Vis studentum.dk som: Mobile

Finansuddannelsen

Tradium
Ca. 4 år
SU og Elevløn
Heltid
Erhvervsuddannelse
Hobro, Randers
Kontakt for startinformation

Finansuddannelsen

Tag finansuddannelsen i Randers eller Hobro

Drømmer du om en karriere i finansbranchen med en bank, et realkreditinstitut eller forsikringsselskab, som din arbejdsplads? På finansuddannelsen bliver du klædt på til at hjælpe kunder med deres økonomi. Du lærer fx om lån, opsparing, betalingskort samt konti til løn, budget og opsparing. Samtidig lærer du om, hvordan du rådgiver kunden om valg af de løsninger, der passer den enkeltes behov bedst.

Efter dit grundforløb fortsætter du på en studiekompetencegivende EUX del inden for fagretningen 'Handel og butik' eller 'Kontor og finans', før du starter på dit hovedforløb på finansuddannelsen. Det betyder, at du som færdigudlært har mulighed for at gå direkte i gang med din finanskarriere, eller du kan søge ind på en videregående uddannelse som fx finansøkonom, finansbachelor eller en HA, der kombinerer erhvervsøkonomi med et andet fag.   

Tag finansuddannelsen i Hobro eller Randers på Tradium

Vælg mellem 3 retninger på finansuddannelsen

På hovedforløbet af finansuddannelsen veksler du imellem praktik på din elevplads og skoleperioder, hvor du får undervisning i fag, der handler om kunden, rådgiveren og virksomheden i den finansielle sektor, fx en bank. På skolen skal du vælge dit speciale blandt tre brancheretninger:

  • Bank og realkredit
  • Liv og pension
  • Skadesforsikring

Du har også samfundsøkonomi og fag, der retter sig mod den branche, du vælger, og giver viden om branchens produkter, mens du fra den studiekompetencegivende EUX del har fag som engelsk, dansk og matematik på gymnasialt niveau. Det betyder, at du allerede før hovedforløbet på finansuddannelsen, kan søge ind på videregående uddannelser på lige fod med studiesøgende med en gymnasial baggrund.

Lyder finansuddannelsen som noget for dig? Kontakt Tradium og hør mere om dine muligheder.

Uddannelsens opbygning

Finansuddannelsen består af:

  • Et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger
  • En 1-årig studiekompetencegivende del af eux
  • Et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb

Har du allerede en STX, HTX eller HF skal du gennemføre et grundforløb på 10 uger efterfulgt af en grundforløbsprøve, før du kan fortsætte på hovedforløbet af finansuddannelsen. Har du en HHX varer dit grundforløb 5 uger.

Du afslutter hele uddannelsen med en fagprøve og modtager fagprøvebevis samt eux-bevis.

Optagelse på uddannelsen

For at blive optaget på finansuddannelsen skal du have afsluttet 9./10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i dansk og matematik. Der er flere måder at komme i gang med uddannelsen afhængig af din baggrund, når du starter:

  • Et grundforløb på et år (2 x 20 uger), hvor du beslutter dig for dit hovedforløb efter de første 20 uger, hvis det er inden for et år efter, at du går ud af 9. eller 10. klasse.
  • Et grundforløb på 20 uger, hvis du er under 25 år, og det er mere, end et år siden, at du afsluttede folkeskolen.
  • Et individuelt tilrettelagt forløb baseret på dine erfaringer, hvis du er over 25 år.

Har du en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver, kan du vælge at begynde direkte i praktik. Er du under 25 år, skal du dog også gennemføre grundforløbets 2. del.

Forespørgsel efter information

 

Kontaktinformation til Tradium

Tradium

Vester Allé 26
8900 Randers C

 Vis telefonnummer
www.tradium.dk


Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Finansuddannelsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Finansuddannelsen endnu. Bliv den første!