Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge? | Se mere her
27 feb 2023

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne, hvis du ikke sidder med de højeste karaktergennemsnit.

Rigtig mange kommende studerende har et ønske om at komme ind på et af de studier, hvor gennemsnit er astronomisk højt, eller der bare generelt er rigtig, rigtig mange der søger ind. Og det er ikke altid, at man er heldig at slippe gennem nåleøjet. Men det betyder ikke, at man skal droppe sin drøm fuldstændigt! Hos studentum.dk har vi lavet en guide til, hvilke uddannelser der ligner din drømmeuddannelse, så du stadig kommer ud på den anden side, og kan få job inden for nogle af de samme områder. Du behøver altså ikke at tage den lige vej til drømmejobbet.


International Business

International Business har i mange år ligget højt på listen over studier med høje karakterkrav. I 2022 var karaktergennemsnit for at komme ind på International Business på Copenhagen Business School på 11,5.

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om økonomi, handel og indsigt i virksomheders samspil med det internationale samfund. Men hvis dit snit ikke ligger astronomisk højt, så har du stadig mulighed for at finde uddannelser, hvor du kan arbejde med en international profil inden for regnskab, økonomi, marketing og administration.

Alt efter hvilken retning du ønsker at tage, kan du selvfølgelig finde mange typer af uddannelser. Derfor viser vi også kun uddannelser der ligger tæt op ad, som ug.dk har sat til at være lignende uddannelser.

Vil du læse International handel i udlandet? 

Pædagog

Selvom der var færre ansøgere i 2022 end i 2021, så var Pædagoguddannelsen stadig den ultimative mest søgte uddannelse i Danmark i 2022. Der er dermed også rift om pladserne, men heldigvis findes der mange forskellige uddannelsesinstitutioner rundt om i Danmark, og der er dermed gode mulighed for at læse til pædagog.

I 2022 var der mange, der blev optaget på pædagoguddannelsen, mens der på nogle uddannelsesinstitutioner også er oplyst en adgangskvotient. Denne adgangskvotient varierer meget afhængigt af uddannelsesinstitution. Den højeste, der er oplyst for 2022, findes på Professionshøjskolen University College Nordjylland (UCN), hvor adgangskvotienten lød på 6,3 i Aalborg.

Med andre ord kan det faktisk være en god ide, at bevæge sig efter uddannelsen, hvis du virkelig gerne vil ind på pædagoguddannelsen det pågældende år. Du kan dog også sagtens finde alternativer til studiet, som vi har listet et par eksempler på herunder. Læs mere om uddannelsernes indhold ved at klikke dig videre. 

Se de mange pædagoguddannelser her 

Molekylær medicin

Du kan læse molekylær medicin på både Københavns Universitet og Aarhus Universitet. På KU var gennemsnittet/adgangskvotienten 10,6, mens AU havde en adgangskvotient på 9,6 i 2022.

På Molekylær medicinstudiet studere du de menneskelige gener, og lære om udviklingen af nye lægemidler. Det er en tværfaglig uddannelse hvor du både har biologi, kemi og medicinfag. Du kan finde lignende uddannelser her.

Vil du læse en Biomedicinal uddannelse i udlandet? 

International Business and Politics

International Business and Politics uddannelsen kombinere erhvervsøkonomi med politik i et globalt perspektiv. I 2022 var karaktergennemsnittet for at komme ind på International Business and Politics på Copenhagen Business School på 11,1.

Du vil få undervisning i både statistik, international politik, organisationsteori, komparativ samfundsøkonomi og ledelse i et internationalt perspektiv.

Hvis dit snit ikke er til uddannelsen, kan du tage en af de lignende uddannelser.

Vil du læse International business i udlandet? 

Cognitive Science

Den engelsksprogede bacheloruddannelse i kognitiv videnskab kan du arbejde med forsknings- og kommunikationsrådgivning og evaluering. Uddannelsen har en adgangskvotient på 10,6, og kræver altså et ret højt niveau fra gymnasiet.

På uddannelsen får du indsigt i de kognitive processer, som ligger bag menneskets bevidste og ubevidste opfattelser og handlinger. Hvis du ønsker at arbejde inden for samme felt, som du ville ende op i, med cognitive science uddannelsen, kan du overveje følgende uddannelser. Uddannelserne er selvfølgelig meget forskellige, og det er vigtigt at du overvejer, hvilken del der er vigtig for dig - alt efter hvad du ønsker størst fokus på.

Vil du studere Cognitive Sciences i udlandet?

Psykologi

Psykologi er både et af de fag du finder, som har et ret højt snit, men samtidig ligger faget også på top 10 over de meste søgte studier i 2022. Faktisk lå den i 2022 på en 5. plads over de mest søgte uddannelser. Adgangskvotienten er forskellig alt efter hvilket universitet du søger. Adgangskvotienten varierer fra 9,6 og op til 11. 

På uddannelsen får du indblik i forskellige teoretiske indgangsvinkler til psykologien, både i forhold til den enkelte menneske, men også samfundet. Drømmer du om at læse psykologi, men er snittet ikke højt nok? Så kan du selvfølgelig altid prøve en kvote 2 ansøgning, men ellers er der også nogle lignende uddannelser.

Vil du læse Psykologi i udlandet?

Medicin

Medicin studiet har både et højt snit, og er et studie der ofte er mange, der søger. I 2022 var Medicin den 2. mest søgte uddannelse. Adgangskvotienten på alle fire studiesteder ligger på mere end 10, hvorfor et alternativt drømmestudie, måske kunne være relevant.

På medicin får du en grundlæggende viden om menneskekroppen, og på bacheloren begynder du at lære hvordan du undersøger patienter. Du får undervisning i både anatomi, sundhedspsykologi, fysiologi og biokemi. Alternativer til studiet kunne være:

Bliv læge i udlandet!

Sygeplejerske

Sygeplejerskeuddannelsen er et af de mest søgte uddannelser i Danmark. Det betyder også at du kan tage uddannelsen rigtig mange steder i landet, hvorfor snittet er meget forskelligt fra sted til sted. Det højeste snit i 2022 finder du på Frederiksberg på 8,8, mens det laveste i 2022 var i Slagelse med 3.

Det kan altså godt betale sig, at flytte lidt rundt efter uddannelsen, for at finde et snit der måske passer til dig. Hvis du stadig mangler et alternativ kan du se nogle uddannelser der minder om her:

Find din Sygeplejerskeuddannelse her

Jura

Jura er et rigtig populært studie, du kan læse i både København, Aarhus, Odense og Aalborg. Snittet går fra 8,2 til 8,9 alt efter hvilken by du ønsker at studere i.

På jura uddannelse får du et overblik over både danske og internationale retsforhold, og hvordan de bliver til. Du lærer hvordan lovene fortolkes og hvordan de bruges i praksis.

Alternativer til jura:

Studér jura i udlandet? 

Senest opdateret: 27 feb 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2023

8 uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 8 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-02-2023

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier, scholarships og legater. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2022

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. Se de resterende grunde her.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan bliver du klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet via kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidat i virksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en studerende i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier

Cecilie læser kandidat i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier på Roskilde Universitet. Hun drømmer om at arbejde med kommunikation og markedsføring, når hun er færdig med sin uddannelse! Bliv klogere på, hvordan det er at gå på uddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-12-2020

Mød en Data Science studerende

Da Mathias var færdig med sin professionsbachelor stod han og skulle vælge, om han gerne ville tage en kandidat også. Heldigvis for ham fandt han det perfekte match i Data Science på Syddansk Universitet. Her får han lov til at bruge sine tekniske færdigheder og bliver klogere på software og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!

Læs mere
Sidst opdateret 23-12-2020

Mød en Leisure Managementstuderende

Sofie har haft fire sabbatår og har haft svært ved at finde ud af, hvad hun gerne ville i gang med. Hun fandt ud af, at Leisure Management var et perfekt match til hende og hendes interesserer! Klik og læs mere om Sofies oplevelse af hendes uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Overvejer du at holde orlov fra dit studie?

Her er alt, du skal vide, før du tager dit valg! Vi har i denne artikel samlet, hvad du skal vide i forbindelse med at tage orlov fra studiet.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvad kan man med en EUD?

Med en erhvervsuddannelse får du den faglige viden, der skal til for at arbejde ude i den virkelige verden, samtidigt med at du kommer i praktik i en virksomhed og prøver tingene af selv. Læs om dine muligheder her.

Læs mere