Vis studentum.dk som: Mobile

Derfor skal du være Au Pair i dit sabbatår

Drømmer du om at bo i et andet land? Og vil du gerne have et nyt sprog og en anden kultur helt ind under huden? Så kan du overveje at blive Au Pair i dit sabbatår.

Bliv Au Pair og kom ind under huden på en anden kultur

At være Au Pair er din mulighed for at prøve at bo i udlandet hos en værtsfamilie, hvor du skal tage dig af deres børn og hjælpe til med husholdningen. Ved at flytte ind og bo hos en lokal familie, får du lov til at komme helt ind under huden på en anden kultur, lære et nyt sprog og opleve, hvordan det er at bo i udlandet. 

Det er unik og ideel mulighed for dig, der gerne vil bo og arbejde langt væk hjemmefra uden nødvendigvis at have en stor opsparing på din bankkonto. Samtidig er der en sikkerhed i, at der er en værtsfamilie, som venter på dig i lufthavnen, når du ankommer, og som glæder sig til at tage imod dig.

Du vil samtidig få en anderledes oplevelse end, når du rejser ud i verden som turist eller backpacker. Som Au Pair vil du nemlig blive introduceret til familietraditioner og deres hverdagsliv, og du vil dermed indgå som en del af familien og opbygge en større forståelse for deres familieliv og kultur. 

1. Få en bonusfamilie i udlandet

Som Au Pair flytter du ind hos en værtsfamilie og bliver en del af deres hverdag og familieliv. Samtidig består dit arbejde i at passe familiens børn, som du knytter et helt særligt bånd med, fordi du bruger meget tid med dem om hver dag. Det er dig, der henter børnene fra skole eller instituion, tager dem til fritidsaktiviteter, laver lektier med dem og meget mere. 

Om aftenen og i weekenderne bruger du også tid med familien. Du vil tage del i deres højtider, familietraditioner og weekendaktiviteter, og dermed blive en integreret del af deres familie.

De fleste Au Pair-ophold varer ca. 1 år, men det dog ikke usædvanligt, at mange holder kontakten med værtsfamilien efter endt ophold. Som Au Pair får du altså en bonusfamilie i udlandet, og du danner en relation for livet.  

2. Oplev et land på en ny måde

Som Au Pair flytter du til et andet land og for en periode bliver det dit nye hjem. Derfor gælder det også om at udnytte weekenderne til at rejse rundt i landet, tage på ture og opleve alt, hvad det har at byde på.

Sammen med dine nye veninder, kan I planlægge steder I gerne vil se og opleve under jeres ophold. Ved at rejse sammen skaber I nye minder og lærer hinanden bedre at kende, fordi I kommer væk fra hverdagen og kan gøre lige, hvad I har lyst til. 

3. Du kan mere, end du tror

Det er et stort ansvar at være Au Pair. Du tager dig af nogle andres børn, og det kan godt virke angstprovokerende i begyndelsen. Derfor er det også vigtigt, at du tager dit job alvorligt og går til det med ydmyghed og stor respekt. 

Til gengæld finder du også ud af, at du kan mere, end du selv tror, fordi du vokser med opgaven og bliver mere moden. 

4. Få venner fra hele verden

Som Au Pair får du ikke blot en ekstra familie, du bliver også en del af et netværk med andre Au Pairs fra hele verden. I vil komme til at udvikle et særligt sammenhold, fordi I kan dele oplevelser, erfaringer, frustrationer og glæder med hinanden, da I deler samme job. Da I alle er rejst ud i verden alene, vil I derfor også være opsøgende overfor hinanden og søge nye venskaber, som kan udvikle sig til stærke bånd i fremtiden. 

Kilder det i maven, og får du lyst til at rejse ud i verden som Au Pair i dit sabbatår? Så læs med her, hvor du kan finde mere information om, hvad det vil sige at være au pair. 

Senest opdateret: 21 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-06-2020

9 ideer til dig, der ikke kom ind på studiet

Har du ikke fået det svar du ønskede, da du søgte studieplads? Vi har samlet 9 gode ideer til hvad du kan få tiden til at gå med det næste år.

Læs mere
Sidst opdateret 13-09-2019

Au Pair: Læs om Simones oplevelser som Au Pair i USA

Har du hørt om unge, der rejser ud i verden som Au Pairs for at arbejde og bo i udlandet hos en lokal værtsfamilie? Går du nu og overvejer, om det kunne være noget for dig?  Her kan du møde Simone Eriksen, da rejste til USA som Au Pair i hendes sabbatår. Simone valgte at blive Au Pair, da hun var tiltrukket af muligheden for at opleve USA gennem en lokal familie og arbejde med børn.
Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2019

Bliv Au Pair - En unik udlandsoplevelse i dit sabbatår

Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet for en periode? Vil du gerne styrke dine sproglige færdigheder og opleve en kultur tæt på? Så skulle du måske overveje blive Au Pair. Som Au Pair får du en unik oplevelse ved at arbejde og bo i udlandet, og det giver samtidig erfaring, som fremmer CV’et og styrker dine fremtidige karrieremuligheder. At være Au Pair er dermed en investering i dig selv og i ...
Læs mere