Vis studentum.dk som: Mobile

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser.

Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden. Hos Fitnessguru er han ansvarlig for produktudvikling og indkøb, så det er rent slaraffenland for ham dagligt at arbejde med det nyeste indenfor kosttilskud og andre sundhedsprodukter.

Men det lå ikke lige i kortene, da Christian Martin gik på HHX. Hans indsats med skolearbejdet var til at overse, men så udfordrede en kammerat ham med et væddemål.

”Jeg skulle det sidste år på HHX blandt andet helt droppe byture og sociale medier. Og så skulle jeg sætte mig på første række i klassen. Klarede jeg det, ville jeg vinde den massive sum af 1.000 kr.”, fortæller han med et smil på læben.

Han klarede udfordringen og hævede både sit gennemsnit med tre karakterer, gevinsten og en buket blomster fra rektor! Det blev et vendepunkt for Christian.

” Jeg fik vist overfor mig selv, at jeg kunne, hvis jeg ville", siger han.

En tværfaglig drengerøv

At Christian har haft fart på lige siden er nærmest en underdrivelse. Han har altid været tændt og drevet af at udfordre sig selv og lære nye færdigheder – et personlighedstræk, som sjældent bliver anerkendt, hvis ikke det bliver understøttet af en relevant uddannelse. Men det er blandt andet det, der har ført Christian Martin dertil, hvor han er i dag.

”Jeg tror på, at man skal følge sine interesser for at havne det rette sted. Så jeg har derfor altid været indstillet på, at mit CV ville komme til at afspejle en tværfaglig profil”, siger han.

Christian Martin har været vidt omkring på relevante uddannelser og i forskellige jobs – både i Danmark og England. Og i dag læser han HD1-uddannelsen på Copenhagen Business School (CBS) samtidig med at han giver den gas hos Fitnessguru.

Jagten på den røde tråd

Efter folkeskolen, rejste Christian Martin til London, hvor hans engelske far er bosat. Hans lidt for ’drengede sind’, som han udtrykker det, trængte til lidt luftforandring.

”Jeg var en af de drenge, der havde svært ved at sidde stille i timerne. Så en tur hjem til farmand i UK var helt fint på det tidspunkt”, fortæller han grinende.

I London fulgte han sin sportsinteresse, da han arbejdede inde i midtbyen og gennemførte en 1-årig college-uddannelse inden for sport og sundhed.

Senere kom Christian tilbage til Danmark og tog sin HHX-eksamen og efter et par år som træner under DBU, bartender og sælger måtte han videre. Her begyndte hans store interesse for produktudvikling, design og business at blomstre.

Han startede på en akademiuddannelse i design management og iværksætteri, men da tredje semester bød på faget ’interiør’, blev det lidt for meget ’flower power’ for ham. Så han besluttede at rejse til England, hvor han som et led i sin uddannelse tog et udenlandssemester med ’Product Development’ på Coventry University, efterfulgt af et afsluttende praktiksemester i London. Faktisk afsluttede han uddannelsen med skolens højeste gennemsnit – 12!

Det lykkedes ham efterfølgende at lande et job som ’Innovation Catalyst’ i samme London start-up, hvor han blandt andet arbejdede sammen med designer, ingeniør, marketing og ledelse. Og det har siden været den røde tråd for Christian Martin.

Et boost til CV’et

Christian havde en god forretningsforståelse, men følte, at den manglende økonomisk teori var vigtig for hans udvikling.

”Så jeg gik bevidst et trin ned ad stigen og blev økonomielev i en ingeniørvirksomhed, der arbejder med produktudvikling. Her fik jeg en mere grundlæggende forståelse for økonomi. Og endnu bedre blev det, da jeg oveni fik muligheden for at læse HD, hvilket også er et godt boost til min profil”, fortæller han.  

Brikkerne falder på plads

”Mit forløb har været en rejse med mange forskellige erfaringer. På HD kan jeg nu samle puslespillet, og det er en rigtig værdifuld kombination at studere og arbejde samtidig.  Og så kan jeg jo på jobbet med det samme bruge det, jeg lærer på CBS.  Det giver mening – ikke bare for mig, men også for min arbejdsplads”, slutter Christian Martin.

I dag drager han fordel af sin tværfaglighed gennem fire år. Og når HD1 er i hus om et års tid, planlægger Christian at fortsætte med en HD2-uddannelse i Supply Chain Management – et studie, hvor han lærer om at skabe værdi på tværs af virksomheders forsyningskæder. Så det foreløbigt sidste skridt på Christian Martins karrierevej er allerede klar.

Senest opdateret: 28 maj 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Iværksætter og studerende: "Man kan konvertere den viden, man får, direkte"

Læs om Martine Birlund, der er iværksætter og studerende på HD-uddannelsen på CBS. Her får hun ny og nyttig viden, som hun kan bruge  direkte i sit fuldtidsarbejde og i sit liv som selvstændig. Man behøver nemlig ikke vælge iværksætterlivet fra for at vælge studierne til. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Hvad gemmer der sig bag jobtitlen?

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

[Facebook:like] Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andr ...
Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Drømmer du om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer? Så er kvote 2 en oplagt mulighed. Også her er der dog hård konkurrence. Derfor kan en uddannelse hos Jurainstituttet være din vej ind på studiet - læs hvorfor lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere