Vis studentum.dk som: Mobile

Matematik A enkeltfag - e-learning

Vestegnen HF & VUC
0,5-1 år
SU-godkendt
Heltid/deltid
HF og VUC
Fjernundervisning

Matematik A enkeltfag - e-learning

Matematik A

Matematik A er et kursus, hvor du bliver i stand til bedre at kunne forholde dig til andre fagområders brug af matematik og opnår tilstrækkelige kompetencer til at kunne gennemføre en videregående uddannelse hvori matematik indgår.

På matematik A udbygges de matematiske emner fra matematik B. Dvs en udbygning af geometri dels i form af vektorer i to dimensioner, dels vektorer i tre dimensioner. Desuden bliver differential- og integralregningen udbygget, og kurset indeholder en introduktion til differentialligninger.

Derudover indeholder kurset et forløb i statistik og i historisk matematik.

Mål

Gennem kurset kommer du til at opnå kendskab til vigtige sider af matematikkens vekselvirkning med kultur, videnskab og teknologi. Endvidere kommer du til at opnå indsigt i, hvorledes matematik kan bidrage til at forstå, formulere og behandle problemer inden for forskellige fagområder, såvel som indsigt i matematisk ræsonnement. Herved bliver du i stand til bedre at kunne forholde sig til andres brug af matematik samt opnå tilstrækkelige kompetencer til at kunne gennemføre en videregående uddannelse, hvori matematik indgår.

Moduloversigt

Kursets indhold er opdelt i otte moduler, som hver afsluttes med udarbejdelse af skriftlige opgavesæt eller mundtlige opgaver. De fleste af sættene består af en samling regne/problemløsningsopgaver, men enkelte består i udarbejdelse af en rapport om et projekt- eller emneforløb.

  1. Vektorer og analytisk geometri i planen
  2. Vektorer og analytisk geometri i rummet
  3. Mere om funktioner og differentialregning
  4. Mere integralregning
  5. Differentialligninger og modeller
  6. Statistik
  7. Historisk matematik samt bevisførelse
  8. Eksamen

Forudsætninger

Forudsætninger

Matematik A bygger videre på matematik C og B, men der lægges mere vægt på teori og matematisk tankegang. Du behøver ikke have bevis på at du har bestået en matematik B eksamen, men det forudsættes, at du har et godt kendskab til både matematik B og C stoffet, da der til eksamen stilles opgaver både i matematik C, B og A pensum.

Eksamen og diplom

Eksamen

Matematik A afsluttes med en skriftlig og en mundtlig eksamen.

Til skriftlig eksamen har man fem timer til at løse et opgavesæt der består af to dele. Den første del skal besvares uden hjælpemidler og afleveres efter den første time. Efter yderligere fire timer, hvor alle hjælpemidler må benyttes, afleveres anden del.

Til mundtlig eksamen har man 30 minutters forberedelsestid efterfulgt af 30 minutters redegørelse for et teoretisk emne. Spørgsmålene til mundtlig eksamen vil blive offentliggjort i god tid inden prøven.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Vestegnen HF & VUC

Vestegnen HF & VUC

Gymnasievej 10
2620 Albertslund

 Vis telefonnummer
www.vestegnenhfvuc.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Matematik A enkeltfag - e-learning

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Matematik A enkeltfag - e-learning endnu. Bliv den første!