5 måder du kan passe på miljøet

Vil du være med til at passe på miljøet og indrette din hverdag mere klimavenligt?

Vil du være med til at passe på miljøet og indrette din hverdag mere klimavenligt? De fleste danskere vil gerne leve mere klimavenligt og tænker derfor over, hvad de kan gøre. Og faktisk kan du sagtens starte i det små. Vi har lavet en lille guide til dig.

Miljø

Hvis du gerne vil leve mere klimavenligt, så er det ikke bare godt for miljøet. Du kan oftest også mærke forskellen på pengepungen. For hvor ofte bruger du ikke penge på rimelige ligegyldige ting? Miljøvenlighed handler nemlig  i bund og grund om at skrue ned for forbruget og “brug-og-smid-væk-kulturen”. Og jo mindre du forbruger, jo færre penge bruger du med stor sandsynlighed også.

Hvor kan du starte? Vi har fundet fem nemme måder for dig, der gerne vil passe på miljøet herunder. Hvis du er endnu mere interesseret i miljøet, og overvejer en uddannelse inden for feltet, så finder du alle dine muligheder lige her.

1. Hop på cyklen

Har du overvejet dit transportbehov? Som studerende har man ikke nødvendigvis bil, men derfor kan der sagtens være penge at spare, hvis du vælger cyklen frem for offentlig transport eller taxa. Der er masser af penge at spare ved at transportere dig selv miljørigtigt rundt i byen, og samtidig er der også en god omgang motion med i prisen.

Hvis du bor og studerer inde i byen, er der masser af gode muligheder for at hoppe på den tohjulede, og hvis din egen er blevet stjålet, så findes der heldigvis masser af alternative bycykler du kan låne. Det hele bliver selvfølgelig lidt svære, hvis du bor langt væk fra studiet, men måske du kan cykle noget af vejen på de flade danske veje.

2. Overvej dine madvaner

Huske du at tjekke hvad du har i fryseren, når du køber ind? Måske glemmer du helt at du har en fryser? Der er masser af penge at spare ved at købe større ind, og fryse ned. Andre måder at spare på dine madvaner, er når du køber ind. Ved at skære ned på kød, købe lokalt, overvejer dine vaner og købe færre forarbejdede varer, er du både miljøvenlig og god ved pengepungen.

Bare ved at holde kød ud af din madplan engang imellem sparer du ikke bare miljøet, men også på pengene. Et studie viser, at hvis du reducerer dit kødindtag med 35%, så mindsker du samtidig miljøbelastningen med 26%! Tænk over den, næste gang du overvejer om din spaghetti-bolo skal være méd eller uden kød.

3. Hvordan holder du varmen?

Måske er opvarmningen af din bolig ikke noget du tænker, du kan gøre vildt meget ved som studerende. Men faktisk er brændeovne én af de største syndere i Danmark, til at folk dør af luftforurening. De ca. 750.000 brændeovne i Danmark, er nemlig de største forurenere af vores miljø.

Så hvis du bor hjemme hos mor og far, og der står en halvgammel brændeovn, så overvej lige hvor tit den faktisk bør tændes. På Forureningsberegneren kan du teste hvor meget I forurener miljøet hver gang i tænder op.

4. Invester i termokopper og genanvendelige vandflasker

Er du vild med at købe en kaffe to-go? Så er du egentlig ikke særlig god ved miljøet. To-go koppen er nemlig oftest af pap og plastik, og ryger direkte i skraldespanden, når først kaffen er kold. Det kan derfor være en rigtig god ide at investere i en termokop, du skåner miljøet, og absolut også pengepungen, hvis du vender dig til at lave kaffen hjemmefra.

Det samme gør sig gældende for vandflasken. Det er ren plastik, og som engangsflaske er den på ingen måde god for vores klode. Og faktisk også lidt irriterende at skulle betale for, hvis man er tørstig. Find en god fin vandflaske, du kan genbruge og have med dig rundt, og spar masser af penge på at genopfylde den - gratis!

5. Hvordan får du tøj på kroppen?

Køb brugt i stedet for nyt. Med vores storforbrug af tøj, boomer de mange genbrugsbutikker med gode sager, du kan købe for ingen penge. Det gælder tøj, men også møbler og elektronik, kan du ofte finde billigt. Enten på steder som dba, loppemarkeder eller genbrugsbutikker.

En anden måde at passe både på miljøet, og pengepungen, men stadig få noget lækkert nyt tøj at gå i, er at holde tøj-bytte-dag med dine venner. Inviter en masse venner og venners-venner med, sørg for alle tager deres gamle aflagte tøj med, og lad byttefesten begynde.


Annoncer