Vis studentum.dk som: Mobile

Religion B og C som fjernundervisning

HF & VUC Nord
1/2 - 1 år
550 DKK Momsfri
Dansk
Ja
Heltid/deltid
HF og VUC
Fjernundervisning

Religion B og C som fjernundervisning

Læs religion som HF enkeltfag via fjernundervisning

Er du nysgerrig efter at vide mere om religionens betydning for verden og samfundet omkring os? Så er religion som HF enkeltfag ved HF & VUC NORD måske noget for dig. Start med C niveau og fortsæt på B niveau.

I religion får du de centrale sider af kristendom og islam såvel som buddhisme eller hinduisme helt ind på rygraden. Du får ikke bare en forståelse for de religiøse fænomener og et veludbygget religionsfagligt ordforråd. Du kommer også til at forholde dig til væsentlige problemstillinger vedrørende forholdet mellem religion og moderne, sekulære samfund i en global sam­menhæng og meget mere.

Vælger du at læse religion som fjernundervisning, arbejder du selvstændigt med stoffet og har mulighed for kontakt med underviseren og dine medstuderende. Ved afslutningen af hvert niveau skal du op til en mundtlig eksamen på skolen i Aabybro.

Det lærer du i religion som fjernundervisning

Læs religion som fjernundervisning på C eller B niveauNår du tager religion som fjernundervisning på HF, starter du på niveau C. Her kommer du til at arbejde med:

  • Kristendom, navnlig med henblik på dens europæiske og danske fremtrædelsesformer. I arbejdet indgår nutidige tekster, tekster fra nedslag i kristendommens historie samt tekster fra Det Gamle og Det Ny Testamente
  • Islam, herunder såvel nutidige tekster som tekster fra Koranen, med inddragelse af en europæisk og dansk kontekst
  • Religionernes centrale fænomener som myte, ritual, kult, etik, lære, den religiøse erfaring og religionernes organisering

Efter at du har bestået eksamen på Religion C, har du mulighed for at fortsætte på niveau B, hvor du vil gå dybere ind i arbejdet med kristendom, islam og religionernes centrale fænomener samt lære om følgende:

  • Buddhisme eller hinduisme, herunder tekster fra religionernes oprindelse og fra nutiden
  • Religionsvidenskabelig teori og hovedværklæsning af en længere tekst af religiøs eller religions­faglig karakter

Religion C er normeret til sammenlagt 75 timer, mens der er 200 timer afsat til Religion B. Ved HF & VUC NORD har du mulighed for at følge begge niveauer over en periode på et år hver, når du læser religion som fjernundervisning.

Læs via fjernundervisning med eksamen i Aabybro

Du følger faget via fjernundervisning, hvor du arbejder selvstændigt og afleverer opgaver ugentligt via Edaptio.dk. Ved afslutningen af faget skal du til eksamen på skolen i Aabybro.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til HF & VUC Nord

HF & VUC Nord

På Sporet
9000 Aalborg

 Vis telefonnummer
www.hfvucnord.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Religion B og C som fjernundervisning

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Religion B og C som fjernundervisning endnu. Bliv den første!
Åbent hus
juli 2020
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Du vil måske også være interesseret i: