Vis studentum.dk som: Mobile

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser.

Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden. Hos Fitnessguru er han ansvarlig for produktudvikling og indkøb, så det er rent slaraffenland for ham dagligt at arbejde med det nyeste indenfor kosttilskud og andre sundhedsprodukter.

Men det lå ikke lige i kortene, da Christian Martin gik på HHX. Hans indsats med skolearbejdet var til at overse, men så udfordrede en kammerat ham med et væddemål.

”Jeg skulle det sidste år på HHX blandt andet helt droppe byture og sociale medier. Og så skulle jeg sætte mig på første række i klassen. Klarede jeg det, ville jeg vinde den massive sum af 1.000 kr.”, fortæller han med et smil på læben.

Han klarede udfordringen og hævede både sit gennemsnit med tre karakterer, gevinsten og en buket blomster fra rektor! Det blev et vendepunkt for Christian.

” Jeg fik vist overfor mig selv, at jeg kunne, hvis jeg ville", siger han.

En tværfaglig drengerøv

At Christian har haft fart på lige siden er nærmest en underdrivelse. Han har altid været tændt og drevet af at udfordre sig selv og lære nye færdigheder – et personlighedstræk, som sjældent bliver anerkendt, hvis ikke det bliver understøttet af en relevant uddannelse. Men det er blandt andet det, der har ført Christian Martin dertil, hvor han er i dag.

”Jeg tror på, at man skal følge sine interesser for at havne det rette sted. Så jeg har derfor altid været indstillet på, at mit CV ville komme til at afspejle en tværfaglig profil”, siger han.

Christian Martin har været vidt omkring på relevante uddannelser og i forskellige jobs – både i Danmark og England. Og i dag læser han HD1-uddannelsen på Copenhagen Business School (CBS) samtidig med at han giver den gas hos Fitnessguru.

Jagten på den røde tråd

Efter folkeskolen, rejste Christian Martin til London, hvor hans engelske far er bosat. Hans lidt for ’drengede sind’, som han udtrykker det, trængte til lidt luftforandring.

”Jeg var en af de drenge, der havde svært ved at sidde stille i timerne. Så en tur hjem til farmand i UK var helt fint på det tidspunkt”, fortæller han grinende.

I London fulgte han sin sportsinteresse, da han arbejdede inde i midtbyen og gennemførte en 1-årig college-uddannelse inden for sport og sundhed.

Senere kom Christian tilbage til Danmark og tog sin HHX-eksamen og efter et par år som træner under DBU, bartender og sælger måtte han videre. Her begyndte hans store interesse for produktudvikling, design og business at blomstre.

Han startede på en akademiuddannelse i design management og iværksætteri, men da tredje semester bød på faget ’interiør’, blev det lidt for meget ’flower power’ for ham. Så han besluttede at rejse til England, hvor han som et led i sin uddannelse tog et udenlandssemester med ’Product Development’ på Coventry University, efterfulgt af et afsluttende praktiksemester i London. Faktisk afsluttede han uddannelsen med skolens højeste gennemsnit – 12!

Det lykkedes ham efterfølgende at lande et job som ’Innovation Catalyst’ i samme London start-up, hvor han blandt andet arbejdede sammen med designer, ingeniør, marketing og ledelse. Og det har siden været den røde tråd for Christian Martin.

Et boost til CV’et

Christian havde en god forretningsforståelse, men følte, at den manglende økonomisk teori var vigtig for hans udvikling.

”Så jeg gik bevidst et trin ned ad stigen og blev økonomielev i en ingeniørvirksomhed, der arbejder med produktudvikling. Her fik jeg en mere grundlæggende forståelse for økonomi. Og endnu bedre blev det, da jeg oveni fik muligheden for at læse HD, hvilket også er et godt boost til min profil”, fortæller han.  

Brikkerne falder på plads

”Mit forløb har været en rejse med mange forskellige erfaringer. På HD kan jeg nu samle puslespillet, og det er en rigtig værdifuld kombination at studere og arbejde samtidig.  Og så kan jeg jo på jobbet med det samme bruge det, jeg lærer på CBS.  Det giver mening – ikke bare for mig, men også for min arbejdsplads”, slutter Christian Martin.

I dag drager han fordel af sin tværfaglighed gennem fire år. Og når HD1 er i hus om et års tid, planlægger Christian at fortsætte med en HD2-uddannelse i Supply Chain Management – et studie, hvor han lærer om at skabe værdi på tværs af virksomheders forsyningskæder. Så det foreløbigt sidste skridt på Christian Martins karrierevej er allerede klar.

Senest opdateret: 28 maj 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til for eksempel pædagog, lærer eller psykolog muligvis være noget for dig. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Design, stil og kreative fag

Hvis du interesserer dig for kreative områder som design, dans, musik, teater, indretning eller mode, så kan du måske gøre din interesse til din levevej ved at vælge en uddannelse inden for design, stil og kreative fag. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for pædagogik

Hvordan bliver man pædagog? I denne karriereguide bliver du klogere på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for det pædagogiske område. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for økonomi og handel

Hvad kan jeg blive inden for økonomi og handel? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en økonomiuddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen. Det oplagte valg, hvis du interesserer dig for økonomi, salg, handel og kundekontakt. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere som sexolog og parterapeut

Har du overvejet, om uddannelsen parterapeut, sexolog eller begge dele er noget for dig? Fælles for dem er, at du får fornyet indsigt i dig selv og dine relationer såvel som spændende karriereveje. Få 3 gyldne råd til at vælge den rette sexolog- eller parterapeut uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Idræt, ernæring og velvære

Hvis du har en interesse inden for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig. Der findes en bred vifte af uddannelser i forskellige retninger. Se dine mange muligheder i guiden her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Uddannelse og karriere inden for IT

Hvad kan jeg blive med en IT uddannelse? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en IT uddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen lige fra programmering til E-business. Bliv klogere på mulighederne her.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for makeup og stil

Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog? I denne karriereguide kan du spore dig ind på dine muligheder for en karrierevej inden for makeup og stil. Udforsk dine muligheder her og lad dine drømme få frit løb. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-07-2022

Sådan bliver du buschauffør

Har du masser af køreglæde og har overvejet om en fremtid som buschauffør er det rette for dig? Vi forsøger her at give dig svar på, hvordan man bliver buschauffør, hvordan fremtidsudsigterne ser ud og hvad en buschauffør tjener. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er.

Læs mere