Viser 1-20 af 31
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 31
1
2

Uddan dig til nye muligheder med en kandidat eller en master

Drømmer du om en spændende karriere med faglige udfordringer, gode udviklingsmuligheder og høje lønninger? Så er der mange fordele ved at vælge en kandidat i forlængelse af din bachelor eller professionsbachelor. Undersøgelser viser, at din indtægt og jobsikkerhed over hele dit arbejdsliv stiger i takt med dit uddannelsesniveau. Du kan også vælge at vende tilbage til skolebænken og tage en master.

Du kan blive kandidat eller tage en master på alle landets universiteter:

  • Københavns Universitet (KU)
  • Aarhus Universitet (AU)
  • Aalborg Universitet (AAU)
  • Syddansk Universitet (SDU)
  • Roskilde Universitets Center (RUC)
  • Copenhagen Business School (CBS)
  • IT-Universitetet (ITU)

Du kan desuden tage en kandidatuddannelse ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK), ved Designskolen i Kolding og ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Nå dine mål med en kandidat eller master

Hvad er forskellen på en kandidat og en masteruddannelse?

Som kandidatstuderende tager du et helt studieforløb på 120 ECTS. Det svarer til to års fuldtidsstudier, og flertallet fortsætter direkte på en kandidat efter deres bacheloruddannelse uanset, om de fortsætter på det samme fag eller vælger en kandidatuddannelse, der ikke er i direkte forlængelse af deres bachelor.

En kandidatuddannelse er altså en fuldtidsuddannelse på to år, der er kompetencegivende, og hvor du er berettiget til SU forudsat, at du opfylder betingelserne. En masteruddannelse er derimod for dig, der har en bachelor eller professionsbachelor og har mindst to års erhvervserfaring efter uddannelsen. Du studerer typisk på deltid samtidig med, at du arbejder. Omfanget af en master er derfor typisk et årsværk (60 ECTS) fordelt på to år.

På udenlandske universiteter svarer en kandidatuddannelse til en master. En international master er dog typisk normeret til et årsværk. som du enten kan læse på et år på fuldtid eller to på deltid. 

Hvilke master - og kandidatuddannelser findes der?

Allerede når du vælger din bacheloruddannelse er det en god idé at overveje dine karriereønsker. Der findes nemlig et bredt udvalg af master- og kandidatuddannelser, hvor dit valg af bachelor har direkte indflydelse på, hvilke uddannelser du kan læse videre på. Som udgangspunkt kan du blive kandidat inden for følgende områder:

  • Humaniora - f.eks. sprog, kultur, kommunikation og historie
  • Samfundsvidenskab - f.eks. jura, sociologi og erhvervsøkonomi
  • Naturvidenskab - f.eks. biologi, geografi, fysik og matematik
  • Sundhedsvidenskab - medicin, tandlæge, sygepleje og farmaci 
  • Teknisk videnskab - softwareudvikling, robotteknologi og IT 

Derudover findes der en lang række tværfaglige kandidatuddannelser, hvor der ofte er et krav om, at du har et vist antal ECTS inden for fastsatte fagområder med relevans for uddannelsen.

Hvilke adgangskrav er der til en kandidatuddannelse?

Som færdiguddannet bachelor, har du altid mulighed for at fortsætte direkte inden for det samme fag. Det vil sige, at hvis du har en bachelor i dansk, kan du også tage en kandidat i dansk og så videre. For at have retskrav på at fortsætte på den kandidat, der er den direkte overbygning til din bachelor, skal du imidlertid leve op til følgende:

  • Du skal søge om optagelse på kandidatuddannelsen inden ansøgningsfristen til den førstkommende kandidatstart og således fortsætte på din kandidat i umiddelbar forlængelse af din bachelor
  • Du skal søge om optagelse på kandidatuddannelsen på det samme universitet, hvor du har taget din bachelor

Du har naturligvis også mulighed for at søge ind på en kandidat på et andet universitet eller vente til en senere kandidatstart. Vær blot opmærksom på, at du så ikke har krav på en studieplads, og derfor er afhængig af, at der er ledige studiepladser. Med stadig flere uddannelser med adgangsbegrænsning, kan der være rift om pladserne.

Hvornår er der ansøgningsfrist og studiestart på kandidatuddannelserne?

Ansøgningsfristen til kandidatuddannelserne er som udgangspunkt den 1. april, hvis du vil starte i september samme år og 1. november, hvis du vil starte i februar året efter. Tjek dog altid den kandidat, du vil søge ind på. Enkelte uddannelser har nemlig andre ansøgningsfrister eller har kun studiestart en gang om året.

Søg og sammenlign kandidatuddannelser efter dine ønsker

Vil du vide mere om adgangskravene til en specifik kandidatuddannelse? Eller vil du videre mere om en specifik kandidat? I oversigten her på siden, finder du et bredt udvalg af kandidatuddannelser. Søg f.eks. på sted eller studieretning og klik dig videre ind for at læse om de enkelte uddannelser. Du kan også sammenligne op til tre forskellige bud på din drømmeuddannelse.

Held og lykke med at finde den rette kandidat for netop dig!

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12