Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Sygeplejeske

UC Syd
3,5 år
SU-godkendt
Heltid
Professionsbachelor
Esbjerg, Fjernundervisning, Aabenraa

Video

Om uddannelsen

Sygeplejerskeuddannelse - Bliv sygeplejerske på UC Syd

Sygeplejerskeuddannelsen

På sygeplejerskeuddannelsen bliver du klædt på til at kunne udføre alle dele af sygeplejefaget. På baggrund af den sidste nye forskning og viden lærer du at give den bedst mulige sygepleje til mennesker i alle aldre og fra alle samfundslag, i forskellige situationer og til mange forskellige behov.

Barn, ung, voksen og gammel. I alle faser af livet kan vi havne i situationer, hvor mødet med en sygeplejerske bliver afgørende. Som sygeplejerske tager du imod borgerne, når de midt om natten kommer ind på skadestuen. Du er også den rolige hånd, der lægger patientens drop, når der er behov for medicin eller væske. Du kan dit håndværk og træffer de nødvendige beslutninger i en hverdag, der veksler mellem stabile, komplekse og akutte situationer. Og det er dig, der med overblik og professionalisme altid har patienten i centrum, hvad end det er på sygehuset, i hjemmeplejen eller i psykiatrien.

Uddannelsens opbygning

Det tager tre et halvt år at blive sygeplejerske. På uddannelsen fordyber du dig i fag som sygepleje og sygdomslære, anatomi, fysiologi og farmakologi. De sundheds- og naturvidenskabelige fag giver dig en grundig viden om kroppens opbygning, sygdomme og behandling.

Du lærer også om pædagogik, psykologi og kommunikation, og om sociologi, etik og jura. Det giver dig en forståelse for, hvordan mennesker kan reagere i svære situationer, hvordan du skal håndtere, kommunikere og give omsorg til forskellige patienter, og hvad du skal være opmærksom på etisk og juridisk.

Undervisningen veksler mellem dialogbaseret holdundervisning, forelæsninger, gruppearbejde og selvstudie. På campus har vi simulationslokaler, som vi inddrager i undervisningen, og her øver du både dine kliniske kompetencer og kontakten og kommunikationen med patienten.

Læs til sygeplejerske med fjernundervisning

Når du læser til sygeplejerske på netuddannelsen, følger du den samme studieordning som på den almindelige sygeplejerskeuddannelse, og derfor vil arbejdsmængden og studieaktiviteten være den samme. Men da store dele af undervisningen foregår online, vil du som studerende have bedre muligheder for selv at strukturere dit studium. Det stiller dog også krav til, at du kan tage et større ansvar for din læring, at du kan tilrettelægge din tid, og at du har en stor mængde selvdisciplin.

Du følger den almindelige sygeplejerskeuddannelse, men på netuddannelsen studerer du i langt højere grad på egen hånd.

Dine fremtidsmuligheder med sygeplejerskeuddannelsen.

Når du er færdig med din uddannelse og er blevet autoriseret sygeplejerske, har du mange karrieremuligheder. Langt størstedelen af færdiguddannede sygeplejersker bliver ansat på sygehuse, men her kan jobbene variere meget afhængig af afdelingen. Drømmer du eks. om at arbejde med børn, trives du bedst med en hektisk hverdag i en akutafdeling, eller egner du dig godt til at arbejde på en intensivafdeling, hvor patienterne er i en kritisk tilstand og skal observeres hele døgnet? Du har mange muligheder for at vælge job indenfor det, du brænder mest for.

Mange sygeplejersker får også job i hjemmeplejen, i psykiatrien eller på lægehuse. Herudover har du som sygeplejerske gode muligheder for at arbejde i udlandet eks. med organisationer som Læger uden Grænser.

Ansøgning og adgangskrav

Kvote 1

For at søge optagelse på sygeplejerskeuddannelsen gennem kvote 1 skal du have en af følgende eksamener:

 • Studentereksamen (STX)
 • Højere forberedelseseksamen (HF)
 • Højere handelseksamen (HHX)
 • Højere teknisk eksamen (HTX)
 • Gymnasialt indslusningskursus for fremmedsprogede (GIF)
 • Studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (EUX)

Kvote 2

For at søge optagelse på sygeplejerskeuddannelsen gennem kvote 2 skal du have en af følgende eksamener:

 • Gymnasial uddannelse (STX, HF, HHX, HTX, GIF) eller EUX.
 • Social- og sundhedsassistentuddannelsen med dansk C og naturfag C og engelsk D.
 • Redderuddannelsen (ambulanceassistent) med dansk C og naturfag C og engelsk D.
 • Fire gymnasiale enkeltfag: dansk A og engelsk B og enten bioteknologi A eller biologi B eller fysik B eller geovidenskab A eller kemi B eller matematik B og samfundsfag C eller psykologi C. Desuden 9 måneders erhvervserfaring, der som minimum som være 30 timer per uge.
 • Godkendt udenlandsk eksamen.
 • Kvalifikationer der efter enindividuel kompetencevurderingkan sidestilles med de fastsatte adgangskrav.

De specifikke adgangskrav skal være beståede.

Økonomi

Der vil på uddannelsen være udgifter til undervisningsmidler samt transport eller bolig i forbindelse med praktik. 

Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget

Som studerende på en professionsbacheloruddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

Kontaktinfo

UC Syd

Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø


Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Sygeplejeske endnu. Bliv den første!
Åbent hus
august 2020
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

Du vil måske også være interesseret i: