16 sep 2019

Bliv Au Pair - En unik udlandsoplevelse i dit sabbatår

Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet for en periode? Vil du gerne styrke dine sproglige færdigheder og opleve en kultur tæt på? Så skulle du måske overveje blive Au Pair.

Som Au Pair får du en unik oplevelse ved at arbejde og bo i udlandet, og det giver samtidig erfaring, som fremmer CV’et og styrker dine fremtidige karrieremuligheder. At være Au Pair er dermed en investering i dig selv og i din fremtid.

Hvad er en Au Pair?

Au Pair-konceptet kan beskrives som en kombination af rejse, udveksling og arbejde i udlandet. Det er en form for win-win for familier med små børn og unge mennesker, der drømmer om at bo og rejse i et andet land. Som Au Pair tager du dig af familiens børn eller hjælper til med andre huslige pligter, mens forældrene er på arbejde. Til gengæld bor du hos dem og indgår som en del af deres familie undervejs i dit ophold. 

Sådan hjælper du familien med at få deres hverdag til at hænge sammen, og samtidig får du en base hos en lokal familie, hvorfra du kan udforske og lære om deres traditioner, vaner - og ikke mindst styrke dine sproglige færdigheder. Som Au Pair får du altså unik mulighed for at skabe en tæt bånd med en familie i udlandet og få en ny kultur helt ind under huden. 

Find din værtsfamilie på AuPairWorld

AuPairWorld er en hjemmeside, der gør det let og tilgængeligt for dig at finde din værtsfamilie. Her kan du nemt og gratis oprette en profil med en kort beskrivelse af dig selv, og hvorfor du gerne vil være Au Pair. Herefter kan du møde alverdens værtsfamilie og læse om, hvad de søger i deres kommende Au Pair, og på den måde kan du finde den rigtige match til netop det, du går og søger i en kommende værtsfamilie. 

Ofte vil du aftale at skype eller FaceTime med familien et par gange, før I endelig beslutter jer for at skrive kontrakt. På den måde har I fået en fornemmelse for hinanden og haft mulighed for at få forventningsafstemme, inden du rejser derned for at bo og arbejde hos dem.

På AuPairWorld kan du også finde praktisk information om lovgivning og regler som Au Pair samt skabeloner til din kontrakt med familien. Det er derfor et ideelt værktøj for dig, der gerne vil være Au Pair.

Få en international oplevelse som Au Pair

Som Au Pair øger du dine interkulturelle kompetencer ved at udvikle en forståelse et ny kultur og et andet land. Samtidig styrker du din sproglige færdigheder ved at lære et helt nyt sprog eller forberede et sprog, du gerne vil blive bedre til. 

Den ideelle måde at lære om andre kulturer er ved at opleve dem helt tæt på. Derfor er Au Pair-konceptet helt genialt, fordi du får mulighed for at komme helt tæt på den lokale kutlur og opleve den indefra gennem en families vaner, traditioner og hverdagsliv.

De erfaringer du gør dig som Au Pair udvikler dig både personligt og fagligt, og det er derfor også godt for dit CV og fremtidige karrieremuligheder. Du skal derfor se det et Au Pair-ophold som en investering i dig selv og i din fremtid. 

Grib chancen og bliv Au Pair i dit sabbatår

Med hjemmesider som AuPairWorld har det aldrig været nemmere at finde en værtsfamilie og rejse ud som Au Pair i udlandet. Det er unik mulighed og oplevelse for dig, der drømmer om at bo i udlandet og opleve kulturen lokalt fremfor som turist. Det er til gengæld vigtigt, at du også er opmærksom på, at du siger ja et arbejde og med det, følger der også nogle forpligtelser. Der en familie i den anden ende, som regner med dig, og det er derfor et job, der kræver, at du kan tage ansvar og være disciplineret. 

Allervigtigst er dog, at du er nysgerrig, åben og imødekommende overfor familien og dit nye liv, for sådan skaber du fundamentet for den bedste oplevelse som Au Pair. 

Vil du gerne vide mere om, hvad det vil sige at være Au Pair? Her kan du møde Simone, der var Au Pair i USA og høre om hendes oplevelser og bedste anbefalinger. 

Du kan også møde andre Au Pairs på AuPairWorld og læse mere om, hvordan du finder den rigtige værtfamilie. 

Senest opdateret: 16 sep 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-09-2019

Au Pair: Læs om Simones oplevelser som Au Pair i USA

Har du hørt om unge, der rejser ud i verden som Au Pairs for at arbejde og bo i udlandet hos en lokal værtsfamilie? Går du nu og overvejer, om det kunne være noget for dig?  Her kan du møde Simone Eriksen, da rejste til USA som Au Pair i hendes sabbatår. Simone valgte at blive Au Pair, da hun var tiltrukket af muligheden for at opleve USA gennem en lokal familie og arbejde med børn.
Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2023

Hvad skal du efter 3.G?

Sommeren står for døren. Solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

3 bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 03-04-2023

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her, og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Derfor skal du være Au Pair i dit sabbatår

Er du netop færdig med gymnasiet, og går du og overvejer, hvad du vil lave i dit sabbatår? Drømmer du om at bo i et andet land? Så skulle du overveje at blive Au Pair. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-08-2022

9 ideer til dig, der ikke kom ind på studiet

Har du ikke fået det svar du ønskede, da du søgte studieplads? Vi har samlet 9 gode ideer til hvad du kan få tiden til at gå med det næste år.

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2023

Bliv elev på Grundtvigs Højskole

Grundtvigs Højskole er en af Danmarks ældste højskoler og ligger i den charmerende by Hillerød, mindre end 40 km nord for København. Læs med i artiklen og bliv klogere på alt det højskolen kan tilbyde

Læs mere