Vis studentum.dk som: Mobile

Fra backpacker til barchef

ORD: CHRISTIAN RAHBEK

BILLEDER: KRISTIAN HOLM

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som bacpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl. VEGA og musikmiljøet bjergtog ham. Nu otte år senere har han taget hele vejen fra kælder til kvist i det ikoniske musikhus på Vesterbro. Og snart har han også en HD uddannelse fra CBS i rygsækken.

- Da jeg i 2011 oplevede en koncert med ’Queens of the Stone Age’, var mit hjerte tabt til VEGA. Jeg blev simpelthen bjergtaget af stedet, siger en begejstret Mike Thomsen. Efter et kort besøg på Copenhagen Business School (CBS) lige efter gymnasiet og et par år som backpacker, var han netop startet på et deltidsjob i kælderen i det ikoniske musikhus på Vesterbro i København.

- Jeg var ikke klar til at gå videre med en traditionel uddannelse. Derimod havde jeg brug for at tjene penge til at leve for og til at betale lidt lån tilbage, som havde været med til at finansiere mit glade liv på farten med eksotiske oplevelser. Så jeg søgte på et opslag om jobbet i kælderen, hvor jeg skulle håndtere en masse praktik omkring driften af VEGAs barer. Der skulle simpelthen penge i kassen. Jeg var fattig som en kirkerotte, fortæller Mike. Han fik jobbet, og lige siden har han haft sit arbejdsliv i VEGA.

Fra at være ham, der helt praktisk sørger for øl i hanerne, når musikken spiller, er Mike i dag chef for barafdelingen, der blandt andet beskæftiger 160 servicemedarbejdere. Han har således ansvaret for driften og udviklingen af i alt 11 barer fordelt på de tre scener Store VEGA, Lille VEGA og Ideal Bar. Han har, som han siger, taget hele vejen fra kælder til kvist i musikhuset på Vesterbro. Og der er stadig øl i hanerne!

Mike Thomsen sidder i dag også i VEGAs ledergruppe og er således med i den strategiske ledelse af spillehuset.

- I dag er det mit ansvar, at barerne hele tiden fungerer og udvikler sig, så vores koncertgæster får den til enhver tid bedst mulige oplevelse. Det indebærer blandt andet, at vi indretter barerne, så der ikke opstår køer. Men også at vi følger med i publikums ændringer i drikkevaner og behov, så vi tilbyder de fadøl, den vin eller de drinks, vores gæster gerne vil have, forklarer Mike, der også er meget opmærksom på, at skabe et arbejdsmiljø, hvor barpersonalet trives:

- Uden motiverede og glade medarbejdere, fungerer det bare ikke!

Fra ufaglært til chef med HD

Mike Thomsens tur gennem VEGAs barforretning har via forskellige jobfunktioner taget otte år. Han kender derfor ’hytten’, som kan kalder VEGA, rigtigt godt. Med det øgede ansvar for både personale og økonomi fik han behov for at få en mere professionel business værktøjskasse. Derfor startede han i 2016 på en fireårig HD deltidsuddannelse på CBS, som han gennemfører, samtidig med at han passer sit job i VEGA

- Jeg fik simpelthen brug for at få noget viden og teori, for bedre at forstå forretningen VEGA, og det jeg lavede. Og for at kunne videreudvikle VEGAs barer og snakke med på det niveau, hvor der nu var væsentligt større forventninger til min beslutningskompetence. Her passer HD uddannelsens indhold og fleksibilitet perfekt til mig, der hvor jeg er i mit arbejdsliv og karriere, fastslår han, samtidig med at han kalder sin flirt med CBS lige efter gymnasiet for en total misforståelse:

- Jeg var slet ikke parat til at gå i gang med at studere på det tidspunkt. Derfor er det også bare supergodt for mig, at der findes en mulighed som HD, hvor jeg kan få en uddannelse, der er på højt niveau, og som er anerkendt i erhvervslivet, samtidig med at jeg kan blive i mit job.

Mike Thomsen afslutter sit HD studie på CBS i 2020, og i det afsluttende modul fokuserer han på organisation og ledelse:

- Det er helt sikkert en gevinst for mig, men også for mit team af medarbejdere og VEGA. Faktisk har jeg allerede haft stor nytte af den viden, jeg har tilegnet mig de første tre år på HD. Først og fremmest har faget erhvervsøkonomi givet mig en langt stærkere forståelse for, hvordan man overordnet driver en forretning med budgettering, regnskaber, indkøb, prissætning, avancer osv.

- Nu hvor jeg er i gang med organisation og ledelse, har jeg på det seneste fået nogle rigtigt fine ah-ha oplevelser. Eksempelvis kunne jeg sidde og nikke med åben mund igennem hele modulet omkring forandringsledelse. Jeg havde selv lige været igennem en proces med implementering af et nyt tiltag i VEGA, og kunne pludselig meget bedre forstå, hvorfor noget gik mig imod, og andet gik fint.

Væksthuset VEGA

Barchefen taler begejstret om VEGA, som han opfatter som en levende organisme – en skøn blanding af kultur, kreativitet og business, der tilsammen gør det historiske hus til et fyrtårn og en drivkraft for det rytmiske musikmiljø. Ikke blot i København, men i hele Danmark!

- VEGA har store etablerede navne på programmet, men er også et springbræt for nye bands og nye musikgenrer. Vi tager vores rolle som national frontløber og fødselshjælper indenfor den rytmiske livemusik alvorligt og føler et særligt ansvar for at gøde vækstlaget i musikmiljøet, fastslår han.

Mike er selv storforbruger af musikoplevelserne i VEGA. Han forsøger at være så meget som muligt til stede i huset, når musikken spiller. Når bølgerne går højest i VEGAs højsæson, kan man møde Mike på gulvet to-tre gange om ugen.

-  Jeg vil gerne være meget til stede, både for min egen og for personalets skyld. Og så skulle jeg jo nødig gå glip af min næste ’Queens of the Stone Age’ oplevelse, slutter han med et glimt i øjet.

VEGA gennemfører årligt omkring 450 arrangementer med mere end 200.000 gæster.  Med omkring 30 fuldtidsansatte og 130 løst tilknyttede medarbejdere, er det således ikke nogen helt lille bolchebutik, barchef Mike Thomsen og hans kolleger driver på Vesterbro.

Senest opdateret: 01 jul 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-11-2019

Uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Drømmer du om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer? Så er kvote 2 en oplagt mulighed. Også her er der dog hård konkurrence. Derfor kan en uddannelse hos Jurainstituttet være din vej ind på studiet - læs hvorfor lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Sværeste uddannelse - Guide til de sværeste at blive optaget på

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Topliste over jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

6 uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg og jobmuligheder

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Den ultimative optagelsesguide til kvote 2 på psykologi

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år ved ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby