Vis studentum.dk som: Mobile

Adgangskrav lægesekretær - Sådan kommer du ind på lægesekretæruddannelsen

Er du interesseret i at hjælpe patienter gennem administration og vejledning? Har du lyst til at gøre en forskel i sundhedsvæsenet, og kommunikere med mange forskellige mennesker? Så er uddannelsen som lægesekretær måske noget for dig! 

Med en uddannelse som lægesekretær får du en grundlæggende viden om jura, kommunikation, administration, data og sundhed, og lære at bruge dene viden i arbejdet som lægesekretær.

Vil du vide mere om, hvilke muligheder der er for uddannelse til lægesekretær? Så læs mere her.


FaktaNavn: lægesekretær

Varighed: 2 år - 4 år

Adgangskrav: 9.- 10. klasse, gymnasiel uddannelse + specifikke adgangskrav

Økonomi: SU + elevløn

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som lægesekretær


Bliv optaget på lægesekretærstudiet: 

For at uddanne dig til lægesekretær, skal du have en gymnasial eksamen (stx, hhx, htx eller eux). Alt efter om du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse eller om du har en gymnasial eksamen, er der forskellige adgangskrav. På uddannelsen skal man både have teoretisk viden i et skoleforløb og være i praktik. Derudover er der en række specifikke fag du skal have bestået. Du kan eksempelvis tage en kontoruddannelse eller en uddannelse i sundhedsadministrativ koordinator.


Adgangskrav lægesekretær:

Dansk A

Engelsk c

enten Matematik c, Erhvervsøkonomi c eller virksomhedsøkonomi c


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage de fag eller niveauer, du mangler, som supplering. Se dine muligheder her: 

Dansk A  https://www.studentum.dk/soeg/hf-vuc-dansk

Engelsk C  https://www.studentum.dk/soeg/engelsk-hf-enkeltfag

Matematik C  https://www.studentum.dk/soeg/matematik-enkeltfag

Erhvervsøkonomi C  https://www.studentum.dk/soeg/erhvervsuddannelse-erhvervsoekonomi/a17-c2169 

Virksomhedsøkonomi C  https://www.studentum.dk/soeg/uddannelser?q=virksomheds%C3%B8konomi 


Yderligere adgangskrav

Følgende handelsskoler udbyder den teorietiske del af lægesekretæruddannelsen:

 • Business College Syd
 • U/NORD
 • Handelsfagskolen
 • Mercantec
 • Roskilde Handelsskole
 • Tietgenskolen
 • Aalborg Handelsskole
 • Aarhus Business College

Udover ovnstående uddannelsessteder, kan du tage en uddannelse i sundhedsadministrativ koordinator, som er en 2,5- årig uddannelse, på professionshøjskolen UCN.

Adgangskrav til sunhedsadministrativ koordinator (inkl. lægesekretær) på Professionshøjskolen UCN:

 • Ansøgning via kvote 1 er for dig, der udelukkende ønsker at blive vurderet på baggrund af din adgangsgivende gymnasiale eksamen. Adgangskrav og udvælgelseskriterier for kvote 1: Gymnasial eksamen + Specifikke adgangskrav: Engelsk C og enten erhvervsøkonomi C eller matematik C eller virksomhedsøkonomi C

  • Gymnasial eksamen med et gennemsnit, der ikke rækker til optagelse via kvote 1, og med de specifikke adgangskrav: Engelsk C og enten erhvervsøkonomi C eller matematik C eller virksomhedsøkonomi C
  • En af følgende erhvervsuddannelser (ingen specifikke adgangskrav): Generel kontoruddannelse, Kontoruddannelse med specialer eller Social- og sundhedsassistent
  • Adgang via 3-årig erhvervsuddannelse: Fuldført erhvervsuddannelse med en normeret varighed på 3 år eller mere. Specifikke adgangskrav: Engelsk C og enten erhvervsøkonomi C eller matematik C eller virksomhedsøkonomi C

   Ved ansøgning via kvote 2 er skal du opfylde ét af nedenstående adgangskrav:

Læs mere om uddannelsen i sundheds administrativ koordinator på uddannelsesstedets hjemmeside. 

Adgangskrav til kontorelevuddannelsen (inkl. lægesekretær) generelt:

 • Alle kontorelever skal have et gymnasialt niveau for at starte på hovedforløbet. Grundforløbet skal derfor gennemføres med et obligatorisk eux-forløb.
 • Overgangskravene fra grundforløbet skal opfyldes af både unge og voksne elever for at komme videre til det studierettede år, som afsluttes med et bevis for eux 1. del. Beviset for eux 1. del giver adgang til hovedforløbet/praktikken.
 • Elever, der allerede har en gymnasial eksamen, skal ikke gennemføre eux-forløbet.
 • Voksne over 25 år følger særlige afkortede voksenforløb men skal også gennemføre euxforløbet, medmindre de allerede har en gymnasial eksamen. Se nærmere på hjemmesiden om EUV.

Læs mere om dine muligheder for kontoruddannelser her.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk), UCN.dk, uddannelsesnaevnet.dk

Senest opdateret: 13 jan 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-01-2021

Arkæologi adgangskrav - sådan kommer du ind på arkæologuddannelsen

Interesserer du dig for historie og de levn vi har fra fortiden, der kan fortælle os noget om nutiden og lære os mere om fremtiden?  Arkæologi er læren om de tidligste mennesker til vikingetiden, middelalderen, renæssancen og op til i dag. Se her hvilke adgangskrav, der gør sig gældende for at blive optaget på uddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav Erhvervsøkonomi - sådan kommer du ind på revisoruddannelsen

Interesserer du dig for økonomi? Som færdiguddannet erhvervsøkonom kan du blive  uddannet revisor og få kompetencer til at varetage opgaver for både private og offentlige virksomheder og organisationer. Se dine muligheder her!

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Fysioterapeut adgangskrav - Sådan kommer du ind på fysioterapistudiet

Drømmer du om at studere kroppen, og have en afvekslende hverdag, så kan livet som fysioterapistuderende være noget for dig! Læs mere om adgangskravene på uddannelsen her, og find ud af hvordan du kommer ind på drømmeuddanelsen.

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav maskinmester - Sådan kommer du ind på maskinmesterstudiet

Er du drevet af nysgerrighed? Ser du løsninger, hvor andre ser problemer? Er du vild med teknik? Så er maskinmesterstudiet måske noget for dig!  Med en uddannelse som maskinmester får du en bred viden om forskellig teknik. Du lærer hvordan de forskellige maskiner fungerer, og hvordan disse varetages.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være maskinmesterstuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 19-01-2021

Adgangskrav cand polit - Sådan kommer du ind på cand polit studiet

Er du interesseret i at arbejde med analyser og tal? Har du lyst til at arbejde med at analysere og gennemgå økonomiske resultater? Lyder dette som noget for dig? Så er uddannelsen i cand polit måske noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 09-12-2020

Politi adgangskrav - Sådan kommer du ind på politiskolen

Drømmer du om at arbejde case-baseret og problemorienteret i dit arbejdsliv? Ved den danske politiskole har du mulighed for at tage to uddannelser. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2021

Adgangskrav biologi - Sådan kommer du ind på biologistudiet

Er du interesseret i dyr, mikroorganismer og planter? Biologi betyder læren om livet, og som biologistuderende vil du derfor lære om biologien inden for et bredt og varieret område. Så er biologiuddannelsen måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav tandlæge - sådan kommer du ind på odontologiuddannelsen

Er din drøm at blive tandlæge? På studentum har vi opstillet de adgangskrav, der er for odontologiuddannelsen.  På uddannelsen i odontologi lærer du at undersøge, forebygge og behandle sygdomme i tænder, mund og kæbe. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav jordemoder - Sådan kommer du ind på jordemoderstudiet

Er du interesseret i menneskekroppen? Har du lyst til at hjælpe med at bringe liv til verden? Så kan det være, at en uddannelse som jordemoder er noget for dig!  Med en uddannelse som jordemoder får du en grundlæggende viden om menneskekroppen, psykologi, pædagogik og samfundsvidenskab.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være jordemoderstuderende? Så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2021

Adgangskrav ejendomsmægler - Sådan kommer du ind på ejendomsmæglerstudiet

Er du interesseret i at kommunikere med købere til ejendomme, og kunne du tænke dig at administrere og hjælpe folk, når de skal til at finde og købe deres drømme ejendom? Så er en uddannelse som ejendomsmægler måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav farmakonom - Sådan kommer du ind på farmakonomstudiet

Vil du gerne hjælpe mennekser i gennem sygdom? Har du interresse indenfor menneskekroppen og medidcin? Så kan det være farmakonomuddannelsen er noget for dig.  

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Adgangskrav jura - Sådan kommer du ind på jurastudiet

Brænder du for at bidrage til håndtering samfundsmæssige problematikker gennem retssystemet? Så er jurastudiet måske det rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav speditør

Med en uddannelse som speditør lærer du om kultur, sociale forhold og geografi i hele verden, du lærer om optimering af transportmuligheder, selvstændigt arbejde og service.

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav finansøkonomi - Sådan kommer du ind på finansøkonomistudiet

Er du interesseret i økonomi og tal? Så kan det være en uddannelse i finansøkonomi er noget for dig! Uddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde med finansiering, forsikring og ejendomshandel- og administration. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2021

Adgangskrav laborant - Sådan kommer du ind på laborantstudiet

Drømmer du om at arbejde med en bred vifte af analysemetoder i laboratoriet? Vil du udføre lære at udføre analyser af b.la. fødevarer og miljøprøver? Så er laborantuddannelsen måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2020

Psykoterapeut uddannelse adgangskrav - Sådan kommer du ind på psykoterapeut uddannelsen

Som psykoterapeut hjælper du mennesker igennem kriser. Det kan fx være patienter der lider af angst og fobier, har problemer med familie, parforhold eller sex. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-01-2021

Pilot adgangskrav - sådan kommer du ind på pilotuddannelsen

Har du altid drømt om at blive pilot? En pilot har i samarbejde med sin co pilot ansvaret for at føre et luftfartøj sikkert fra start til slut. På trafikflyveruddannelsen erhverver du det certifikat, som svarer til den flytype (fastvinget eller helikopter), du skal bruge i et job som civil erhvervspilot. Efter uddannelsen kan du blive ansat ved større eller mindre flyselskaber.

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav socialrådgiver - sådan kommer du ind på socialrådgiveruddannelsen

Vil du hjælpe og vejlede andre mennesker med deres individuelle sociale problemer? Så er socialrådgiveruddannelsen muligvis et godt match til dig. Læs, hvad det kræver at blive socialrådgiver. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav diætist- Sådan kommer du ind på diætiststudiet

Er du interesseret i kost? Har du lyst til at hjælpe mennesker med at få en sundere hverdag? Så er diætiststudiet måske noget for dig!   Med en uddannelse som diætist, lærer du at vejlede andre mennesker i kost og ernæring. Du lærer også at videreformidle information omkring fysisk aktivitet.  Vil du vide mere om, hvordan det er at være diætiststuderende? Så læs med her.

Læs mere