Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her.

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her! Virksomheder af i dag er nemlig på jagt efter kandidater, der både er selvstændige, proaktive og har stærke interkulturelle kompetencer.

Det er lige netop nogle af disse kompetencer som et udlandsophold fostrer hos dig, og for at overbevise dig op, at du skal læse i udlandet har vi uddybet dem herunder:  

Du lærer at trives udenfor din komfortzone

Succes er nærmest synonymt med udvikling. Og du udvikler dig især, når du bevæger dig uden for din komfortzone.

Der er nærmest intet mere frygtindgydende end at rejse langt væk fra familier, venner og faste rutiner, men vi lover dig, at det gør underværker for din udvikling.

Det at skulle navigere i et nyt land, en ny kultur og på et andet sprog lærer dig ikke bare at stå på egne ben, men også at navigere i et omskifteligt og dynamisk miljø. Sagt anderledes, så lærer du at trives i det uvisse.

Når du studerer i udlandet lærer du nemlig at give slip på dine forventninger om, at tingene er som de plejer. Det er virkelig en evne, der er værd at dyrke, da du med den får mod til at opnå store og krævende ting udenfor din komfortzone. Du undgår at føle sentimentalitet, håbløshed og selvmedlidenhed, fordi du har forberedt dig på det uvisse.

Tværkulturel kommunikation er essentielt

Det at studere i udlandet gearer dig til at navigere i et internationalt miljø, hvor forskelligheder hyldes.

Med en sund indsats og gå-på-mod vil du få venner i løbet af dit ophold, som er ligeså nysgerrige som dig selv, og sammen vil I gå på jagt i hinandens kulturelle ophav.

Det er med til at gøre dig kulturelt kompetent og i stand til at indgå i hvilken som helst international og interkulturel sammenhæng.

Det vil gavne dig i din fremtidige karriere, fordi du vil have nemt ved at indgå i alle mulige relationer. Et udlandsophold gør dig stand til at læse og inteagerer med dine omgivelser på tværs af kulturer.

Du bliver selvstændig fra day one

Når du vælger at studere i udlandet, vælger du også at flytte dig fysisk fra dit umiddelbare supportsystem. Det betyder, at du er tvunget til at tage dig af alting selv.

Det kan være alt lige fra at finde ud af, hvordan du skriver dig op til undervisning på dit nye universitet til at holde styr på din økonomi og det at finde rundt i din nye by.

Alle de problemstillinger og udfordringer du er nødt til at tage dig af i løbet af dit udlandsophold er samtidig med til at klæde dig på til dit første job. Du ved nemlig allerede, hvordan du selvstændigt skal klare dine opgaver, ligesom du ikke er bange for at blive kastet ud i en ny situation.

Er du overbevist?

Nu, hvor du er blevet introduceret til, hvordan et udlandsophold er med til at klæde dig på til en succcesfuld karriere, er det måske tid til at begynde din rejse? Vi har samlet udbuddet af dine mange muligheder, så tjek vores liste over udlandsstudier ud og find det helt rigtige for dig.  

Du kan med fordel også kigge i vores artikelsektion omkring udlandsophold for både inspiration og vejledning.

Se mere i vores udlandsguide lige her


Annoncer