18 jul 2022

Maskinmester adgangskrav - Sådan kommer du ind på maskinmesterstudiet

Er du drevet af nysgerrighed? Ser du løsninger, hvor andre ser problemer? Er du vild med teknik? Så er maskinmesterstudiet måske noget for dig! 

Med en uddannelse som maskinmester får du en bred viden om forskellig teknik. Du lærer hvordan de forskellige maskiner fungerer, og hvordan disse varetages. 


Fakta



Navn: Professionsbachelor som maskinmester

Varighed: 3-4½ år alt efter uddannelsesbaggrund

Adgangskrav: Gymnasial eksamen, erhvervsuddannelse eller adgangseksamen til maskinmester-, skibsofficer- og skibsføreruddannelsen + specifikke krav

Økonomi: SU

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som maskinmester


Bliv optaget på maskinmesterstudiet: 

På maskinmester studiet skal du have taget en gymnasial eksamen, erhvervsuddannelse eller adgangseksamen til maskinmester-, skibsofficer- og skibsføreruddannelsen. 

Relevant erhvervserfaring af mindst 2 års varighed sammen med beståede dele af andre uddannelser kan efter uddannelsesinstitutionens vurdering og afgørelse træde i stedet for adgangskravet om en erhvervsuddannelse.


Maskinmester adgangskrav:

Har du en erhvervsuddannelse skal denne være suppleret med:

Dansk

Engelsk

Matematik

Enten fysik eller kemi

To af fagene på mindst B-niveau og resten på mindst C-niveau.

Har du taget adgangseksamen til maskinmester-, skibsofficer- og skibsføreruddannelsen skal den være suppleret med:

Matematik

engelsk

dansk 

enten fysik eller kemi eller bioteknologi eller geovidenskab

To af fagene på mindst B-niveau og resten på mindst C-niveau


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her: 

Dansk A  https://www.studentum.dk/soeg/hf-vuc-dansk

Engelsk B  https://www.studentum.dk/soeg/engelsk-hf-enkeltfag

Matematik B  https://www.studentum.dk/soeg/matematik-enkeltfag

Fysik C eller B  https://www.studentum.dk/soeg/fysik-enkeltfag

Kemi B  https://www.studentum.dk/soeg/kemi-hf-enkeltfag


Hvor kan jeg læse til maskinmester?

Du kan læse til maskinmester mange steder i Danmark - og hertil kan du endda blive maskinmester online på Aarhus Maskinmesterskole.

Vil du gerne tage uddannelsen fysisk, kan du vælge mellem følgende byer:

  • Esbjerg
  • Fredericia
  • Frederikshavn
  • Kongens Lyngby
  • Svendborg
  • Sønderborg
  • Thisted
  • Viborg
  • Aarhus

Du kan finde dit uddannelsessted og blive maskinmester her.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)

Senest opdateret: 18 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Politi adgangskrav - Sådan kommer du ind på politiskolen

Drømmer du om at arbejde case-baseret og problemorienteret i dit arbejdsliv? Ved den danske politiskole har du mulighed for at tage to uddannelser. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav jura - Sådan kommer du ind på jurastudiet

Brænder du for at bidrage til håndtering samfundsmæssige problematikker gennem retssystemet? Så er jurastudiet måske det rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav pædagog - Sådan kommer du ind på pædagogstudiet

Er du interesseret i at arbejde med mennesker og drømmer du om at være primær omsorgsperson for andre? Så kan en uddannelse som pædagog være noget for dig! Læs mere om adgangskravene i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav sygeplejerske - Sådan kommer du ind på Sygeplejestudiet

Drømmer du om at læse til sygeplejerske, og gøre en forskel for andre mennesker? Så læs alt om adgangskrav på uddannelsen, for at finde ud af hvordan du starter din rejse mod drømmeuddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav farmaci - Sådan kommer du ind på farmacistudiet

Drømmer du om en karriere med fokus på udvikling og fremstilling af lægemidler? Vil du beskæftige dig med lægemidler - ligefra udvikling, produktion, kvalitetssikring og informering og salg? Så er farmaciuddannelsen måske noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav Erhvervsøkonomi - sådan kommer du ind på revisoruddannelsen

Interesserer du dig for økonomi? Som færdiguddannet erhvervsøkonom kan du blive  uddannet revisor og få kompetencer til at varetage opgaver for både private og offentlige virksomheder og organisationer. Se dine muligheder her!

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav socialrådgiver - sådan kommer du ind på socialrådgiveruddannelsen

Vil du hjælpe og vejlede andre mennesker med deres individuelle sociale problemer? Så er socialrådgiveruddannelsen muligvis et godt match til dig. Læs, hvad det kræver at blive socialrådgiver. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav diætist- Sådan kommer du ind på diætiststudiet

Er du interesseret i kost? Har du lyst til at hjælpe mennesker med at få en sundere hverdag? Så er diætiststudiet måske noget for dig!   Med en uddannelse som diætist, lærer du at vejlede andre mennesker i kost og ernæring. Du lærer også at videreformidle information omkring fysisk aktivitet.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være diætiststuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav advokatsekretær - Sådan kommer du ind på advokatsekretærstudiet

Vil du gerne være advokatsekretær? Så kræver det en kontoruddannelse, her på siden kan læse om, hvordan du bliver optaget på kontoruddannelsen.  Med en kontoruddannelse har du mange muligheder. Du kan bl.a. læse videre til lægesekretær, advokatsekretær, arbejde i administation, arbejde indenfor økonomi og meget mere!  Vil du vide mere om, hvordan det er at læse på kontoruddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav farmakonom - Sådan kommer du ind på farmakonomstudiet

Vil du gerne hjælpe mennekser i gennem sygdom? Har du interresse indenfor menneskekroppen og medidcin? Så kan det være farmakonomuddannelsen er noget for dig.  

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav kemi - Sådan kommer du ind på kemistudiet

Er du interesseret i kemi? Om det er medicin, tøj, energi eller noget helt andet, er kemi involveret. Hvis dette interesserer dig, så er kemistudiet måske noget for dig!  

Uddannelsen i kemi kvalificerer dig til at udvikle nye lægemidler, energikilder og materialer og til at analysere, hvordan kemiske stoffer påvirker miljø og mennesker.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav finansøkonomi - Sådan kommer du ind på finansøkonomistudiet

Er du interesseret i økonomi og tal? Så kan det være en uddannelse i finansøkonomi er noget for dig! Uddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde med finansiering, forsikring og ejendomshandel- og administration. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav programmør - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Interesserer du dig for teknologi, computerprogrammering og IT, og har du mod på at arbejde med softwaresytemer, databaser og teknologiudvikling? Som programmør lærer du at styre IT-systemer og udvikle software, og du kan soecialisere dig inden for bl.a. læringsteknologi eller applikationsudvikling.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav biologi - Sådan kommer du ind på biologistudiet

Er du interesseret i dyr, mikroorganismer og planter? Biologi betyder læren om livet, og som biologistuderende vil du derfor lære om biologien inden for et bredt og varieret område. Så er biologiuddannelsen måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav statskundskab - Sådan kommer du ind på statskundskab

Er du interesseret i samfundsforhold såsom politik, økonomi og jura? Og er du interesseret i at læse samfundsproblematikker med viden om de praktisk politiske og administrative vilkår? Så er statskundskab måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav cand.polit. - Sådan kommer du ind på cand.polit. studiet

Er du interesseret i at arbejde med analyser og tal? Har du lyst til at arbejde med at analysere og gennemgå økonomiske resultater? Lyder dette som noget for dig? Så er uddannelsen i cand.polit. måske noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Pilot adgangskrav - sådan kommer du ind på pilotuddannelsen

Har du altid drømt om at blive pilot? En pilot har i samarbejde med sin co pilot ansvaret for at føre et luftfartøj sikkert fra start til slut. På trafikflyveruddannelsen erhverver du det certifikat, som svarer til den flytype (fastvinget eller helikopter), du skal bruge i et job som civil erhvervspilot. Efter uddannelsen kan du blive ansat ved større eller mindre flyselskaber.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav journalisthøjskolen - Sådan kommer du ind på journalisthøjskolen

Er du interesseret i at lære de færdigheder, som det kræver for at producere historier til aviser, tv, radio og internettet? Drømmer du om at lære at researche en historie til bunds? Så er journalisthøjskolen måske noget for! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Arkæologi adgangskrav - sådan kommer du ind på arkæologuddannelsen

Interesserer du dig for historie og de levn vi har fra fortiden, der kan fortælle os noget om nutiden og lære os mere om fremtiden?  Arkæologi er læren om de tidligste mennesker til vikingetiden, middelalderen, renæssancen og op til i dag. Se her hvilke adgangskrav, der gør sig gældende for at blive optaget på uddannelsen. 

Læs mere