvor jeg skulle håndtere en masse praktik omkring driften af VEGAs barer. Der skulle simpelthen penge i kassen. Jeg var fattig som en kirkerotte, fortæller Mike. Han fik jobbet, og lige siden har han haft sit arbejdsliv i VEGA.

Fra at være ham, der helt praktisk sørger for øl i hanerne, når musikken spiller, er Mike i dag chef for barafdelingen, der blandt andet beskæftiger 160 servicemedarbejdere. Han har således ansvaret for driften og udviklingen af i alt 11 barer fordelt på de tre scener Store VEGA, Lille VEGA og Ideal Bar. Han har, som han siger, taget hele vejen fra kælder til kvist i musikhuset på Vesterbro. Og der er stadig øl i hanerne!

Mike Thomsen sidder i dag også i VEGAs ledergruppe og er således med i den strategiske ledelse af spillehuset.

- I dag er det mit ansvar, at barerne hele tiden fungerer og udvikler sig, så vores koncertgæster får den til enhver tid bedst mulige oplevelse. Det indebærer blandt andet, at vi indretter barerne, så der ikke opstår køer. Men også at vi følger med i publikums ændringer i drikkevaner og behov, så vi tilbyder de fadøl, den vin eller de drinks, vores gæster gerne vil have, forklarer Mike, der også er meget opmærksom på, at skabe et arbejdsmiljø, hvor barpersonalet trives:

- Uden motiverede og glade medarbejdere, fungerer det bare ikke!

Fra ufaglært til chef med HD

Mike Thomsens tur gennem VEGAs barforretning har via forskellige jobfunktioner taget otte år. Han kender derfor ’hytten’, som kan kalder VEGA, rigtigt godt. Med det øgede ansvar for både personale og økonomi fik han behov for at få en mere professionel business værktøjskasse. Derfor startede han i 2016 på en fireårig HD deltidsuddannelse på CBS, som han gennemfører, samtidig med at han passer sit job i VEGA

- Jeg fik simpelthen brug for at få noget viden og teori, for bedre at forstå forretningen VEGA, og det jeg lavede. Og for at kunne videreudvikle VEGAs barer og snakke med på det niveau, hvor der nu var væsentligt større forventninger til min beslutningskompetence. Her passer HD uddannelsens indhold og fleksibilitet perfekt til mig, der hvor jeg er i mit arbejdsliv og karriere, fastslår han, samtidig med at han kalder sin flirt med CBS lige efter gymnasiet for en total misforståelse:

- Jeg var slet ikke parat til at gå i gang med at studere på det tidspunkt. Derfor er det også bare supergodt for mig, at der findes en mulighed som HD, hvor jeg kan få en uddannelse, der er på højt niveau, og som er anerkendt i erhvervslivet, samtidig med at jeg kan blive i mit job.

Mike Thomsen afslutter sit HD studie på CBS i 2020, og i det afsluttende modul fokuserer han på organisation og ledelse:

- Det er helt sikkert en gevinst for mig, men også for mit team af medarbejdere og VEGA. Faktisk har jeg allerede haft stor nytte af den viden, jeg har tilegnet mig de første tre år på HD. Først og fremmest har faget erhvervsøkonomi givet mig en langt stærkere forståelse for, hvordan man overordnet driver en forretning med budgettering, regnskaber, indkøb, prissætning, avancer osv.

- Nu hvor jeg er i gang med organisation og ledelse, har jeg på det seneste fået nogle rigtigt fine ah-ha oplevelser. Eksempelvis kunne jeg sidde og nikke med åben mund igennem hele modulet omkring forandringsledelse. Jeg havde selv lige været igennem en proces med implementering af et nyt tiltag i VEGA, og kunne pludselig meget bedre forstå, hvorfor noget gik mig imod, og andet gik fint.

Væksthuset VEGA

Barchefen taler begejstret om VEGA, som han opfatter som en levende organisme – en skøn blanding af kultur, kreativitet og business, der tilsammen gør det historiske hus til et fyrtårn og en drivkraft for det rytmiske musikmiljø. Ikke blot i København, men i hele Danmark!

- VEGA har store etablerede navne på programmet, men er også et springbræt for nye bands og nye musikgenrer. Vi tager vores rolle som national frontløber og fødselshjælper indenfor den rytmiske livemusik alvorligt og føler et særligt ansvar for at gøde vækstlaget i musikmiljøet, fastslår han.

Mike er selv storforbruger af musikoplevelserne i VEGA. Han forsøger at være så meget som muligt til stede i huset, når musikken spiller. Når bølgerne går højest i VEGAs højsæson, kan man møde Mike på gulvet to-tre gange om ugen.

-  Jeg vil gerne være meget til stede, både for min egen og for personalets skyld. Og så skulle jeg jo nødig gå glip af min næste ’Queens of the Stone Age’ oplevelse, slutter han med et glimt i øjet.

VEGA gennemfører årligt omkring 450 arrangementer med mere end 200.000 gæster.  Med omkring 30 fuldtidsansatte og 130 løst tilknyttede medarbejdere, er det således ikke nogen helt lille bolchebutik, barchef Mike Thomsen og hans kolleger driver på Vesterbro.

Senest opdateret: 01 jul 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en sygeplejerskestuderende

Sygeplejerskeuddannelsen er en uddannelse, hvor vi lærer vidt og bredt om alt det indebærer at være sygeplejerske i de forskellige sektorer. Dette omfatter blandt andet viden omkring anatomi og fysiologi, sygepleje, farmakologi og lægemiddelregning, etik, kommunikation, sygdomslære og meget mere.   Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg biologi som hovedfag, hvilket har interesseret mig så la ...
Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-08-2022

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en zoneterapi-studerende

Sarah valgte at studere på Den Danske Zoneterapeutskole, da hun fandt skolen og undervisningen kompetent, professionel og troværdig. I interviewet fortæller hun om sin uddannelse, livet på skolen og giver dig, der drømmer om at blive zoneterapeut et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Ørestad Gymnasium producerer '90'

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv. Vi har her hos studentum.dk spurgt tre eksperter, om hvordan vi får flere piger ind på erhvervsskolerne.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en informationsteknologistuderende

Frederik har ikke altid vidst, hvad han ville læse, men uddannelsen har gjort, at han drømmer om at arbejde med softwareudvikling! Hvis du går og drømmer om en uddannelse inden for IT, så er dette måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2020

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du indretningsarkitekt

Er du kreativt anlagt, og giver det dig et kick at beskæftige dig med æstetik og indretning? Så er det måske noget for dig at blive indretningsarkitekt - måske har tanken allerede strejfet dig? Men hvad kræver det egentlig at blive indretningsarkitekt? Få svaret i denne guide. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2022

3 karriereveje inden for indretning

4 kvinder har fortalt hvordan de er endt i en indretningsbranche, hvilke uddannelsesmuligheder der er og hvordan de hver dag udlever deres indretningsdrømme i deres arbejdsliv. 

Læs mere

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide