Derfor skal du være Au Pair i dit sabbatår

Er du netop færdig med gymnasiet, og går du og overvejer, hvad du vil lave i dit sabbatår? Drømmer du om at bo i et andet land? Så skulle du overveje at blive Au Pair. 

Drømmer du om at bo i et andet land? Og vil du gerne have et nyt sprog og en anden kultur helt ind under huden? Så kan du overveje at blive Au Pair i dit sabbatår.

Bliv Au Pair og kom ind under huden på en anden kultur

At være Au Pair er din mulighed for at prøve at bo i udlandet hos en værtsfamilie, hvor du skal tage dig af deres børn og hjælpe til med husholdningen. Ved at flytte ind og bo hos en lokal familie, får du lov til at komme helt ind under huden på en anden kultur, lære et nyt sprog og opleve, hvordan det er at bo i udlandet. 

Det er unik og ideel mulighed for dig, der gerne vil bo og arbejde langt væk hjemmefra uden nødvendigvis at have en stor opsparing på din bankkonto. Samtidig er der en sikkerhed i, at der er en værtsfamilie, som venter på dig i lufthavnen, når du ankommer, og som glæder sig til at tage imod dig.

Du vil samtidig få en anderledes oplevelse end, når du rejser ud i verden som turist eller backpacker. Som Au Pair vil du nemlig blive introduceret til familietraditioner og deres hverdagsliv, og du vil dermed indgå som en del af familien og opbygge en større forståelse for deres familieliv og kultur. 

1. Få en bonusfamilie i udlandet

Som Au Pair flytter du ind hos en værtsfamilie og bliver en del af deres hverdag og familieliv. Samtidig består dit arbejde i at passe familiens børn, som du knytter et helt særligt bånd med, fordi du bruger meget tid med dem om hver dag. Det er dig, der henter børnene fra skole eller instituion, tager dem til fritidsaktiviteter, laver lektier med dem og meget mere. 

Om aftenen og i weekenderne bruger du også tid med familien. Du vil tage del i deres højtider, familietraditioner og weekendaktiviteter, og dermed blive en integreret del af deres familie.

De fleste Au Pair-ophold varer ca. 1 år, men det dog ikke usædvanligt, at mange holder kontakten med værtsfamilien efter endt ophold. Som Au Pair får du altså en bonusfamilie i udlandet, og du danner en relation for livet.  

2. Oplev et land på en ny måde

Som Au Pair flytter du til et andet land og for en periode bliver det dit nye hjem. Derfor gælder det også om at udnytte weekenderne til at rejse rundt i landet, tage på ture og opleve alt, hvad det har at byde på.

Sammen med dine nye veninder, kan I planlægge steder I gerne vil se og opleve under jeres ophold. Ved at rejse sammen skaber I nye minder og lærer hinanden bedre at kende, fordi I kommer væk fra hverdagen og kan gøre lige, hvad I har lyst til. 

3. Du kan mere, end du tror

Det er et stort ansvar at være Au Pair. Du tager dig af nogle andres børn, og det kan godt virke angstprovokerende i begyndelsen. Derfor er det også vigtigt, at du tager dit job alvorligt og går til det med ydmyghed og stor respekt. 

Til gengæld finder du også ud af, at du kan mere, end du selv tror, fordi du vokser med opgaven og bliver mere moden. 

4. Få venner fra hele verden

Som Au Pair får du ikke blot en ekstra familie, du bliver også en del af et netværk med andre Au Pairs fra hele verden. I vil komme til at udvikle et særligt sammenhold, fordi I kan dele oplevelser, erfaringer, frustrationer og glæder med hinanden, da I deler samme job. Da I alle er rejst ud i verden alene, vil I derfor også være opsøgende overfor hinanden og søge nye venskaber, som kan udvikle sig til stærke bånd i fremtiden. 

Kilder det i maven, og får du lyst til at rejse ud i verden som Au Pair i dit sabbatår? Så læs med her, hvor du kan finde mere information om, hvad det vil sige at være au pair. 


Annoncer