Vis studentum.dk som: Mobile

Derfor skal du tage et praktikophold i it-branchen

Vil du gerne gøre karriere inden for IT-branchen? Så er et praktikophold, hvor du lige får lov til at snuse til feltet altså en rigtig god investering. Det kan Maria Brunsgård Andreassen skrive under på. Hun rejste til Berlin for at være i praktik hos Right People Group i 6 måneder. En periode, der skulle vise sig at være den mest lærerige i hendes liv. 

Læs med herunder, hvor hun fortæller om, hvorfor det at tage et praktikophold inden for IT faktisk er en rigtig god investering i din fremtid. 

Mit praktikophold hos Right People Group

Jeg var i praktik som Digital Communications Intern hos Right People Group i foråret 2019. Jeg studerer på Medie & Journalisthøjsholen i København, og tænkte derfor, at en praktikperiode hos et freelance konsulenthus, der fokuserer på IT, ville være rigtig godt. 

Det at flytte til Berlin for en periode og blive en del af det international team hos Right People Group endte da også med at blive ét af mit livs mest lærerige oplevelser. 

Mens jeg gik og pakkede mine ting sammen hjemme i København, fløj der selvfølgelig en masse tanker rundt i hovedet på mig: Var IT måske både lidt for teknisk og kedeligt for mig? Var jeg overhovedet fagligt nok klædt på til at udfylde rollen eller ville jeg virke dum? Ville jeg falde til i Berlin og få nogle venner, når jeg nu ikke taler tysk?

Det at træde ind i IT-industrien virkede skræmmende på rigtig mange måder. Heldigvis skulle det vise sig, at jeg fik den allerbedste supervisor hos Right People Group, som fik mig til at føle mig alt andet en dum. Faktisk udviklede jeg mine kompetencer og lærte hele tiden nye ting i løbet af mine 6 måneder i firmaet. 

Men hvorfor egentlig IT?

Det var ikke mange af mine venner, der forstod, hvorfor jeg netop valgte IT-branchen, når jeg fortalte dem om mit kommende praktikophold. Mange af dem skulle i praktik hos enten designere, inden for politik eller i store, internationale organisationer og anså IT som noget, der både er alt for teknisk og matematisk. 

Det kan det bestemt også være. 

Men i løbet af mit praktikohold lærte jeg, at IT også er ekstremt kreativt, progressivt og i konstant udvikling. Ikke nok med, at IT-branchen er den hurtigstvoksende industri, branchen er også helt vildt målorienteret, og du føler dig konstant motiveret til at forbedre dig og gøre dit bedste for at matche organisationens målsætninger. 

Samtidig får du et helt nyt sæt af kompetencer som IT-praktikant; det både inden for det digitale og det tekniske. Det er altså kompetencer, som gør dig ekstremt eftertragtet på tværs af arbejdsmarkedet. Alle brancher og virkosmheder i alle størrelser er på jagt efter kandidater, der har gode IT-kundskaber og teknisk kunnen.

Så hvad lærte jeg så hos Right People Group?

I løbet af mit praktikophold fik jeg lov til at: 

  • Producere og vedligeholde indhold til de sociale mediekanaler
  • Idégenerere temaer for infografikker
  • Producere og vedligeholde indhold til websitet

Udover dette lærte jeg, hvordan man skaber synlighed omkring et brand og sikrer lead-generering ved hjælp af SEO.

Når menneskerne bliver det vigtigste!

Udover det faktum, at jeg virkelig lærte meget, så var menneskerne det bedste ved mit ophold. Det er et stort skridt at rejse ud i verden for et praktikophold, men hos Right People Group møder du mennesker fra hele Europa. Fordi alle er helt ny i Berlin bliver fredagsbarer og seriøse morgenmøder hurtigt en del af hverdagen. Det internationale arbejdsmiljø bidrager selvfølgelig også til, at du får et rigtig godt netværk, der kan gavne dig i din fremtidige karriere. Som praktikant i et internationalt firma møder du mennesker, der måske enten bliver venner eller fremtidige kolleger. 

Jeg lærte rigtig meget i løbet af min tid hos Right People Group. Min allervigtigste læring var helt klart, at så længe du er omgivet af de rigtige mennesker, så er der ingen grænser for, hvor meget du kan lære af nye ting. 

Så ja, det kan godt være, at IT er en stor mundfuld. Det er et nyt sprog, men det er også det sprog, som fremtiden bygger på. Personligt er jeg overbevist om, at det at jeg nu taler IT vil komme til at gavne mig rigtig meget i min fremtidige karriere. 

Indlæg af Marie Brunsgård Andreassen 

Senest opdateret: 12 sep 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 23-02-2018

Fire studerende: Derfor bør du tage i praktik

Gør teori til praksis og få erfaring på dit CV. Gør som Caroline, Laura, Thilde og Jonas og tag i praktik under din uddannelse. Læs om deres oplevelser med praktik her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-09-2019

Sådan forebygger du eksamensangst

Kæmper du også med eksamensangst og har svært ved at styre nervøsiteten inden en eksamen? Så er du langt fra den eneste! Læs med her og lær, hvordan du forebygger din eksamensangst. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-10-2015

Udannelsesordbog

Når du starter på din drømmeuddannelse, risikerer du at støde på ord, du aldrig har hørt om før. Ord som RUS-tur, øl og årsfest har du sikkert allerede helt styr på, men hvad betyder alumne eller dekan? Og hvad er egentlig forskellen på campus og fakultet? Læs Studentums ABC-guide til uddannelseslingo.

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 29-08-2019

Sådan styrker du din trivsel på studiet

Her kan du læse 5 gode råd, som kan være med til at styrke din mentale trivsel og velvære under studietiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 22-11-2019

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder sig bedst, og hvad du kan få ud af at være med? Læs vores fem gode råd nedenfor og bliv klogere på, om Case Competitions er noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-09-2018

Studiestress? Her er tre ting, der kan hjælpe dig med at stresse af

Stress under studiet er noget de fleste har oplevet, men hvad kan du gøre for at afkoble? 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Guide til dig, der søger studieboliger i Aarhus

Du er ny og boligløs i Aarhus? Så læs med her! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil flytte til Aarhus i forbindelse med studiestart, men som mangler information om boligmulighederne.

Læs mere
Sidst opdateret 23-06-2017

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan vælger du den rette kandidatuddannelse

Er du færdig, eller bliver du snart færdig med din bacheloruddannelse? Så går du måske og overvejer at søge ind på kandidatuddannelse - men er du i tvivl om, hvilken uddannelse der er det rigtige valg for dig? Vi giver dig her 7 steps til, hvordan du vælger den rette kandidatuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby