Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen

Søger du et studiejob? Få styr på hvilke kompetencer du bør lægge vægt på i din jobansøgning, når jagten skal sættes ind på det gode studiejob.

Se top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen her

Er du på udkig efter et relevant studiejob? At score den gode studenterstilling er både relevant for din uddannelse og din kommende karriere, da det pynter på CV'et og styrker dine kompetencer. Men hvad bør man egentlig lægge vægt på, når man skriver sin jobansøgning og CV? Fortvivl ej! Det ved du om lidt. 

Søger du studiejob? Disse kompetencer sikrer dig jobbet

På studentum.dk har vi nemlig gennemgået over 500 jobannoncer for at få overblik over, hvilke 30 kompetencer arbejdsgiverne efterspørger allermest hos studentermedhjælpere. På den måde ved du lige præcis, hvilke kompetencer du skal fremhæve i din jobansøgning og CV, og hvilke kompetencer du skal udvikle, så det er lige netop DIG, der ender med det gode studiejob. 

Top 30 kompetencer hos dig, der søger et studiejob

Baseret på 561 jobopslag på Jobindex og Jobbank

Relevant erhvervserfarring vs. relevant uddannelse

Det, som arbejdgivere efterspørger alle mest, er relevant erhvervserfaring. Det, som efterspørges mindst, er derimod relevant uddannelse. Virker det smule en uretfærdigt og en anelse uoverskueligt? Det forstår vi godt. For hvor skal man få erhvervserfaring fra, når man går på et fuldtidsstudie, og hvad gør man, hvis man ikke føler, man har erfaring nok? Bør man overhovedet søge stillingen? Svaret er JA!

Måske har du erfaring fra et eller flere jobs fra tidligere i dit liv, som f.eks. ekspedient, avisbud, tjener, barnepige eller piccoline/piccolo. Brug de kompetencer du har opnået gennem disse jobs og omsæt dem til relevant erhvervserfaring, der passer til den stilling, du søger. F.eks. kan erfaring fra et tidligere job som ekspedient eller tjener vise arbejdsgiveren, at du har tilegnet dig vigtige kompetencer som evnen til at arbejde struktureret under pres og bevare det gode humør til gavn for samarbejdet med dine kollegaer. 

Dine samarbejdsevner er guld værd

Når du starter i dit studiejob, vil du højst sandsynligt blive placeret i et team, hvor I vil samarbejde om opgaver og projekter. Derfor er det rigtig vigtigt, at du i din ansøgning viser, at du har dine samarbejdsevner på plads. 


Du har måske allerede indgået i studiegrupper på dit studie og ved derfor, at det kræver tålmodighed og fleksibilitet at arbejde tæt sammen med andre om en specifik opgave. Brug derfor dit studiegruppearbejde til at øve dine samarbejdsevner. Find ud af, hvilken rolle du oftest påtager i gruppearbejde og find frem til dine styrker og svagheder i lige præcis den rolle. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at en arbejdsgiver vil spørge specifikt ind til dine samarbejdsevner i en jobsamtale, og her er det vigtigt at kunne give et afklaret svar, som viser, at du har tænkt over dine evner til at samarbejde med andre. 

Strukturér dit CV og vis din selvstændighed

At kunne arbejde i et team er én ting. Arbejdsgiverne forventer ligeledes, at du som studentermedhjælper kan arbejde selvstændigt og struktureret med dine opgaver. Dette skyldes ofte, at din arbejdsgiver har travlt med at holde mange bolde i luften og derfor søger en studerende, som kan gå til opgaverne på struktureret og selvstændig vis. 

Hvis du gerne vil vise din potentielt kommende arbejdsgiver, hvor struktureret du er, er det en rigtig god idé at få styr på, hvordan du opstiller dit CV. Et flot og velskrevet CV udstråler nemlig både struktur og selvstændighed.

Få hjælp til at lave et flot og velstruktureret CV - tag vores CV test her

Få styr på Excel

På listens 6. plads ligger evnen til at mestre Excel, og det er der god grund til. Excel bliver nemlig brugt internt og eksternt i langt de fleste virksomheder og organisationer til bl.a. planlægning og oversigter, og derfor er det en rigtig god egenskab at være god til at redigere et Excel-ark. Modtager du ikke undervisning i brugen af Excel på dit studie, er det derfor en rigtig god idé at tage et Excel kursus. Der findes et hav af Excel kurser i hele landet - både til dig, der ingen erfaring har med programmet, og til dig, der gerne vil avancere dine evner. 

Om undersøgelsen

I alt er 561 jobannoncer gennemgået systematisk. Jobannoncerne inkluderer studiejobs indenfor en bred vifte af områder. I nogle tilfælde er lignende egenskaber nævnt med forskellige udtryk, og her har vi søgt på de forskellige udtryk og lagt dem sammen som én og samme kompetence.


Annoncer