Viser 1-13 af 13
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-13 af 13

Fra HG til EUD Business og EUX Business

Er du sulten efter en karriere i erhvervslivet? Med erhvervsuddannelsesreformen fra 2015 blev HG til to nye ambitiøse erhvervsuddannelser: EUD Business og EUX Business.

Begge uddannelser giver dig et solidt trinbræt til din karriere inden for butik, handel, event eller administration. Med en EUD Business er du klar til at starte som elev allerede efter et år. Med en EUX Business får du fagene på et højere niveau. Efter to år kan du fortsætte som elev eller fortsætte på en videregående uddannelse. Du nemlig både en EUD og en gymnasial uddannelse i én.

Er du allerede student, eller har du relevant erfaring, kan du tage din EUD eller EUX Business på kortere tid.

Vil du have en merkantil uddannelse, der er skræddersyet til at matche fremtidens erhvervsliv? Læs med under billedet og find ud af, hvorfor du skal vælge en EUD eller EUX Business, og hvordan du kommer i gang.

Boost dine muligheder med en EUD Business eller EUX Business

Hvad er EUX Business?

EUX Business tager fire år. To på skolebænken og to år som elev. Det betyder, at du bliver faglært og student på samme tid, og din fremtid står åben.

De første to år kommer du igennem et forløb på en erhvervsskole eller et business college, der gør dig klar til at blive lige præcis det, du brænder for. Første år består af grundforløb 1 og 2 med fag som:

  • Dansk C
  • Samfundsfag C
  • Engelsk C
  • Erhvervsøkonomi C
  • Organisation C
  • Matematik C
  • IT C
  • Afsætning C
  • Erhvervsfag

På andet år af din EUX Business har du fag på et højere niveau. Du gennemfører blandt andet Dansk A, Engelsk B, IT B og Virksomhedsøkonomi B. Du får også flere af de fag, erhvervslivet efterspørger som en del af din specialisering.

Vælg imellem to specialiseringer på EUX Business

Som studerende på EUX Business vælger du imellem to specialiseringer på andet år. Hvilken en, der passer dig, afhænger af dine interesser og hvor, du vil søge elevplads. Vælg imellem:

  • Administration og Ledelse - for dig, der drømmer om en finanskarriere eller en kontoruddannelse
  • Handel og Ledelse - for dig, der brænder for indkøb, salg, handel og logistik

På mange erhvervsskoler og business colleges kan du krydre din EUX Business med innovation boot camps, studieture i erhvervslivet og meget mere, der bringer dig nærmere din drøm for fremtiden.

Hvad er EUD Business?

Er du praktiker til fingerspidserne, og kan du ikke vente med at komme i gang med din karriere? Så er det EUD Business, du skal vælge. Du får en erhvervsuddannelse med et år på skolebænken efterfulgt af to forrygende år på din elevplads.

På grundforløb 1 og 2 af din EUD Business har du fag som:

  • Dansk C
  • Engelsk C
  • Erhvervsøkonomi C
  • IT C
  • Afsætning C

Du har også en række erhvervsfag, der afhænger af din specialisering. Vælg imellem Business to Business eller Butik og E-Handel og fortsæt på detailhandelsuddannelsen eller handelsuddannelsen. Efter din EUD Business er du klædt på til en fremtid som fx:

  • Handelsassistent
  • Indkøbsassistent
  • Logistikassistent
  • Eventkoordinator

Du kan også læse videre til butiksleder eller på et erhvervsakademi. Her kan du fx læse til serviceøkonom, markedsføringsøkonom eller datamatiker.

Hvordan kommer du i gang med en EUD eller EUX Business?

Den konkrete længde og sammensætning af din EUD eller EUX Business afhænger af din baggrund og din alder. Det betyder, at du har mulighed for at starte direkte på grundforløb 2, hvis du er under 25 år, og det er mere end et år siden, at du afsluttede folkeskolen. Dermed skærer du et halvt år af skoleforløbet på din EUD eller EUX Business.

Er du 25 år eller derover, skal du søge om optagelse på en EUV Business i stedet. Her vil erhvervsskolen eller dit business college foretage en individuel vurdering af din erfaring. På den baggrund får du en skræddersyet uddannelse efter følgende retningslinjer:

  • Har du mere end 2 års relevant erhvervserfaring, får du merit for dit grundforløb på EUV, og kan derfor gå direkte i lære
  • Har du op til 2 års relevant erhvervserfaring, vil dit grundforløb tage op til 20 uger (½ år)
  • Har du ingen relevant erhvervserfaring, vil dit grundforløb som udgangspunkt tage 20 uger

EUV Business giver adgang til at fortsætte på detail-, handels- eller eventkoordinatoruddannelsen. Vil du fortsætte på kontoruddannelsen eller finansuddannelsen, skal du supplere med gymnasiale niveauer.

Er du allerede student kan du tage et komprimeret EUS Business forløb og gå direkte i lære. Har du en HHX varer forløbet fem uger, mens du skal bruge ti uger på dit EUS Business forløb, hvis du har en anden gymnasial uddannelse som  STX, HF eller HTX.

Lyder en EUD eller EUX Business som noget for dig?

Kontakt din lokale erhvervsskole eller dit lokale business college for mere information om, hvordan du tilmelder dig og kommer i gang med en EUX eller EUD Business. Du kan klikke dig videre i oversigten her på siden og læse mere om uddannelserne på de forskellige skoler.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier