Vis studentum.dk som: Mobile

Smarte gadgets, programmer og apps til studielivet


De bedste gadgets til dig, der studerer

Er du altid på farten, og har du meget at se til? Enten på vej til forelæsning, træning, i biografen med vennerne eller klistret til sofaen med studieforberedelserne til i morgen?

Som studerende har man tit meget at se til på en gang, og derfor er alt, der kan gøre studietiden lidt nemmere, guld værd. Det kan vi hos Studentum sagtens sætte os ind i. Vi har derfor lavet en liste med 7 punkter over gadgets, programmer og apps, der kan gøre dit studieliv til en leg!

1. Tag dit pensum med på farten

Har du et stykke vej til dit studie, hvor du måske kører med bus, tog eller metro? Så kan du ligeså godt anvende tiden fornuftigt. Det gør du ved at downloade dine artikler og e-bøger eksempelvis på din mobil, Ipad eller Kindle.

Fordelene er, at:

 • Du kan have dit læsestof med overalt
 • Du slipper for ondt i ryggen af at skulle slæbe dine tykke bøger rundt i hverdagen 
 • Du skåner miljøet for unødvendigt papirspild

Nogle artikler og e-bøger kan også downloades som lydbøger, hvilket kan være en fordel for alle, der er på farten. Og så kan det jo være rart for øjnene med en tiltrængt pause.

2. Luk omverdenen ude med et par gode høretelefoner 

Du kender sikkert de små høretelefoner, der skal ind i øret? Ulempen ved dem er dog, at de let falder ud og sjældent har en særlig god lyd. Og så isolerer de heller ikke for lyde fra din omverden, hvorfor de kan forstyrre din koncentrationsevne.

Vores tip:

 • Et par gode 'over-ørene' høretelefoner er guld værd, når du har brug for at lukke irriterende lyde ude, så du kan få læst eller skrevet din opgave. 

3. Kom hurtigere og lettere gennem teksterne

Har du brug for lidt hjælp, når du skal skrive noter i undervisningen eller måske til at oversætte tekster hurtigt og effektivt, når du forbereder dig til undervisningen?

Fordelene ved en C-pen 3.5:

 • Du kan scannne og gemme korte som lange tekster og senere overføre dem til din computer. Er den tilsluttet en computer imens du scanner, kan den scanne din valgte tekst, direkte ind i et dokument
 • Hvis du er ordblind eller har andre læsevanskeligheder, kan det være en fordel at kunne få læst sine tekster højt. Det kan du med programmer på din computer. Så når først din tekst er scannet ind, så er det bare om at komme igang

Fordelene ved en Quicktionary 2:

 • Quicktionary 2 er en håndholdt oversætter pen, du kan bruge hvis du hurtigt vil have oversat et ord, for at komme videre i den tekst du læser. Alt du skal gøre er at scanne ordet eller sætningen med pennen og vupti, så har du oversættelsen.

4. Kom forrest i køen med en 3-i-1-printer

En printer er uundværlig. Især i eksamenstiderne, hvor bølgerne går højt med stramme deadlines og behov for et solidt overblik. På mange uddannelsessteder kan du printe gratis, men det er altså fedest at have sin egen!

Med en printer, scanner og kopimaskine i én, sparer du en masse tid på at stå i kø til printeren på studiet, når du skal udprinte, kopiere eller scanne. 

Du behøver ikke købe den dyreste printer, du kan finde. Hold øje med Fona's tilbudsavis, eller køb den i Netto, Føtex eller Bilka, der tit har gode hverdagsprintere på tilbud!

5. Brug en diktafon og et transskriberings-program

Er du på en uddannelse, hvor du ofte skal skrive store opgaver? Så kommer du næppe udenom at skulle interviewe folk i forbindelse med indsamling af empiri. I den forbindelse kan du næsten ikke undvære smarte gadgets og programmer, der kan gøre transskriberingen af interviewene hurtigere og lettere for dig.

Fordelene ved en diktafon:

 • Du kan nemt starte, stoppe og spole frem og tilbage i lydfilen eller videoen
 • Du får lydfiler af højere kvalitet
 • Du er sikret, at du efter interviewene kan bruge interviewet og transskribere uden lydproblemer

Helt gratis (men knap så fancy) findes også transskriberings-programmet 'Exspress Scribe Pro', som du kan installere på din computer.

6. Gør dine lektier og projekter tilgængelige overalt

De fleste studerende kender til frygten for at miste de projekter og opgaver, de har givet blod, sved og tårer for. 

Med Google Drive er det ikke længere et problem:

 • Sørger du for at skrive i Google Drive, hver gang du skal udarbejde en opgave, så gemmer Google Drive ved den mindste ændring.

Google Drive er også super smart, når du skal arbejde i gruppe, da flere kan få adgang til og kan arbejde/redigere i det samme dokument samtidig.

Gem dine dokumenter i Dropbox, Onedrive eller ICloud

Er du mere til at skrive dine opgaver i Word på din computer? Og har du ikke i forvejen en konto på enten Dropbox, iCloud eller Onedrive? Så burde du stærkt overveje at få det.

Programmerne kommer fra forskellige udbydere, men fungerer alle som back-up for filer. Du kan selv vælge om du vil gemme dine filer manuelt eller automatisk, hver gang du gemmer en ny fil på computeren.

7. Få styr på dine opgaver og undervisningsdage med skema-apps

Med al den nye information du får ind som studerende hver dag, kan det nogle gange være lidt svært at holde styr på, hvilket lokale du skal til time i? Eller hvornår den næste opgave skal afleveres?

Du bør downloade app'en:

 • 'Classes' til iPhone
 • 'School Timetable' til Android

Begge apps kan hjælpe dig til at holde styr på både dit skema og dine lektier. 

Senest opdateret: 09 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-02-2019

Er du klar til og få studenterhuen på – 5 eksamenstips

Som gymnasieelev i 3.g begynder sommerens eksamener måske allerede nu at spøge i hovedet, for hvordan er det lige at du forbereder dig bedst, så du får hevet de bedste karakterer i land?

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Fra gymnasiet til universitetet med succes

Studiestart nærmer sig, og sommerfuglene flagrer rundt i maven. Det samme gør spørgsmålene og tankerne om, hvordan studielivet adskiller sig fra gymnasietiden. Læs med og få fire gode råd til at tage springet fra at være elev på en ungdomsuddannelse til studerende på en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 08-01-2018

5 tips til eksamensforberedelse med succes

Det er tiden for eksamen, og studerende over hele landet skal nu til at vise, hvad de har lært i det forgangne semester. Derfor giver vi dig her 5 gode råd til din eksamensforberedelse,  så du kan gøre dit allerbedste. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-10-2017

HF-enkeltfag som fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv