18 jul 2022

Gymnasielærer adgangskrav - Sådan kommer du ind på uddannelsen

Vil du gerne være gymnasielærer og bruge din viden til at undervise og danne den næste generation af gymnasieelever? 

Der findes ikke en specifik uddannelse til gymnasielærer, men det kræver at du tager en bacheloruddannelse et fag, der undervises i på gymnasiet og derefter en kandidatuddannelse inden for de fag, du ønsker at undervise i.

Generelt ses det, at folk, der bliver gymnasielærere, har en uddannelse inden for den humanistiske, naturvidenskabelige eller samfundsvidenskabelig retning. Det ses dog også, at gymnasielærere på HHX bliver ansat på baggrund af en uddannelse som økonom eller jurist samt, at gymnasielærere på HTX bliver ansat med en uddannelse som ingeniør eller farmaceut.


Fakta



Navn: Gymnasielærer

Varighed: 3 år på bachelor og 2 år på kandidat

Adgangskrav: kandidatuddannelse med to fag + gennemført pædagogikum

Økonomi: SU

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som gymnasielærer


Bliv uddannet gymnasielærer: 

For at blive gymnasielærer skal du:

  1. ​​Gennemføre en kandidatuddannelse, helst med to fag, som skal kvalificere til undervisning i de gymnasiale uddannelser (læs herunder om faglige mindste krav).
  2. Som ny gymnasielærer skal du gennemføre pædagogikum (med fuld løn) for at supplere din faglige kompetence med pædagogisk kompetence. Du kan læse mere om pædagogikum her.

Du vælger den uddannelsesretning med det fag, hvor du gerne vil uddanne dig som gymnasielærer. 


Gymnasielærer adgangskrav:

kandidatuddannelse

Helst to gymnasielle sidefag

gennemført pædagogikum


* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)

Senest opdateret: 18 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav medicin - Sådan kommer du ind på medicinstudiet

Er du interesseret i menneskekroppen? Har du lyst til at arbejde med behandling og undersøgelser af kroppen og sygdomme? Så er medicinstudiet måske noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Psykoterapeut uddannelse adgangskrav - Sådan kommer du ind på psykoterapeut uddannelsen

Som psykoterapeut hjælper du mennesker igennem kriser. Det kan fx være patienter der lider af angst og fobier, har problemer med familie, parforhold eller sex. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Politi adgangskrav - Sådan kommer du ind på politiskolen

Drømmer du om at arbejde case-baseret og problemorienteret i dit arbejdsliv? Ved den danske politiskole har du mulighed for at tage to uddannelser. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav jura - Sådan kommer du ind på jurastudiet

Brænder du for at bidrage til håndtering samfundsmæssige problematikker gennem retssystemet? Så er jurastudiet måske det rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav ingeniør - Sådan kommer du ind på ingeniørstudiet

Interesserer du dig for at være med til at skabe innovative løsninger, og er du klar på at prøve kræfter med forskningsbaseret teknologi? Så er ingeniørstudiet måske det rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav psykologi - Sådan kommer du ind på psykologistudiet

Interesserer du dig for, menneskers kognition, adfærd og relationelle forhold i sociale sammenhænge? Så er psykologistudiet måske noget for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav pædagog - Sådan kommer du ind på pædagogstudiet

Er du interesseret i at arbejde med mennesker og drømmer du om at være primær omsorgsperson for andre? Så kan en uddannelse som pædagog være noget for dig! Læs mere om adgangskravene i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 25-07-2022

Adgangskrav sygeplejerske - Sådan kommer du ind på Sygeplejestudiet

Drømmer du om at læse til sygeplejerske, og gøre en forskel for andre mennesker? Så læs alt om adgangskrav på uddannelsen, for at finde ud af hvordan du starter din rejse mod drømmeuddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Bygningsingeniør adgangskrav - Sådan kommer du ind på ingeniørstudiet

Hvis du gerne vil arbejde som bygningsingeniør, så kræver det at du tager en uddannelse som enten diplom- eller civilingeniør med speciale i bygning.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Arkitekt adgangskrav - Sådan kommer du ind på arkitektuddannelsen

Ser du kreationer, bygninger og kunst for dig, før det overhovedet er visualiseret? Drømmer du om at designe løsninger til virksomheder? Så skal du måske have fat i blyanten og finde en plads på arkitektuddannelsen! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav Erhvervsøkonomi - sådan kommer du ind på revisoruddannelsen

Interesserer du dig for økonomi? Som færdiguddannet erhvervsøkonom kan du blive  uddannet revisor og få kompetencer til at varetage opgaver for både private og offentlige virksomheder og organisationer. Se dine muligheder her!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav maskinmester - Sådan kommer du ind på maskinmesterstudiet

Er du drevet af nysgerrighed? Ser du løsninger, hvor andre ser problemer? Er du vild med teknik? Så er maskinmesterstudiet måske noget for dig!  Med en uddannelse som maskinmester får du en bred viden om forskellig teknik. Du lærer hvordan de forskellige maskiner fungerer, og hvordan disse varetages.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være maskinmesterstuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav jordemoder - Sådan kommer du ind på jordemoderstudiet

Er du interesseret i menneskekroppen? Har du lyst til at hjælpe med at bringe liv til verden? Så kan det være, at en uddannelse som jordemoder er noget for dig!  Med en uddannelse som jordemoder får du en grundlæggende viden om menneskekroppen, psykologi, pædagogik og samfundsvidenskab.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være jordemoderstuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav diætist- Sådan kommer du ind på diætiststudiet

Er du interesseret i kost? Har du lyst til at hjælpe mennesker med at få en sundere hverdag? Så er diætiststudiet måske noget for dig!   Med en uddannelse som diætist, lærer du at vejlede andre mennesker i kost og ernæring. Du lærer også at videreformidle information omkring fysisk aktivitet.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være diætiststuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav tandlæge - sådan kommer du ind på odontologiuddannelsen

Er din drøm at blive tandlæge? På studentum har vi opstillet de adgangskrav, der er for odontologiuddannelsen.  På uddannelsen i odontologi lærer du at undersøge, forebygge og behandle sygdomme i tænder, mund og kæbe. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav biologi - Sådan kommer du ind på biologistudiet

Er du interesseret i dyr, mikroorganismer og planter? Biologi betyder læren om livet, og som biologistuderende vil du derfor lære om biologien inden for et bredt og varieret område. Så er biologiuddannelsen måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav statskundskab - Sådan kommer du ind på statskundskab

Er du interesseret i samfundsforhold såsom politik, økonomi og jura? Og er du interesseret i at læse samfundsproblematikker med viden om de praktisk politiske og administrative vilkår? Så er statskundskab måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Pilot adgangskrav - sådan kommer du ind på pilotuddannelsen

Har du altid drømt om at blive pilot? En pilot har i samarbejde med sin co pilot ansvaret for at føre et luftfartøj sikkert fra start til slut. På trafikflyveruddannelsen erhverver du det certifikat, som svarer til den flytype (fastvinget eller helikopter), du skal bruge i et job som civil erhvervspilot. Efter uddannelsen kan du blive ansat ved større eller mindre flyselskaber.

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Adgangskrav journalisthøjskolen - Sådan kommer du ind på journalisthøjskolen

Er du interesseret i at lære de færdigheder, som det kræver for at producere historier til aviser, tv, radio og internettet? Drømmer du om at lære at researche en historie til bunds? Så er journalisthøjskolen måske noget for! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-07-2022

Arkæologi adgangskrav - sådan kommer du ind på arkæologuddannelsen

Interesserer du dig for historie og de levn vi har fra fortiden, der kan fortælle os noget om nutiden og lære os mere om fremtiden?  Arkæologi er læren om de tidligste mennesker til vikingetiden, middelalderen, renæssancen og op til i dag. Se her hvilke adgangskrav, der gør sig gældende for at blive optaget på uddannelsen. 

Læs mere