Vis studentum.dk som: Mobile

Derfor skal du have et studiejob, mens du læser

Opbyg erhvervserfaring under din studietid med et studiejob

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Studiejobs er blandt andet en god måde at opbygge erhvervserfaring under din studietid, så du bedre kan forholde dig til, hvad der bliver forventet af dig som færdiguddannet. Samtidig vil relevant erhvervserfaring være et boost til dit CV og styrke dine fremtidige karrieremuligheder. 

Mens du igennem dit studie opbygger en faglig og akademisk forståelse for dit fag, opnår du gennem et arbejde en forståelse for og et indblik i, hvordan virksomheder og organisationer opererer i praksis. Det er en værdifuld læring og en oplagt måde at bruge din teori fra studierne i praksis. 

Fordele ved et studiejob

 • Du opnår erhvervserfaring inden for dit fag, før du er færdiguddannet
 • Du skaber en kobling mellem teori og praksis inden for dit felt
 • Du opbygger et større netværk inden for din branche
 • Du opnår en forståelse for, hvordan virksomheder opererer i praksis
 • Du får et tilskud til din økonomi, så du kan have det sjovere i hverdagen

Ulemper ved et studiejob

 • Du har mindre tid til studierne i dagligdagen
 • Risiko for at miste fokus eller interessen for dine studier
 • Større mulighed for at blive stresset. Derfor skal du også sørge for at mærke efter og sige til, hvis du har brug for hjælp til at skabe den rigtige balance mellem arbejde og studie

Virksomhederne vil de studerende

Der er i dag mange virksomheder, der tilbyder studiejobs til studerende under uddannelse. Det skyldes, at virksomhederne har stor interesse i at tage studerende som dig ind undervejs i din uddannelse for at kunne oplære dig i organisationen med en forhåbning om, at du også bliver i virksomheden som færdiguddannet. Samtidig leder virksomheder efter de bedste og dygtigste talenter i branchen, og jo tidligere de kan få fingerene i dig, jo bedre. 

Som studerende giver det dig mange muligheder, når du skal finde et studiejob, fordi det betyder, at der er en del at vælge imellem. Det gør, at du kan være mere specifik i forhold til din ønskede rolle, arbejdsopgaver og organsationstype i dit studiejob. Ved du eksempelvis, at du gerne vil arbejde med sociale medier, eller har du allerede gjort dig tanker, om at det kunne være spændende at arbejde i et start-up virksomhed fremfor en mere etableret organisation? 

Det er også en fordel for dig, at de fleste virksomheder er vant til at have studerende, fordi det betyder, at de ofte er fleksible i forhold til din tid og klar over, at du både skal balancere studie og job. Derudover kan det også vise sig positivt ved, at din arbejdsgiver giver dig meget ansvar og indflydelse i forhold til de opgaver og ansvarsområder, fordi de har erfaring med studerende og ved, hvordan de kan forvente sig heraf. Brug det, når du skal bede om opgaver eller forhandle din stillingsbeskrivelse.

Gode råd til studentermedhjælperen

 • Sørg for at sæt klare rammer med din chef og arbejdsplads, så I begge er enige om, hvad der er forventet af dig
 • Sørg for at sige fra overfor din chef eller opgaver, hvis du kan mærke, at det tager tid fra din studie. Studiet er først og fremmest dit fuldtidsjob
 • Time Management er opskriften – du kan sagtens jonglere både job og studie, hvis blot du er god til at balancere og planlægge din tid
 • Tag ansvar og sørg for at bed om at få indflydelse – jo mere indflydelse og ansvar, du får – jo sjovere bliver det også at gå på arbejde

Er du i tvivl om, hvad der bliver forventet af dig i et studiejob og som studentermedhjælper? Her kan du læse om de 30 vigtigste kompetencer arbejdsgiveren efterspørger hos studentermedhjælperen i dag.

Vil du gerne vide mere om, hvordan du lander dit første studiejob? Læs mere her.

Senest opdateret: 26 sep 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-07-2019

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rigtige vej for dig - se her hvordan du laver det.

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 29-08-2019

Sådan styrker du din trivsel på studiet

Her kan du læse 5 gode råd, som kan være med til at styrke din mentale trivsel og velvære under studietiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-04-2017

Madbudget på SU

Er der langt til de lækre bøffer med rødvin, når dine faste månedlige udgifter er betalt? Så bør du læse med her. Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du får overskud på kontoen og mere lækker mad i køleskabet!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 18-03-2014

Netværk dig til drømmejobbet

Du kan nu få adgang til et virtuelt jobmarked og opbygge et professionelt netværk ved at nå ud til de helt rigtige mennesker og holde dig ajour med nye trends og medier. Ved at opbygge et professionelt netværk af ligesindede, kan du vise potentielle arbejdsgivere din passion og interesse for dit felt. Her får du 5 tips til at komme i gang.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan skriver og opbygger du et godt kronologisk CV

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Fire HR-direktører: Kompetencer vi efterspørger blandt nyuddannede

Vi har spurgt fire HR-direktører, fra vidt forskellige brancher, om hvilke kompetencer de efterspørger, og hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede.

Læs mere
Sidst opdateret 25-10-2018

Vil du være det næste digitale talent?

Hvordan udvikler man talenter i et felt, der er i konstant udvikling?

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

7 gode grunde til, at du skal være frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? Er du på udkig efter et studiejob, men mangler relevant erhvervserfaring? Så er et frivilligt arbejde måske noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2017

Ny i byen - tips & tricks til dit nye studieliv

Er du flyttet til en ny by for at studere? Find tips & ideer lige her, til at blive bedre bekendt med din nye by og dit nye studie, og hvordan du opbygger et nyt netværk.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere