Viser 1-20 af 26
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 26
1
2

Mere om Litteratur

Gør Shakespeare, Hemingway og Edgar Allan Poe til en del af din hverdag!

Med et studie i litteratur bliver analyse og fortolkning af nogle af verdens allerstørste klassikere hverdag. Du fordyber dig i alt lige fra poesi og essay til noveller og store romanklassikere og bliver på baggrund af analyse og fortolkning i stand til at sætte dem i bredere perspektiv både historisk og kulturvidenskabeligt. 

Læs litteratur på universitetet

Hvis du interesserer dig for litteratur, er det oplagt at studere litteratur på universitetet. Det er en videregående uddannelse, der er normeret til fem år i alt fordelt på en 3-årig bachelor og en 2-årig kandidat. 

På dette studie fordyber du dig i litteratur på tværs af genre, kulturer og historiske perioder. Du lærer også at analysere andre kunstarter og forstår altså at sætte det skrevne ord i sammenhæng med andre former for kunst. 

Du kan studere litteraturvidenskab på Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet. Undervisningen varierer alt afhængigt af, hvilket universitet du vælger at studere på, men du vil blive indført i følgende uanset hvor: 

  • Litteraturhistorie: Du læser antik litteratur frem til det 20. århundrede. 
  • Litteraturanalyse: Du lærer at analysere tekst.
  • Kritikhistorie og periode-studier: Du dykker ned i et bestemt forfatterskab eller en bestemt tidsperiode.
  • Moderne kultur: Du får et overblik over den moderne kulturs udvikling; herunder malerkunst, foto og film. 

studér litteratur i Danmark eller udlandet

Sådan er dine jobmuligheder med et studie i litteratur

Når du er færdig med dit studie i litteratur kan du få job indenfor undervisning - det kan være både på gymnasier, højskoler eller lignende. Men uddannelsen giver dig også gode forudsætninger for at arbejde med både intern og ekstern kommunikation i enten det offentlige eller private. 

Mange dimittender får ligeledes job som kulturformidler eller -konsulent og webredaktør eller tekstforfatter. 

Læs litteratur i udlandet

Drømmer du at forene din passion for det skrevne ord med et udlandseventyr? Så er der heldigvis et væld af muligheder rundt om i verden. Du kan f.eks. studere litteratur i Shakespeares hjemland eller rejse over atlanten for rigtig at fordybe dig i amerikansk litteraturhistorie. 

Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænser for, hvor i verden du skal studere. Så tag et kig på listen ovenfor og beslut dig også for om du vil læse hele uddannelsen i et andet land. Alternativt kan du læse dele af den ved at tage på udveksling i et semester. 

Alternativt kan du læse dansk

Der er en del litteratur i pensum på danskstudiet, så det er altså en mulighed at studere dansk, hvis du elsker at fordybe dig i litteraturen. Udover litteratur vil du også blive indført i fag som sprogteori og -analyse, formidling, tekstproduktion og medievidenskab. 

Du kan læse dansk som både bachelor og kandidat på alle de danske universiteter. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12