Vis studentum.dk som: Mobile

Tag 2 minutter og hjælp vores udbydere med, hvordan de kan forbedre sig selv under COVID-19-krisen. Mange tak! Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Derfor skal du tage et praktikophold i it-branchen

Vil du gerne gøre karriere inden for IT-branchen? Så er et praktikophold, hvor du lige får lov til at snuse til feltet altså en rigtig god investering. Det kan Maria Brunsgård Andreassen skrive under på. Hun rejste til Berlin for at være i praktik hos Right People Group i 6 måneder. En periode, der skulle vise sig at være den mest lærerige i hendes liv. 

Læs med herunder, hvor hun fortæller om, hvorfor det at tage et praktikophold inden for IT faktisk er en rigtig god investering i din fremtid. 

Mit praktikophold hos Right People Group

Jeg var i praktik som Digital Communications Intern hos Right People Group i foråret 2019. Jeg studerer på Medie & Journalisthøjsholen i København, og tænkte derfor, at en praktikperiode hos et freelance konsulenthus, der fokuserer på IT, ville være rigtig godt. 

Det at flytte til Berlin for en periode og blive en del af det international team hos Right People Group endte da også med at blive ét af mit livs mest lærerige oplevelser. 

Mens jeg gik og pakkede mine ting sammen hjemme i København, fløj der selvfølgelig en masse tanker rundt i hovedet på mig: Var IT måske både lidt for teknisk og kedeligt for mig? Var jeg overhovedet fagligt nok klædt på til at udfylde rollen eller ville jeg virke dum? Ville jeg falde til i Berlin og få nogle venner, når jeg nu ikke taler tysk?

Det at træde ind i IT-industrien virkede skræmmende på rigtig mange måder. Heldigvis skulle det vise sig, at jeg fik den allerbedste supervisor hos Right People Group, som fik mig til at føle mig alt andet en dum. Faktisk udviklede jeg mine kompetencer og lærte hele tiden nye ting i løbet af mine 6 måneder i firmaet. 

Men hvorfor egentlig IT?

Det var ikke mange af mine venner, der forstod, hvorfor jeg netop valgte IT-branchen, når jeg fortalte dem om mit kommende praktikophold. Mange af dem skulle i praktik hos enten designere, inden for politik eller i store, internationale organisationer og anså IT som noget, der både er alt for teknisk og matematisk. 

Det kan det bestemt også være. 

Men i løbet af mit praktikohold lærte jeg, at IT også er ekstremt kreativt, progressivt og i konstant udvikling. Ikke nok med, at IT-branchen er den hurtigstvoksende industri, branchen er også helt vildt målorienteret, og du føler dig konstant motiveret til at forbedre dig og gøre dit bedste for at matche organisationens målsætninger. 

Samtidig får du et helt nyt sæt af kompetencer som IT-praktikant; det både inden for det digitale og det tekniske. Det er altså kompetencer, som gør dig ekstremt eftertragtet på tværs af arbejdsmarkedet. Alle brancher og virkosmheder i alle størrelser er på jagt efter kandidater, der har gode IT-kundskaber og teknisk kunnen.

Så hvad lærte jeg så hos Right People Group?

I løbet af mit praktikophold fik jeg lov til at: 

  • Producere og vedligeholde indhold til de sociale mediekanaler
  • Idégenerere temaer for infografikker
  • Producere og vedligeholde indhold til websitet

Udover dette lærte jeg, hvordan man skaber synlighed omkring et brand og sikrer lead-generering ved hjælp af SEO.

Når menneskerne bliver det vigtigste!

Udover det faktum, at jeg virkelig lærte meget, så var menneskerne det bedste ved mit ophold. Det er et stort skridt at rejse ud i verden for et praktikophold, men hos Right People Group møder du mennesker fra hele Europa. Fordi alle er helt ny i Berlin bliver fredagsbarer og seriøse morgenmøder hurtigt en del af hverdagen. Det internationale arbejdsmiljø bidrager selvfølgelig også til, at du får et rigtig godt netværk, der kan gavne dig i din fremtidige karriere. Som praktikant i et internationalt firma møder du mennesker, der måske enten bliver venner eller fremtidige kolleger. 

Jeg lærte rigtig meget i løbet af min tid hos Right People Group. Min allervigtigste læring var helt klart, at så længe du er omgivet af de rigtige mennesker, så er der ingen grænser for, hvor meget du kan lære af nye ting. 

Så ja, det kan godt være, at IT er en stor mundfuld. Det er et nyt sprog, men det er også det sprog, som fremtiden bygger på. Personligt er jeg overbevist om, at det at jeg nu taler IT vil komme til at gavne mig rigtig meget i min fremtidige karriere. 

Indlæg af Marie Brunsgård Andreassen 

Senest opdateret: 12 sep 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 28-09-2017

Ny i byen - tips & tricks til dit nye studieliv

Er du flyttet til en ny by for at studere? Find tips & ideer lige her, til at blive bedre bekendt med din nye by og dit nye studie, og hvordan du opbygger et nyt netværk.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 22-11-2019

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder sig bedst, og hvad du kan få ud af at være med? Læs vores fem gode råd nedenfor og bliv klogere på, om Case Competitions er noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2017

Thomas Pape om 'Det gode studieliv'

Hvordan skaber du de bedste forudsætninger for et sundt og godt studieliv. Stresscoach, Thomas Pape, giver dig her sine bedste råd til, hvordan du får din nye hverdag til at hænge sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2018

5 veje til billige studiebøger

En af de største udgifter for studerende er bøger. På en SU kan den store udgift til de mange bøger i pensum virke overvældende. Frygt ej! Studentum.dk har samlet en liste over steder, hvor du kan finde billige studiebøger.
Læs med her og få råd til studielivet uden at slække på pensumlisten.

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Derfor skal du være frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? Er du på udkig efter et studiejob, men mangler relevant erhvervserfaring? Så er et frivilligt arbejde måske noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 22-10-2015

Studentums ABC-guide

Når du starter på din drømmeuddannelse, risikerer du at støde på ord, du aldrig har hørt om før. Ord som RUS-tur, øl og årsfest har du sikkert allerede helt styr på, men hvad betyder alumne eller dekan? Og hvad er egentlig forskellen på campus og fakultet? Læs Studentums ABC-guide til uddannelseslingo.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-06-2017

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Guide: Få mere ud af din SU

Har du svært ved at få din SU til at række til slutningen til måneden? Du får her 5 tips til, hvordan du får SU'en til at slå bedre til i samspil med dine andre indtægter og udgifter - har du overvejet at lave et budget? Ellers får du her et eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Derfor skal du deltage i Case Competitions

Der er mange fordele ved at deltage i Case Competitions. Her kan du læse mere om, hvad du helt konkret kan få ud af deltage i Case Competitions og blive klogere på, hvorfor du bør overveje at tilmelde dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? Her kan du møde andre, der heller ikke blev optaget på deres drømmeuddannelse og læse deres historier, om hvordan de i dag har fundet deres rette hylde på en ny uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Rusturen: Den bedste start på dit nye studie!

Vi har talt med to studerende og en introvejleder om, hvorfor du skal tage med på rusturen. Kort sagt, kan den øge din trivsel på studiet markant. Læs hvorfor her!

Læs mere
Sidst opdateret 29-08-2019

Styrk din trivsel på studiet

Her kan du læse 5 gode råd, som kan være med til at styrke din mentale trivsel og velvære under studietiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Derfor skal du have et studiejob

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Her kan du læse om fordele og ulemper ved et studiejob. Du får også vores gode råd til studentermedhjælperen. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide