Vis studentum.dk som: Mobile

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om pladserne på Jurastudiet i både København, Aarhus, Odense og Aalborg. I 2018 var adgangskvotienten højere end nogensinde, og man skulle have et snit på 9,7 for at sikre sig en af de attraktive pladser. Hvis du drømmer om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer, kan der derfor være gode grunde til at søge ind via kvote 2 – men også her er der hård konkurrence, og kun de ansøgere, der har gjort en aktiv indsats for at opkvalificere sin juridiske viden, bliver optaget.

For kvote 2-ansøgere har det aldrig været sværere at komme gennem nåleøjet. Sidste år modtog Købehavns Universitet fx 849 ansøgninger til deres 76 kvote 2-pladser til jurastudiet. Derfor er det enormt vigtigt, at du bruger dit sabbatår på adgangsgivende aktiviteter, hvis jura står højest på din ønskeseddel.

Sådan siger Tina Kepka, der er direktør og daglig leder af uddannelsescenteret Jurainstituttet.

Der er et stadigt større pres på danske studenter, der gerne vil ind på jura via kvote 2, og de høje krav til ansøgernes juridiske forhåndsviden og erfaring afholder mange fra at sende en ansøgning. Men sådan behøver det ikke at være, forklarer Tina. Jurainstituttet udbyder nemlig et uddannelsesforløb på 6 måneder, der specifikt er designet for at øge dine chancer for optag på de juridiske universitetsuddannelser gennem kvote 2, siger Tina og uddyber: 

På uddannelsen får vores studerende en grundig og alsidig indsigt i en række juridiske discipliner på et fagligt og teoretisk plan. Desuden får de hjælp og viden til at skrive en skarp kvote 2-ansøgning, for uanset hvor gode erfaringer man har med sig i rygsækken, bliver man ikke optaget, hvis ansøgningen halter. Vi prioriterer også at træne andre kompetencer end de rent juridiske for at forberede vores studerende til et akademisk studie.

Tina pointerer, at Jurainstituttets fornemmeste opgave er at give dig som studerende de bedste forudsætninger for faglig udvikling på allerhøjeste niveau, samtidig med at du bliver mødt i øjenhøjde og hjulpet gennem pensum henover de seks måneder, uddannelsen varer:

Vi gør meget for at skabe et fællesskab på uddannelsen. Det sker mere eller mindre naturligt i klasseundervisningen, der varetages af topkvalificerede kandidatstuderende fra jurastudiet. Det betyder, at vores studerende ikke bare får kompetent undervisning, de får også et netværk og mulighed for at spørge ind til, hvad det rent faktisk vil sige at læse jura på universitetet.

Jurainstituttet har sagt held og lykke til et hold på 42 studerende, der har søgt ind via kvote 2 her i 2019. Deres tilbagemeldinger taler deres eget tydelige sprog. I en intern evaluering af uddannelsen siger et par af de studerende om forløbet:

Det har været dygtige undervisere, som ikke bare har været gode til at undervise og lære fra sig, men også til at fortælle og svare på spørgsmål om jurastudiet. Det er rigtig fint, at det er unge undervisere, som netop stadig studerer jura, da de ved alt om hvad det vil sige at studere på jurastudiet. Man kunne fornemme, at de havde specialviden indenfor det fag.

Sådan siger én af de studerende fra Jura Akademiet.

En anden studerende påpeger, at:

Det har været et kæmpe plus, at man har fået hjælp til kvote 2-ansøgningen. Det er ikke hovedårsagen til, at man tager uddannelsen, men derfor er det blot en ekstra bonus, at man får hjælp til ansøgningen.

Hvis du vil vide mere om Jura Akademiet kan du læse mere her. Du kan også kontakte Jurainstituttets studievejledning på +45 70 22 07 45.

Hvis ikke dine drømme om at blive jurist kommer til at gå i opfyldelse, er der mange andre måder, du kan komme til at arbejde indenfor det juridiske felt. Jurainstituttet har andre uddannelser, som vil udbygge dine kompetencer, så du kan præsentere en solid, juridisk værktøjskasse til en nuværende eller kommende arbejdsgiver. Det kan fx være som juridisk sagsbehandler, der kan give adgang til at blive advokatens højre hånd eller sagsbehandler i forsikringsselskaber, ministerier, politiet, domstolene, banker, NGO´er ejendomsselskaber og massevis af andre erhverv.

Du kan læse mere om Jurainstituttets uddannelser på her.

Senest opdateret: 09 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Få inspiration til dit studievalg med 3 trins-guiden

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Når din uddannelsesdrøm skydes i sænk af regeringen

Over 2000 unge blev ikke optaget på deres drømme-erhvervsuddannelse i 2015. Studentum har været på besøg på Københavns Tekniske Skole (KTS). Se med og find ud af, hvad eleverne mener om karakterkrav ved optagelse på en erhvervsuddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg og jobmuligheder

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år ved ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 11-09-2019

Sådan kommer du ind på jordemoderstudiet gennem kvote 2

Vi har lavet denne guide til dig, hvor vi samler alt, hvad du behøver at vide for at kunne søge ind på jordemoderstudiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv