Vis studentum.dk som: Mobile

Handelsuddannelse med specialer

Tradium
2,5 - 3 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Hobro, Randers

Video

Handelsuddannelse med specialer

Handelsuddannelsen – din vej til en fremtid inden for handel

Vil du arbejde med indkøb, logistik og handel mellem virksomheder? Så er en handelsuddannelse måske noget for dig? På to år får du redskaberne til at skabe fortjeneste for din virksomhed ved at agere mellemhandler mellem virksomhedens kunder og leverandører. Undervejs lærer du bl.a. at indhente tilbud, sammenligne priser og ikke mindst indkøbe varerne i passende mængder.

Tag handelsuddannelsen i Randers eller Hobro

Vælg mellem indkøbsassistent, logistikassistent eller handelsassistent

På handelsuddannelsen lærer du om salg, indkøb og logistik krydret med fag som samarbejde, kundekommunikation og forretningsforståelse. Det giver dig en bred vifte af fremtidsmuligheder i engrosvirksomheder såvel som for dig, der vil starte din egen handelsvirksomhed. På første trin af hovedforløbet tager du Kundekontaktcenteruddannelsen. Derefter vælger du mellem tre retninger:

 • Indkøbsassistent – for dig, der vil arbejde med import, eksport og internationale betalingsmåder
 • Logistikassistent – for dig, der vil tilrettelægge forsendelser og oplagring af varer
 • Handelsassistent – for dig, der vil arbejde med forhandling, markedsanalyser og lignende

Uanset hvilken retning, du vælger, skal du have et EUD grundforløb og en praktikplads, inden du starter på din handelsuddannelse. Du får elevløn fra dag ét i din uddannelsesaftale, og uddannelsen veksler mellem skoleperioder og tid ude i den virksomhed, hvor du er elev.

Bliv handelsassistent med fokus på international handel

Lyder en fremtid som handelsassistent som noget for dig? Vælger du denne retning på din handelsuddannelse, har du en unik mulighed for at specialisere dig inden for den branche, som du drømmer om at arbejde. Vælg mellem specialer som VVS, tekstil, træ- og byggematerialer eller noget helt fjerde. Drømmer du om at arbejde i udlandet? Så er specialet i International handel oplagt for dig.

Uddannelsens opbygning

Du kan tage handelsuddannelsen som en del af fagretningen 'Butik og e-handel' eller 'Business to business'. Hovedforløbet veksler mellem praktikperioder og skoleperioder, hvor du har undervisning i fag som:

 • Salg
 • Salgsplanlægning
 • Indkøb
 • Logistik
 • Vare- og produktkendskab, afhængigt af dit valgte speciale

Du skal også have fag om forretningsforståelse, kundekommunikation og samarbejde. Tager du handelsuddannelsen som en del af EUX Business, får du et studiekompetencegivende forløb med fag på gymnasialt niveau, inden du begynder på dit hovedforløb. Det betyder i praksis, at du får en studentereksamen og en erhvervsuddannelse på samme tid. Du har derfor adgang til at søge om optagelse på videregående uddannelser som færdigudlært.

Optagelse på uddannelsen

For at blive optaget på handelsuddannelsen skal du have afsluttet 9./10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i dansk og matematik. Der er flere måder at komme i gang med uddannelsen afhængig af din baggrund, når du starter:

 • Et grundforløb på et år (2 x 20 uger), hvor du beslutter dig for dit hovedforløb efter de første 20 uger, hvis det er inden for et år efter, at du går ud af 9. eller 10. klasse.
 • Et grundforløb på 20 uger, hvis du er under 25 år, og det er mere, end et år siden, at du afsluttede folkeskolen.
 • Et individuelt tilrettelagt forløb baseret på dine erfaringer, hvis du er over 25 år.

Har du en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver, kan du vælge at begynde direkte i praktik. Er du under 25 år, skal du dog også gennemføre grundforløbets 2. del.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Tradium

Tradium

Vester Allé 26
8900 Randers C

 Vis telefonnummer
www.tradium.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Handelsuddannelse med specialer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Handelsuddannelse med specialer endnu. Bliv den første!