Viser 1-15 af 15
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-15 af 15

Bliv datamatiker og arbejd i en branche under konstant udvikling

Vil du udvikle apps, computerspil eller it-systemer? Uddannelsen til datamatiker giver dig en bred viden om programmering og åbner døren til en digital verden, hvor der er hårdt brug for specialister til at sørge for fremtidens udvikling.

Læs til datamatiker

Hvad indebærer et arbejde som datamatiker?

Som datamatiker vil du arbejde i krydsfeltet mellem IT, forretning og projektledelse. Derfor kræver det en god forretningsforståelse og et godt overblik at kunne lede udviklingen af IT-projekter i samarbejde med resten af virksomheden. 

Opbygning af en datamatiker uddannelse

En datamatikeruddannelse er en erhvervsuddannelse, som typisk tager 2-3 år at fuldføre. Uddannelsen er rettet mod IT-branchen og har fokus på programmering, databaser, systemudvikling, netværk og sikkerhed. Da uddannelsen tilbydes på flere institutioner, bør du læse mere om opbygningen af den enkelte uddannelse på den specifikke institution. 

Typisk kan du dog forvente et grundlæggende fag som programmering da det er et af de centrale elementer i datamatikeruddannelsen. Store dele af uddannelsen vil altså have fokus på programmering og kan omfatte C++, Java, Python og mange andre programmer.

Derudover kan du forvente en del undervisning i databaser da du som færdiguddannet datamatiker skal være i stand til at arbejde med databaser. Dette kan omfatte emner som design af databaser, SQL-sprog og databaseadministration. Ligesom uddannelsens fokus på databaser, kommer du også til at arbejde med systemudvikling med emner som systemdesign, og implementering.

Du vil beskæftige dig med standard teknikker og metoder til analyse af et problemområde og design af et system. Der anvendes udbredte diagrammeringsteknikker og værktøjer til modellering af databasebaserede systemers funktionalitet og indhold. Du lærer altså at lave brugbare og fleksible grundsystemer med simple brugergrænseflader

Endelig består en datamatikeruddannelse også af projektarbejde og praktikperioder som oftest afsluttes med en eksamen. 

Alt i alt er en datamatikeruddannelse en omfattende uddannelse med fokus på flere områder inden for IT og systemudvikling, som vil give dig en bred vifte af færdigheder, der kan anvendes i mange forskellige brancher og virksomheder. 

Hvad er dine jobmuligheder som færdiguddannet datamatiker?

Som datamatiker har du viden om netværk og sikkerhed, hvilket giver dig mulighed for at arbejde inden for sikkerhedsrisici og med trusselsanalyse på tværs af forskellige roller og brancher. Eksempler på stillinger du kan besidde som datamatiker er som følger: 

  • Programmør
  • Systemudvikler
  • IT- konsulent
  • IT-projektleder
  • Webmaster
  • Backendudvikler
  • Fullstackudvikler

Du kan også arbejde som konsulent og rådgive både små og store virksomheder i forbindelse med IT-systemer. Som færdiguddannet datamatiker kan du se frem til at arbejde i en branche under konstant udvikling og gode jobmuligheder eftersom kompetencer inden for IT er særligt eftertragtede på arbejdsmarkedet. IT bruges af alle brancher og derfor vil der altid være brug for IT-talenter, som aktivt deltager i frembringelsen af ny viden og skarpe teknisk problemløsnings evner.

Hvad tjener en færdiguddannet datamatiker?

Den gennemsnitlige løn for en færdiguddannet datamatiker er 31.732 kroner. Det er dog vigtigt at huske på, at denne løn varierer alt afhængig af stilling, virksomhed, personlig erfaring og ikke mindst, hvor i landet du ender med at få job. 

Hvis du tænker at en karriere som datamatiker lyder som det rigtige for dig, kan du med fordel læse mere om de forskellige muligheder her på siden. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12