Viser 1-20 af 30
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 30
1
2

Tre trin til din revisor uddannelse

Der er flere veje til revisortitlen, og inden du kan kalde dig statsautoriseret revisor, afslutter du flere trin, der hver især giver dig mulighed for at søge job på forskellige niveauer inden for finans og revision.

Som statsautoriseret revisor er du godt klædt på til en spændende karriere. Du kommer ikke alene til at være virksomheder og organisationers rådgiver inden for en lang række komplekse områder med stor betydning for deres drift, overlevelse og succes. Du er også offentlighedens tillidsrepræsentant, når du blåstempler et regnskab.

Vejen frem mod revisortitlen er imidlertid ikke ligetil. I løbet af din revisor uddannelse kommer du igennem et langt og spændende forløb, hvor teori og praksis går hånd i hånd. Undervejs er der mange valgmuligheder, der giver dig mulighed for at skræddersy revisoruddannelsen til dine ambitioner. På den nye uddannelse til statsautoriseret revisor, der trådte i kraft i 2014, er der dog tre overordnede trin, som alle kommende revisorer skal gennemføre:

  • En EUX Business eller en gymnasial eksamen (HHX, STX, HF eller HTX)
  • Et revisortrainee forløb og/eller en relevant uddannelse på fuldtid eller deltid
  • En cand.merc.aud. og relevant praktisk erfaring samt den afsluttende revisoreksamen

Her giver vi dig et komplet overblik over dine valgmuligheder på de forskellige trin af din revisor uddannelse.

Få inspiration til din revisor uddannelse

Det første trin af din revisor uddannelse: den adgangsgivende eksamen

Vælger du en gymnasial uddannelse efter folkeskolen, kræver det typisk, at du gennemfører et EUS forløb ved et business college, før du kan gå ud i en virksomhed som revisortrainee. Her får du undervisning i fag som:

  • Virksomhedsøkonomi
  • Informationsteknologi
  • Afsætning

Forløbet kan tages på skole eller som fjernundervisning, og kan gennemføres på bare fem uger, hvis du har en HHX. Har du anden gymnasial eksamen, varer forløbet ti uger. Du afslutter med et grundforløbsprojekt.

Det andet trin på din revisor uddannelse: revisortrainee eller studerende?

Når du har den adgangsgivende eksamen på plads, har du flere valgmuligheder. Er du sulten efter at komme ud i erhvervslivet, kan du vælge kontoruddannelsen med speciale i revision. Her kommer du to i praktik som revisortrainee afbrudt af skoleperioder på et business college. Vælger du denne vej, skal du kombinere med en akademiuddannelse i finansiel rådgivning eller en HD del 1, før du kan fortsætte på HD del 2 samt cand.merc.aud. uddannelsen.

Vil du tage en mere teoretisk vej i din revisor uddannelse, kan du vælge imellem:

  • Uddannelsen til finansøkonom eller financial controller (begge 2 år) efterfulgt af et revisortrainee forløb på 1 - 2 år, før du fortsætter på HD del 2
  • En professionsbachelor i finans (finansbachelor) af 3,5 års varighed eller en bachelor i erhvervsøkonomi (HA) med mulighed for forskellige toninger på 3 år

Uddannelserne til finansøkonom, financial controller og finansbachelor udbydes alle af udvalgte erhvervsakademier og professionshøjskoler i hele landet, mens du kan tage en bachelor i erhvervsøkonomi på fire undervisiteter.

Det tredje trin på din revisor uddannelse: cand.merc.aud., erfaring og revisoreksamen

For at blive indstillet til revisoreksamen og blive statsautoriseret revisor, skal du have gennemført en teoretisk uddannelse i form af en kandidatuddannelse for mindst et år siden. Den lige vej til at opfylde kravet er at vælge en kandidatuddannelse i erhvervsøkonomi med speciale i revision (cand.merc.aud). Uddannelsen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning og gruppearbejde, hvor du får indsigt i fire overordnede emner:

  • Revision - fag som revisorret, revisionsplanlægning, årsrapport og revisors påtegning
  • Regnskab og ekstern rapportering - fag som budgetlægning, finansiering og offentligt regnskabsvæsen
  • Skatteret - fag som skatteforvaltning, skatteplanlægning, indkomst- og formuebeskatning samt afgifter
  • Erhvervsret - fag som selskabsret, finansieringsret, økonomisk kriminalitet, familieret og arveret

Du kan tage uddannelsen på fuldtid på 2 år ved Syddansk Universitet (SDU), Copenhagen Business School (CBS), Aalborg Universitet (AAU) og Aarhus Universitet (AU). SDU, CBS og AAU udbyder desuden cand.merc.aud. uddannelsen på deltid over 4 år som betalingsuddannelse.

Når du har gennemført din cand.merc.aud. eller en anden relevant kandidatuddannelse med fag inden for revision, erhvervsret, regnskab og skat, skal du have sammenlagt 3 års praktisk erfaring som revisor, hvoraf det ene år skal være efter din kandidatuddannelse, før du kan gå op til revisoreksamen. Denne består af en mundtlig prøve og en skriftlig prøve, der er delt op i tre seperate eksaminationer. Herefter er du statsautoriseret revisor.

Er en fremtid som statsautoriseret revisor noget for dig?

Med en afsluttet revisor uddannelse og titlen som statsautoriseret revisor i hus, er du klar til at indtage rollen som virksomhedens vigtigste rådgiver. Du får din faste gang på direktionsgange i alle brancher, og to dage er sjældent ens. Du kommer til at rådgive kunder i mange forskellige virksomheder og brancher om alt fra strategisk planlægning og brancheudvikling til skat og regnskaber. Lyder det som noget for dig? Find din revisor uddannelse her på siden.

FAQ

  • Som revisor beskæftiger man sig med at kontrollere og revidere virksomheders regnskaber. Som revisor kan arbejdsopgaverne ligeledes bestå af regnskabsarbejde og rådgivning/sparring. Dette er de typiske arbejdsopgaver for en revisor, og der er dermed mange andre opgaver end de nævnte. Øvrige arbejdsopgaver som revisor kan for eksempel være hjælp til stiftelse af et nyt selskab.

  • Ønsker du at blive revisor skal du vide, at der er forskellige uddannelsesmuligheder. Du kan for eksempel tage din revisor uddannelse, hvor vejen består af en studentereksamen, en bachelor og en kandidat. Du kan også vælge alternative uddannelsesveje, som blandt andet består af HD 1. del og HD 2. del. Du vil møde forskellige adgangskrav afhængigt af, hvilken uddannelsesvej, du vælger.

  • Der er forskellige veje til titlen som revisor. Varigheden afhænger af, hvilken uddannelse du vælger, samt om du gerne vil have den beskyttede titel som statsautoriseret revisor. Varigheden af en revisor uddannelse afhænger også af, om man tæller gymnasietiden med. Når du har en gymnasial eksamen, tager det 5 år at blive revisor. Ønsker du at blive statsautoriseret revisor tager det længere tid.

  • Indkomsten som revisor afhænger af forskellige faktorer. For eksempel afhænger det af, om du er statsautoriseret revisor. Derudover afhænger indkomsten af faktorer som eksempelvis erfaring, ansættelsesforhold, den konkrete stillingsbetegnelse og hvor i landet, man arbejder som revisor.

  • For at opnå den beskyttede titel som statsautoriseret revisor. For at blive statsautoriseret revisor kræver det nemlig, at man kombinerer uddannelse med praktisk erfaring, som foregår på et godkendt revisionskontor. Når man har den nødvendige uddannelse og den nødvendige praktiske erfaring, skal man op til revisoreksamen til statsautoriseret revisor.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12