Vis studentum.dk som: Mobile

Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om pladserne på Jurastudiet i både København, Aarhus, Odense og Aalborg. I 2018 var adgangskvotienten højere end nogensinde, og man skulle have et snit på 9,7 for at sikre sig en af de attraktive pladser. Hvis du drømmer om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer, kan der derfor være gode grunde til at søge ind via kvote 2 – men også her er der hård konkurrence, og kun de ansøgere, der har gjort en aktiv indsats for at opkvalificere sin juridiske viden, bliver optaget.

For kvote 2-ansøgere har det aldrig været sværere at komme gennem nåleøjet. Sidste år modtog Købehavns Universitet fx 849 ansøgninger til deres 76 kvote 2-pladser til jurastudiet. Derfor er det enormt vigtigt, at du bruger dit sabbatår på adgangsgivende aktiviteter, hvis jura står højest på din ønskeseddel.

Sådan siger Tina Kepka, der er direktør og daglig leder af uddannelsescenteret Jurainstituttet.

Der er et stadigt større pres på danske studenter, der gerne vil ind på jura via kvote 2, og de høje krav til ansøgernes juridiske forhåndsviden og erfaring afholder mange fra at sende en ansøgning. Men sådan behøver det ikke at være, forklarer Tina. Jurainstituttet udbyder nemlig et uddannelsesforløb på 6 måneder, der specifikt er designet for at øge dine chancer for optag på de juridiske universitetsuddannelser gennem kvote 2, siger Tina og uddyber: 

På uddannelsen får vores studerende en grundig og alsidig indsigt i en række juridiske discipliner på et fagligt og teoretisk plan. Desuden får de hjælp og viden til at skrive en skarp kvote 2-ansøgning, for uanset hvor gode erfaringer man har med sig i rygsækken, bliver man ikke optaget, hvis ansøgningen halter. Vi prioriterer også at træne andre kompetencer end de rent juridiske for at forberede vores studerende til et akademisk studie.

Tina pointerer, at Jurainstituttets fornemmeste opgave er at give dig som studerende de bedste forudsætninger for faglig udvikling på allerhøjeste niveau, samtidig med at du bliver mødt i øjenhøjde og hjulpet gennem pensum henover de seks måneder, uddannelsen varer:

Vi gør meget for at skabe et fællesskab på uddannelsen. Det sker mere eller mindre naturligt i klasseundervisningen, der varetages af topkvalificerede kandidatstuderende fra jurastudiet. Det betyder, at vores studerende ikke bare får kompetent undervisning, de får også et netværk og mulighed for at spørge ind til, hvad det rent faktisk vil sige at læse jura på universitetet.

Jurainstituttet har sagt held og lykke til et hold på 42 studerende, der har søgt ind via kvote 2 her i 2019. Deres tilbagemeldinger taler deres eget tydelige sprog. I en intern evaluering af uddannelsen siger et par af de studerende om forløbet:

Det har været dygtige undervisere, som ikke bare har været gode til at undervise og lære fra sig, men også til at fortælle og svare på spørgsmål om jurastudiet. Det er rigtig fint, at det er unge undervisere, som netop stadig studerer jura, da de ved alt om hvad det vil sige at studere på jurastudiet. Man kunne fornemme, at de havde specialviden indenfor det fag.

Sådan siger én af de studerende fra Jura Akademiet.

En anden studerende påpeger, at:

Det har været et kæmpe plus, at man har fået hjælp til kvote 2-ansøgningen. Det er ikke hovedårsagen til, at man tager uddannelsen, men derfor er det blot en ekstra bonus, at man får hjælp til ansøgningen.

Hvis du vil vide mere om Jura Akademiet kan du læse mere her. Du kan også kontakte Jurainstituttets studievejledning på +45 70 22 07 45.

Hvis ikke dine drømme om at blive jurist kommer til at gå i opfyldelse, er der mange andre måder, du kan komme til at arbejde indenfor det juridiske felt. Jurainstituttet har andre uddannelser, som vil udbygge dine kompetencer, så du kan præsentere en solid, juridisk værktøjskasse til en nuværende eller kommende arbejdsgiver. Det kan fx være som juridisk sagsbehandler, der kan give adgang til at blive advokatens højre hånd eller sagsbehandler i forsikringsselskaber, ministerier, politiet, domstolene, banker, NGO´er ejendomsselskaber og massevis af andre erhverv.

Du kan læse mere om Jurainstituttets uddannelser på her.

Senest opdateret: 09 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 08-08-2019

Kom du ikke ind? Du kan stadig søge en ledig studieplads

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Hvilken uddannelse passer til dig?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - Graduate Management Admission Test

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Interview med EVA om optagelse på de videregående uddannelser

Hvordan sikrer man, at det er de bedst egnede, der slipper igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Det har Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) undersøgt via en række analyser af optagesystemet i de seneste år. Analyserne viser, at karaktergennemsnittet fra den gymnasiale uddannelse er en markant indikator for, om den studiesøgende vil klare sig godt på universitetet og komme i job efterfølgende. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan kommer du ind på HA Kom gennem kvote 2

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-02-2019

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2016

Karriereguide: Pædagogik, undervisning og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

6 uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Se et eksempel på den gode kvote 2-ansøgning

Sidder du og sveder over den motiverede ansøgning? Så er du ikke alene. Hvert år sidder mange kvote 2 ansøgere i akkurat samme situation, som dig. Vi giver dig her et eksempel på, hvordan din motiverede ansøgning kan se ud.

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2016

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-09-2019

Sådan kommer du ind på jordemoderstudiet gennem kvote 2

Vi har lavet denne guide til dig, hvor vi samler alt, hvad du behøver at vide for at kunne søge ind på jordemoderstudiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Når din uddannelsesdrøm skydes i sænk af regeringen

Over 2000 unge blev ikke optaget på deres drømme-erhvervsuddannelse i 2015. Studentum har været på besøg på Københavns Tekniske Skole (KTS). Se med og find ud af, hvad eleverne mener om karakterkrav ved optagelse på en erhvervsuddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelser med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby