Vis studentum.dk som: Mobile

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Se et CV eksempel her

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den helt rigtige vej for dig, der ønsker at skifte branche, ikke har særlig meget relevant erfaring eller har haft mange projektansættelser.

Som navnet siger, er et kompetence CV god til at fremhæve dine kompetencer, fremfor at fokusere på hvor du har været ansat og hvor længe. Gennem CVet vælger du selv hvilke kompetencer du finder relevante for stillingen du søger, og dermed bliver CVet meget mere skræddersyet fra jobansøgning til jobansøgning.

Vi har samlet en række råd, der kan vejlede dig til hvordan du får opstillet et godt CV, og nederst finder du også et eksempel på et kompetence CV.

Ved du hvilket CV der vil fungere godt til dig, og din karriere? Tag CV testen, og finde ud af om du skal lave et kompetence eller et kronologisk CV.

Tag CV testen her

Hvorfor lave et kompetence CV?

Et kompetence CV bliver også kaldet et funktionsopdelt CV, da du udvælger kompetencer som du vil sætte fokus på. Et kompetence CV bliver ofte foreslået til personer der har store huller i deres CV, gerne vil skifte branche eller på anden måde skiller sig lidt ud fra resten af feltet af ansøgere.

Ved at undgå det kronologiske CV, har du mulighed for at gøre arbejdsgiveren opmærksom på dine kompetencer og hvorfor du er en god til kandidat til stillingen, selvom din baggrund måske er anderledes.

En ulempe ved kompetence CVet, kan være, at arbejdsgiveren ikke kender denne type CV særlig godt, og derfor kun ser på din opstillede erfaring. Samtidig kan det være svært for arbejdsgiveren præcis at se, hvor god du er til de kompetencer du opstiller. Fordelen er, at du opstiller dine kompetencer samlet, og derfor skal læseren ikke lede efter dine kompetencer gennem flere ansættelser.

Hvis du er i tvivl om hvor godt et kompetence CV bliver taget imod, er det måske en god ide, at kombinere kompetence CV og det kronologiske CV. Sådan at du i starten skriver dine kompetencer, og hvorfor de er relevant for jobbet, og længere nede opsætter din erfaring i en kronologisk orden - ligesom du ville gøre i et kronologisk CV.

Hvordan laver man et kompetence CV?

Begynd gerne dit kompetence CV med dine personlige data, og skriv derefter et par linjer som kort resumere hvorfor du er interesseret i jobbet, og hvorfor du passer ind i stillingen med dine kompetencer. Det er her, du særligt skal sætte en ramme om den røde tråd i dine erfaringer, og forklare hvorfor du er interessant for stillingen, hvis du for eksempel ønsker at skifte retning, fra der hvor du er nu.

Herefter samler du alle de kompetencer, du mener er relevante for jobbet du søger. Fokuser på 3-5 kompetenceområder, som du mener er de vigtigste for jobbet. Under hver kompetence, beskriver du hvilken erfaring du har på området. Husk at fatte dig i korthed.

Du kan overveje at supplere kompetencerne med en liste over dine ansættelser, uddannelser, kurser mv. i omvendt kronologisk rækkefølge. På den måde har læseren stadig mulighed for at bevare et overblik, som ellers kan være ulempen ved et kompetence CV.

Se her, hvad du skal huske at gøre, lige meget hvilket CV du laver.

Se CV skabelon på et kompetence CV

Eksemplet på kompetence CVet er baseret på Louise Kristiansen, en fiktiv figur, som er nyuddannet cand.mag og ikke har meget erfaring bag sig.

I det følgende kan du læse hendes kompetence CV og få gode råd til, hvordan du kan opbygge dit CV:

Kompetence CV

Kompetence CV

Senest opdateret: 04 jul 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 22-11-2019

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder sig bedst, og hvad du kan få ud af at være med? Læs vores fem gode råd nedenfor og bliv klogere på, om Case Competitions er noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Fordele ved medlemskab i fagforening

Mange studerende er ikke medlem af en fagforening i løbet af deres studietid, og de mener desuden heller ikke, at det er nødvendigt. Dette er en stor fejl. Vi giver dig vejledning i dine fordele ved et studiemedlemsskab i en fagforening - lige fra billige forsikringer til karriererådgivning.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 22-05-2019

Danmarks bedste uddannelsesmulighed!

Er du lige blevet færdig med gymnasiet, og har du allerede nu ambitiøse karrieredrømme? Så kan det godt betale sig at bruge dit sabbatår på at blive fagligt dygtig.

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2018

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser.  Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Drømmer du om et job, hvor kompetencer som det at være social, have en god hukommelse og salgsfærdigheder, være stærk til at multi-taske 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Spor dig ind på din fremtid i vores karriereguides

Har du en idé om, hvad du vil arbejde med, men er du ikke sikker på, hvilke muligheder du har? Der er langt over 1.000 uddannelser i Danmark, og mange af dem kan føre til endnu flere forskellige jobtitler. Her på siden publicerer vi løbende nye karriereguides til forskellige brancher. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Et online CV er en god måde at booste din jobansøgning på. Se her, hvorfor og hvordan du bør lave en CV-hjemmeside i din kommende jobsøgning. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

10 fremtidsforudsigelser - Fra robotter til 3D-printet gourmetmad

Arbejdsmarkedet bevæger sig virkelig hurtigt og du skal holde dig opdateret, hvis du skal være klar til fremtiden. Allerede det seneste år har omkring hver fjerde lønmodtager fået et nyt job. Føler du dig klar? Læs med her, hvor vi gennemgår 10 fremtidsforudsigelser der kan præge, hvordan jobmarkedet ser ud om en bare 15-20 år.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 18-03-2014

Netværk dig til drømmejobbet

Du kan nu få adgang til et virtuelt jobmarked og opbygge et professionelt netværk ved at nå ud til de helt rigtige mennesker og holde dig ajour med nye trends og medier. Ved at opbygge et professionelt netværk af ligesindede, kan du vise potentielle arbejdsgivere din passion og interesse for dit felt. Her får du 5 tips til at komme i gang.

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2019

Den ultimative guide til Case Competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby