Vis studentum.dk som: Mobile

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om pladserne på Jurastudiet i både København, Aarhus, Odense og Aalborg. I 2018 var adgangskvotienten højere end nogensinde, og man skulle have et snit på 9,7 for at sikre sig en af de attraktive pladser. Hvis du drømmer om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer, kan der derfor være gode grunde til at søge ind via kvote 2 – men også her er der hård konkurrence, og kun de ansøgere, der har gjort en aktiv indsats for at opkvalificere sin juridiske viden, bliver optaget.

For kvote 2-ansøgere har det aldrig været sværere at komme gennem nåleøjet. Sidste år modtog Købehavns Universitet fx 849 ansøgninger til deres 76 kvote 2-pladser til jurastudiet. Derfor er det enormt vigtigt, at du bruger dit sabbatår på adgangsgivende aktiviteter, hvis jura står højest på din ønskeseddel.

Sådan siger Tina Kepka, der er direktør og daglig leder af uddannelsescenteret Jurainstituttet.

Der er et stadigt større pres på danske studenter, der gerne vil ind på jura via kvote 2, og de høje krav til ansøgernes juridiske forhåndsviden og erfaring afholder mange fra at sende en ansøgning. Men sådan behøver det ikke at være, forklarer Tina. Jurainstituttet udbyder nemlig et uddannelsesforløb på 6 måneder, der specifikt er designet for at øge dine chancer for optag på de juridiske universitetsuddannelser gennem kvote 2, siger Tina og uddyber: 

På uddannelsen får vores studerende en grundig og alsidig indsigt i en række juridiske discipliner på et fagligt og teoretisk plan. Desuden får de hjælp og viden til at skrive en skarp kvote 2-ansøgning, for uanset hvor gode erfaringer man har med sig i rygsækken, bliver man ikke optaget, hvis ansøgningen halter. Vi prioriterer også at træne andre kompetencer end de rent juridiske for at forberede vores studerende til et akademisk studie.

Tina pointerer, at Jurainstituttets fornemmeste opgave er at give dig som studerende de bedste forudsætninger for faglig udvikling på allerhøjeste niveau, samtidig med at du bliver mødt i øjenhøjde og hjulpet gennem pensum henover de seks måneder, uddannelsen varer:

Vi gør meget for at skabe et fællesskab på uddannelsen. Det sker mere eller mindre naturligt i klasseundervisningen, der varetages af topkvalificerede kandidatstuderende fra jurastudiet. Det betyder, at vores studerende ikke bare får kompetent undervisning, de får også et netværk og mulighed for at spørge ind til, hvad det rent faktisk vil sige at læse jura på universitetet.

Jurainstituttet har sagt held og lykke til et hold på 42 studerende, der har søgt ind via kvote 2 her i 2019. Deres tilbagemeldinger taler deres eget tydelige sprog. I en intern evaluering af uddannelsen siger et par af de studerende om forløbet:

Det har været dygtige undervisere, som ikke bare har været gode til at undervise og lære fra sig, men også til at fortælle og svare på spørgsmål om jurastudiet. Det er rigtig fint, at det er unge undervisere, som netop stadig studerer jura, da de ved alt om hvad det vil sige at studere på jurastudiet. Man kunne fornemme, at de havde specialviden indenfor det fag.

Sådan siger én af de studerende fra Jura Akademiet.

En anden studerende påpeger, at:

Det har været et kæmpe plus, at man har fået hjælp til kvote 2-ansøgningen. Det er ikke hovedårsagen til, at man tager uddannelsen, men derfor er det blot en ekstra bonus, at man får hjælp til ansøgningen.

Hvis du vil vide mere om Jura Akademiet kan du læse mere her. Du kan også kontakte Jurainstituttets studievejledning på +45 70 22 07 45.

Hvis ikke dine drømme om at blive jurist kommer til at gå i opfyldelse, er der mange andre måder, du kan komme til at arbejde indenfor det juridiske felt. Jurainstituttet har andre uddannelser, som vil udbygge dine kompetencer, så du kan præsentere en solid, juridisk værktøjskasse til en nuværende eller kommende arbejdsgiver. Det kan fx være som juridisk sagsbehandler, der kan give adgang til at blive advokatens højre hånd eller sagsbehandler i forsikringsselskaber, ministerier, politiet, domstolene, banker, NGO´er ejendomsselskaber og massevis af andre erhverv.

Du kan læse mere om Jurainstituttets uddannelser på her.

Senest opdateret: 09 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-09-2015

EUX-uddannelsen

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Alt du skal vide om TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Kvote 2 på Psykologi

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-08-2019

Eksempel på kvote 2 ansøgning: Jordemoder

Vil du gerne søge ind på jordemoderuddannelsen og lærer alt om graviditet, fødsel og barsel? Men er du i tvivl om du har snittet? Se et eksempel på en motiveret ansøgning her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

De mest prestigefyldte jobs i Danmark - Er dit et af dem?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Guide til sprogtests før uddannelse i udlandet

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 11-09-2019

Sådan kommer du ind på jordemoderstudiet gennem kvote 2

Vi har lavet denne guide til dig, hvor vi samler alt, hvad du behøver at vide for at kunne søge ind på jordemoderstudiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Topliste over jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv