Vis studentum.dk som: Mobile

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om pladserne på Jurastudiet i både København, Aarhus, Odense og Aalborg. I 2018 var adgangskvotienten højere end nogensinde, og man skulle have et snit på 9,7 for at sikre sig en af de attraktive pladser. Hvis du drømmer om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer, kan der derfor være gode grunde til at søge ind via kvote 2 – men også her er der hård konkurrence, og kun de ansøgere, der har gjort en aktiv indsats for at opkvalificere sin juridiske viden, bliver optaget.

For kvote 2-ansøgere har det aldrig været sværere at komme gennem nåleøjet. Sidste år modtog Købehavns Universitet fx 849 ansøgninger til deres 76 kvote 2-pladser til jurastudiet. Derfor er det enormt vigtigt, at du bruger dit sabbatår på adgangsgivende aktiviteter, hvis jura står højest på din ønskeseddel.

Sådan siger Tina Kepka, der er direktør og daglig leder af uddannelsescenteret Jurainstituttet.

Der er et stadigt større pres på danske studenter, der gerne vil ind på jura via kvote 2, og de høje krav til ansøgernes juridiske forhåndsviden og erfaring afholder mange fra at sende en ansøgning. Men sådan behøver det ikke at være, forklarer Tina. Jurainstituttet udbyder nemlig et uddannelsesforløb på 6 måneder, der specifikt er designet for at øge dine chancer for optag på de juridiske universitetsuddannelser gennem kvote 2, siger Tina og uddyber: 

På uddannelsen får vores studerende en grundig og alsidig indsigt i en række juridiske discipliner på et fagligt og teoretisk plan. Desuden får de hjælp og viden til at skrive en skarp kvote 2-ansøgning, for uanset hvor gode erfaringer man har med sig i rygsækken, bliver man ikke optaget, hvis ansøgningen halter. Vi prioriterer også at træne andre kompetencer end de rent juridiske for at forberede vores studerende til et akademisk studie.

Tina pointerer, at Jurainstituttets fornemmeste opgave er at give dig som studerende de bedste forudsætninger for faglig udvikling på allerhøjeste niveau, samtidig med at du bliver mødt i øjenhøjde og hjulpet gennem pensum henover de seks måneder, uddannelsen varer:

Vi gør meget for at skabe et fællesskab på uddannelsen. Det sker mere eller mindre naturligt i klasseundervisningen, der varetages af topkvalificerede kandidatstuderende fra jurastudiet. Det betyder, at vores studerende ikke bare får kompetent undervisning, de får også et netværk og mulighed for at spørge ind til, hvad det rent faktisk vil sige at læse jura på universitetet.

Jurainstituttet har sagt held og lykke til et hold på 42 studerende, der har søgt ind via kvote 2 her i 2019. Deres tilbagemeldinger taler deres eget tydelige sprog. I en intern evaluering af uddannelsen siger et par af de studerende om forløbet:

Det har været dygtige undervisere, som ikke bare har været gode til at undervise og lære fra sig, men også til at fortælle og svare på spørgsmål om jurastudiet. Det er rigtig fint, at det er unge undervisere, som netop stadig studerer jura, da de ved alt om hvad det vil sige at studere på jurastudiet. Man kunne fornemme, at de havde specialviden indenfor det fag.

Sådan siger én af de studerende fra Jura Akademiet.

En anden studerende påpeger, at:

Det har været et kæmpe plus, at man har fået hjælp til kvote 2-ansøgningen. Det er ikke hovedårsagen til, at man tager uddannelsen, men derfor er det blot en ekstra bonus, at man får hjælp til ansøgningen.

Hvis du vil vide mere om Jura Akademiet kan du læse mere her. Du kan også kontakte Jurainstituttets studievejledning på +45 70 22 07 45.

Hvis ikke dine drømme om at blive jurist kommer til at gå i opfyldelse, er der mange andre måder, du kan komme til at arbejde indenfor det juridiske felt. Jurainstituttet har andre uddannelser, som vil udbygge dine kompetencer, så du kan præsentere en solid, juridisk værktøjskasse til en nuværende eller kommende arbejdsgiver. Det kan fx være som juridisk sagsbehandler, der kan give adgang til at blive advokatens højre hånd eller sagsbehandler i forsikringsselskaber, ministerier, politiet, domstolene, banker, NGO´er ejendomsselskaber og massevis af andre erhverv.

Du kan læse mere om Jurainstituttets uddannelser på her.

Senest opdateret: 09 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2019

De mest søgte uddannelser

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Interview med EVA om optagelse på de videregående uddannelser

Hvordan sikrer man, at det er de bedst egnede, der slipper igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Det har Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) undersøgt via en række analyser af optagesystemet i de seneste år. Analyserne viser, at karaktergennemsnittet fra den gymnasiale uddannelse er en markant indikator for, om den studiesøgende vil klare sig godt på universitetet og komme i job efterfølgende. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

EUX-uddannelsen

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Sabbatår, uddannelse og drømme om det frie liv

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Læs medicin i udlandet - en alternativ vej til din drømmeuddannelse

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS - International English Language Testing System

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Sværeste uddannelse - Guide til de sværeste at blive optaget på

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

Fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i udviklingen og dine muligheder på uddannelsesområdet.
Test dig selv