5-trins guide til et fremtidssikret CV

Tænk fremad allerede, når du vælger din uddannelse og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til drømmejobbet. Her får du opskriften på hvordan du bygger et fremtidssikret CV.

5-trins guide til et fremtidssikret CV

De seneste år har dimittendledigheden ligget fast på omkring 30 procent. Drømmer du om en fed karriere med høj løn, rejser og spændende udfordringer, er der meget du kan gøre for ikke at ende i den statistik.

Dit CV tæller nemlig meget mere end det papir, som det står på. Tænk fremad allerede, når du vælger din uddannelse og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til de behov, som fremtidens chefer lægger vægt på. Så er du godt på vej! Her får du opskriften på, hvordan du bygger et fremtidssikret CV i fem trin.

1. Få mere i løn med en videregående uddannelse

At en videregående uddannelse i langt de fleste tilfælde er et must for dig, der vil have en karriere med god løn er efterhånden ikke nogen hemmelighed. Flere rapporter og eksperter slår fast, at der er en klar sammenhæng mellem uddannelsesniveau og løn.

Jo længere uddannelse du tager, desto højere bliver din løn. Vælger du en uddannelse, der er målrettet det private erhvervsliv, kan du ofte se frem til en højere løn end på en offentlig arbejdsplads. Et andet tip til er at vælge en uddannelse, der enten har matematik på skemaet eller som adgangskrav. Ifølge en rapport foretaget af Produktivitetskommisionen om Uddannelse og Innovation sikrer det dig nemlig en højere løn i dit første job og i fremtiden.

Find en videregående uddannelse her

2. Scor et fedt studiejob eller tag i praktik

Gode karakterer og en gennemført uddannelse på rekordtid gør dig ikke nødvendigvis til en attraktiv kandidat i jagten på dit første job. Med en politisk målsætning om, at 60 procent af en ungdomsårgang, er der ikke udsigt til at kampen om drømmejobbet bliver mindre hård i fremtiden.

Så hvad kan du gøre for at skille dig ud? Det er ikke nok at kunne teorierne. Du skal også vide, hvad du gør med dem, når du kommer ud på en arbejdsplads. Netop derfor er det relevante studiejob eller et praktikophold guld værd på dit CV. Flere dimittendundersøgelser viser, at erfaringerne fra studiejob og praktik var afgørende for at få det første job som færdiguddannet.

Sådan finder du det fede studiejob eller en praktikplads

3. Tag et udlandsophold i din studietid

Uanset om du satser på en international karriere eller ej, er et udlandsophold i din studietid en vigtig brik i puslespillet, hvis du vil fremtidssikre dit CV. Mange undersøgelser peger på, at arbejdsgiverne lægger vægt på, at du kan begå dig internationalt. I en dimittendundersøgelse fra CBS, fremhævede hver fjerde et studieophold i udlandet som en afgørende faktor, da de fik det første job efter uddannelsen.

Der er mange grunde til, at udlandsstudier er eftertragtede blandt arbejdsgiverne. De giver dig nemlig mulighed for at opbygge en unik faglig profil samtidig med, at du forbedrer dine sprogkundskaber. Du viser også, at du ikke er bange for at tage en udfordring op, og at du kan begå dig internationalt på egen hånd.

Find uddannelse i udlandet her

4. Skab et digitalt netværk

Op mod hveranden dansker får job gennem deres personlige eller faglige netværk. Tag derfor enhver chance til at mingle med folk inden for den branche, som du drømmer om at starte din karriere i. Det kan du f.eks. gøre ved at deltage i faglige arrangementer som konferencer, seminarer og gå-hjem-møder. Ofte har du mulighed for at få studierabat eller endda deltage gratis som studerende.

Et af de vigtigste redskaber til at udbygge dit netværk findes imidlertid online. Sociale medier kan nemlig bruges til meget mere end hurtige updates og sjove billeder. Du kan også bruge sociale medier som LinkedIn, Facebook og Twitter til at udbygge dit netværk og opbygge dit personlige brand ved at poste fagligt indhold. På den måde signalerer du også over for fremtidige arbejdsgivere, at du kan bruge sociale medier professionelt. En kompetence, der er stadig mere efterspurgt.

Sådan skaber du et digitalt netværk

5. Lær kinesisk eller et andet fremmedsprog

I fremtidens globale landsby er der ingen vej uden om. Du skal være en haj til sprog. Ifølge en CEO-Survey fra Greens Analyseinstitut mener mere end hver tredje adspurgte chef, at de om ti år vil lægge vægt på, at en ansøger er flydende i mindst et andet sprog end engelsk og dansk. Det er en tredobling i forhold til i dag.

Men hvilket sprog skal du satse på? Den kinesiske økonomi buldrer frem. At lære kinesisk er derfor måske den allerbedste investering i din fremtid, du kan gøre. I den samme undersøgelse er der kun ni procent, der lægger vægt på, at du kan kinesisk i dag, men inden for en periode på ti år vil det tal stige til 34 procent.

Find dit sprogkursus i udlandet her

Følger du disse fem trin, er du godt på vej til at opbygge et fremtidssikret CV, der skiller dig ud fra mængden og booster dine karrieremuligheder. Held og lykke!


Annoncer