Vis studentum.dk som: Mobile

Blomsterbinder: Få en kreativ og spændende hverdag

Drømmen om en fremtid i frisørfaget blev desværre knust for Tinna Bruun, men hun har nu taget hul på et nyt kreativt kapitel i sit liv. Med blomsterbinder uddannelsen fra JU Århus på CV’et og et fast job i en blomsterbutik har fremtiden fået nyt håb.

25-årige Tinna Bruun fra Stoholm har altid vidst, at hun ville være frisør og på den måde bruge sine hænder kreativt.

Hun startede i faget som 16-årig, og har gennem årene stillet op til DM og diverse andre konkurrencer. Hun elskede det – og en arbejdsdag kunne let snige sig op på 12 timer. Simpelthen, fordi hun bare ikke kunne lade være.

Så det var en stor sorg for hende, da hun måtte indse, at hun ikke længere kunne holde til det. Efter otte år i frisørfaget, hvor hun havde haft nogle uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, sagde kroppen simpelthen stop. Hun fik en diskusprolaps i nakken, som betød et endegyldigt farvel til dét fag, hun elskede så højt.

Efter i en periode derefter at have været bilsælger, som bare ikke var hendes rigtige” hylde”, blev hun klar over, at blomsterbinderuddannelsen på JU Århus kunne hjælpe hende til at realisere en ny drøm med en hverdag fyldt med blomster.

Blomsterbinder uddannelse: 16 intensive uger på skolebænken

Tinna startede på uddannelsen på JU Århus i Beder i det helt tidlige forår og afsluttede i starten af juli måned. Hun fortæller, at hun blev meget positivt overrasket over det høje faglige niveau på skolen, og det blev til 16 intensive og meget givende uger på skolebænken.

"Marianne og Karin (skolens undervisere red.) er virkelig legendariske. De stiller høje krav, men tager udgangspunkt i den enkeltes niveau. Der er prøver lagt ind undervejs, og det matcher godt til min konkurrencementalitet, så jeg hele tiden presser mig selv til at blive bedre.

Selve uddannelsen har været perfekt for mig med hensyn til indhold og længde. Jeg er ikke et sted i mit liv, hvor jeg skal på SU i to år for at tage en ny uddannelse. Jeg er ordblind, og jeg er vild med, at der er en hands-on tilgang i stedet for, at jeg har skullet sidde med næsen begravet i bøger.

Fordi jeg er så passioneret omkring faget og har flair for, hvad der fungerer visuelt, så tror jeg på, at blomsterbinder uddannelsen lige præcis var dét springbræt, jeg havde brug for. Og jeg er spændt på, hvor det kan bringe mig hen på sigt."

Tinna: Blomsterbinder

Blomsterkreation af Tinna

Inspirerende mormor gav drømmene nyt liv

Interessen for blomster kommer ikke fra fremmede.
Tinnas mormor hedder Margit Bruun, og hun har med 'Bruuns Have' faktisk gjort blomster til sit levebrød. Hun driver en blog med indbygget webshop, tilbyder kurser og holder åben have i sit hjem i Vridsted ved Skive.

Efter Tinna var stoppet som bilsælger, havde hun en svær periode, hvor hun var halv deprimeret og meget usikker omkring sin fremtid. Så hun begyndte at tilbringe meget af sin tid hjemme hos sin mormor. Under hendes vinger, fik hun fornyet energi og en stor interesse for blomster opstod. Mormoren åbnede hendes øjne for blomsterbinding og blomster i det hele taget.

Margit Bruun er egentlig uddannet kørelærer og er autodidakt indenfor blomsterfaget. Hun er typen, der bare kaster sig hovedkulds ud i ting. Den Pippi-mentalitet á la "Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt" kombineret med en stor arbejdsomhed og en kreativ åre, er tydeligvis gået i arv til hendes barnebarn.

Blomsterbinder job - Ansættelseskontrakten kom i hus

Tiden sammen med mormoren kickstartede en ny passion og gav fornyet håb for fremtiden, som hun blev nødt til at undersøge nærmere. Så hun tog sagen i egen hånd og skaffede sig en virksomhedspraktik hos blomsterbutikken Kornblomsten i Stoholm.

Sammen med Jobcentret fandt hun efterfølgende frem til blomsterbinderuddannelsen hos JU Århus, hvor hun først startede med seks ugers selvvalgt uddannelse. For at kunne få dækket udgifterne til hele den 16 uger lange uddannelse, krævede jobcentret dog, at hun havde en ansættelseskontrakt på plads først.

Én af skolens binderi-undervisere havde en kontakt hos ejeren af blomsterbutikken Guldregn i Bjerringbro – og det viste sig, at hun gerne ville tilbyde Tinna et fast job, når hun havde gennemført den fulde uddannelse.

Den 2. juli kunne Tinna derfor, med sit uddannelsesbevis som blomsterbinder i hånden, se frem til at tage hul på en ny hverdag, hvor hun nu laver flotte blomsterkreationer til Guldregns kunder.

Senest opdateret: 29 sep 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 25-10-2021

Virtual event: Hvorfor vælge hybrid formatet?

Er der noget, vi har lært med pandemi, nedlukning og restriktioner, så er det, at vi er nødt til at være fleksible og agile. I den forbindelse er virtuel undervisning og virtuelle events virkelig blevet en ting, og noget særligt uddannelsesudbydere er blevet bevidste om. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2021

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-02-2021

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidat i virksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2015

Mød en social iværksætter

Går du rundt med en drøm om at blive iværksætter, men ved du ikke helt, hvordan du får idéen ud over tegnebrættet og gjort til virkelighed? Så fat mod. Studentum har sat den idérige iværksætter Asbjørn William Ammitzbøll Flügge, der er bachelor i psykologi & virksomhedsstudier fra Roskilde Universitet og en af hovedmændene bag madspildsprojektet ReGastro.

Læs mere