Viser 1-20 af 23
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 23
1
2

Mere om Landbrugsuddannelse

Landmand - Erhvervsuddannelse

Under uddannelsen til landmand lærer du at dyrke jorden, passe maskiner, bygninger og arbejde med husdyr. Der findes en række forskellige områder du kan specialisere dig i eller videreuddanne dig til, eksempelvis kan du blive jordbrugsassistent som arbejder med dyrkning og dyr, eller jordbrugsmaskinefører som arbejder med maskiner. Du kan blandt andet videreuddanne dig til produktionsleder, virksomhedsleder eller agrarøkonom på en af landets landbrugsskoler.

En landbrugsuddannelse varer op til fire år. Undervisningen veksler mellem skole og praktik og du får løn under hele uddannelsen, dog varierer lønnen efter om du er på skolen eller i praktik.

Praktik i landbrugsuddannelsen

Under praktiktiden får du afprøvet det teoretiske du har lært i skolen, med praktisk arbejde i landbruget. Du skal selv prøve at finde et praktiksted hvilket kræver et stykke arbejde, skolen kan evt. hjælpe dig. Under praktikforløbet arbejder du ud fra en uddannelsesplan som du udarbejder med praktikpladsen. Efter at du har fundet en godkendt praktikplads skal I sammen lave en skriftlig uddannelsesaftale, denne skal fungere som en ansættelseskontrakt.

For at kunne løse landbrugets komplekse problemer kræver det en bred kompetence. En landmand kan med sine kundskaber være til stor nytte når det handler om produktion, miljø, funktion og samspillet med miljøet og samfundet.

Skovbrugsuddannelser

Vil du opleve naturen og arbejde med at forvalte en af vores mest livsvigtige naturressourcer? Hvis du vælger en uddannelse inden for skovbrug, vælger du også en fremtidsbranche.

Skoven er livsnødvendig for os. Fra skoven henter vi eksempelvis materialer til bygninger, papirer og kemiske produkter. Desuden giver den os fornyelsesbare bioenergiprodukter som erstatter olie. Men skoven giver os mere end bare råvarer. Med en uddannelse inden for skovbrug får du indsigt i den vigtige balance mellem produktion, miljø og sociale verden.

Jordbrugsuddannelser

landbrug2Er du interesseret af fremtidens fødevarer og hvilke teknologier vi anvender for at producere dem? Kunne du tænke dig at vide mere om fremtidens fødevareproduktion og arbejde med det vi lever af, med naturen, med dyr, med nye teknologier og med mennesker? Så er en uddannelse inden for jordbrug måske noget for dig. Med en eksempelvis bacheloruddannelse kan du arbejde inden for rådgivning, undervisning eller i organisationer og virksomheder med tilknytning til jordbrug.

Uddannelse i udlandet inden for land, skov og jordbrug

Hvis du har lyst til at læse en uddannelse i udlandet inden for land, skov og landbrug findes der gode muligheder for dette. Læs mere om de forskellige uddannelser i udlandet og udfyld en interesseanmeldelse hvis du vil vide mere.

Fremtiden

Du kan vælge mellem en række forskellige områder i dit kommende arbejdsliv. Alt fra vedligeholdelse og pleje af skov, samfundets udnyttelse af råvarer eller planlægning for eksempelvis skovvirksomheder. Andre erhverv inden for land, skov og jordbrug kan også være som landinspektør eller landmand. Tidligere var de fleste landmænd selvstændige, men i de senere år hvor de større landbrug er kommet frem er der også kommet flere stillinger til.

Videregående uddannelse inden for land, skov og jordbrug

Der findes en række forskellige videregående uddannelser inden for jordbrug, ofte er disse kombineret med eksempelvis natur, miljø eller fødevarer. Du kan også vælge at kombinere jordbrug med økonomi. Du lærer om de politiske, økonomiske og juridiske sammenhænge mellem internationale og nationale forhold indenfor fødevareområdet.

Du kan også vælge en videregående uddannelse inden for skovbrug. Studiet i skovbrug handler om hvordan man planlægger drift af skov og natur. Du får en forståelse for at planlægge og analysere hvordan man driver skov og tager hensyn til naturen, økonomien og samfundet på samme tid.

Held og lykke med dine fremtidige studier!

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier