Vis studentum.dk som: Mobile

HTX - Teknisk Gymnasium

Tradium
3 år
SU-godkendt
Heltid
Gymnasial uddannelse
Randers
august 2019

HTX - Teknisk Gymnasium

Bliv student på Teknisk Gymnasium i Randers

Er du på sidste år i Folkeskolen, eller går du på efterskole, og er du nysgerrig efter virkeligheden? Natur og teknik er et felt i hastig udvikling, der byder på spændende jobmuligheder nu og i fremtiden. Det er her væksten er størst. Med en HTX på Tradium får du gymnasial uddannelse med fokus på design, teknologi og naturvidenskab. Det klæder dig på til at læse videre på uddannelser med fremtid i. 

Som elev på Teknisk Gymnasium får du lov til at stille spørgsmål til verden og søge svar på alverdens spørgsmål. Du får de højeste obligatoriske niveauer på de naturvidenskabelige fag i forhold til andre gymnasiale uddannelser, og du får chancen for at handle anderledes og tænke kreativt. 

Tag din HTX i Randers på Tradium

Vælg din studieretning og ton din HTX til fremtiden

Er du til naturvidenskab, kommunikation eller design og produktudvikling? Med dit valg af studieretning får du chancen for at tone din tekniske studentereksamen til dine drømme for fremtiden. Som elev på HTX på Tradium kan du vælge imellem seks forskellige studieretninger, hvoraf fire ligger inden for det naturvidenskabelige felt:

  • Den kommunikationstekniske (Kommunikation/it A, design B & Idéhistorie B) - for dig, der interesserer dig for digital kommunikation i en moderne verden og måske overvejer en it- eller medieuddannelse.
  • Den naturvidenskabelige (Matematik A og Idéhistorie B samt Bioteknologi A, Biologi B, Kemi A eller Fysik A) - for dig, der kan lide at eksperimentere og kombinere med teori og praksis. Måske overvejer du en uddannelse inden for det naturvidenskabelige eller sundhedsfaglige felt.
  • Den teknologiske (Teknologi A, design B og idéhistorie B) - for dig, der kan lide at arbejde kreativt, at designe, forbedre og udvikle produkter og lære at omsætte kreative ideer til virkelighed. Måske overvejer du en uddannelse til arkitekt, designer eller bygningskonstruktør. 

Sammen med de obligatoriske fag på din HTX samt dine valgfag og teknikfag giver studieretningen dig mulighed for at sammensætte en ungdomsuddannelse, der passer til dine drømme og mål for fremtiden. Du får mulighed for at prøve dig selv af inden for de områder, du interesserer dig for, og på den måde spore dig ind på din fremtid.

Optagelse på HTX

For at blive optaget på en gymnasial uddannelse, skal du have afsluttet 9. klassetrin i folkeskolen eller haft anden undervisning, der svarer til folkeskolens 9. klasse, og søge optagelse i direkte forlængelse af 9. eller 10. klasse. Du skal også have haft prøveforberedende undervisning i tysk eller fransk.

Der er forskellige krav, alt efter om du afslutter med 9. eller 10. klasse.

Kort om HTX på Tradium

En HTX på Teknisk Gymnasium tager tre år, hvoraf det første halve år er et grundforløb, hvorefter du fortsætter på din studieretning. Du får en gymnasial uddannelse, der består af obligatoriske fag, valgfag, teknikfag og din studieretning. Fokus er på naturvidenskab og teknologi, men du får også almene fag, der er med til at give dig viden om historie, kultur og dét samfund, du er en del af.

Som elev på HTX får du din hverdag på Vester Allé 26 i Randers sammen med cirka 300 elever fordelt på 12 klasser.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Tradium

Tradium

Vester Allé 26
8900 Randers C

 Vis telefonnummer
www.tradium.dk

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om HTX - Teknisk Gymnasium

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af HTX - Teknisk Gymnasium endnu. Bliv den første!