Sådan lever du bæredygtigt som studerende

#iLoveGlobalGoals

Hvis du bare bevæger dig lidt rundt på Twitter, er du formentlig stødt på hashtagget #iLoveGlobalGoals. Det giver næsten sig selv, at de 17 verdensmål og bæredygtighed er omdrejningspunktet for dets eksistens, men hvad går det her tag ud på, og hvordan støtter du egentlig op omkring målene? Det giver vi dig svaret på lige her.

Bag hashtagget #iLoveGlobalGoals finder du en bevægelse af selvsamme navn, hvis mission netop er bæredygtig udvikling lokalt såvel som globalt.

Bevægelsen er skabt af det danske konsulenthus, Hansen og Ersbøll Agenda, ud fra devisen om, at hvis vi skal nå at indfrie FN’s 17 verdensmål inden 2030, så må vi stå sammen og løfte ansvaret for vores planet kollektivt.

Se, hvordan du kan støtte op omkring FN’s 17 verdensmål her.

Blandt de 17 mål er der blandt andet visioner for Nul sult, Ligestilling, Økonomisk Vækst og Fredelige og Retfærdige Institutioner og Samfund. Alle 17 er de erklæringer, der potentielt set har den iboende kraft til at bekæmpe fattigdom, ulighed og klimaændringer.

Sådan lever du bæredygtigt i din hverdag

For, at vi når i mål, er vi dog nødt til at stå sammen og alle som én gøre vores for at træffe så bæredygtige valg som overhovedet muligt. Men, hvordan gør man så allerbedst det, når man er studerende? Det giver Sara Rønning-Bæk, der er talsperson i iLoveGlobalGoals-bevægelsen et bud på her. Ifølge hende er det alfa omega, at unge går forrest i kampen og tager ejerskab for at nå Verdensmålene:

Som privatperson kan du f.eks. ændre dine forbrugsvaner eller stemme på politikere, der støtter op om Verdensmålene. Det kan også være, du vælger en uddannelse, der gør det muligt at bidrage aktivt til en bæredygtig fremtid. Når vi så ændrer vaner, skal vi huske at fortælle andre om det. Folk begynder oftest at tage bæredygtige valg i hverdagen, når de kan se, at andre gøre det samme. Så fortæl omverden, at du gør noget. Både i virkeligheden og på sociale medier. På den måde kan du være med til at skabe en kædereaktion. Det er lige præcis det, vi arbejder for: At skabe en stærk, ungdomsdrevet bevægelse for Verdensmålene.

Sara Rønning-Bæk, talsperson i iLoveGlobalGoals

Showcase din bæredygtige livsstil med 5 hashtags

Udover moderhashtagget #iLoveGlobalGoals, arbejder Sara og bevægelsen for at sprede 5 mere specifikke hashtags, så du har mulighed for at vise, hvordan du - med bevidste valg - lever bæredygtig og støtter op omkring de 17 Verdensmål. 

Tager du altså bevidste tiltag i brug i forhold til dine forbrugsvaner -det være sig alt lige køb af økologiske, nedbrydelige varer, affaldssortering, genbrug til en stemme på en særligt grøn politiker eller arbejde for en organisation, der sætter imødekommelsen af Verdensmålene højt - så sørg for at showcase det, så dine venner og følgere ser det og forhåbentlig følger trop.

5 hashtags, der viser, hvordan du tager bæredygtigt ansvar

#iVoteGlobalGoals: Vis, at du bidrager til bæredygtighed i dine politiske valg

#iBuyGlobalGoals: Vis, at du bidrager til bæredygtighed i dine forbrugsvaner.

#iLiveGlobalGoals: Vis, at du bidrager til bæredygtighed i din hverdag og ferier.

#iInvestGlobalGoals: Vis, at du bidrager til bæredygtighed i dine økonomiske valg.

#iWorkGlobalGoals: Vis, at du bidrager til bæredygtighed i dit studie- og jobvalg. 

Du kan læse meget mere om bevægelsen iLoveGlobalGoals her. Os her på Studentum.dk saluterer dit engagement i de 17 Verdensmål og ønsker dig Happy Tweeting!

Senest opdateret: 04 dec 2018